1. 1

  Integriteit dient naast discretie en flexibiliteit te behoren tot uw kerncompetenties
  Geen journalisteninfiltranten a.u.b.

 2. 2

  Waar blijven toch die artikelen over het anti-semitisme dat vormen aanneemt als in de jaren ’30? Waar blijven de artikelen over het FEIT dat minstens 54% van de Marokkaanse jongens crimineel is?

  Of zijn zulke feiten niet interessant voor Den Linksmensch?

  Wat zijn jullie toch een stel wegkijkers. BAH

 3. 3

  Ik snap dat Links Tuig niet…

  of heeft Wilders alle beleidsmedewerkers wel eens Links Tuig genoemd ofzo?

  @Peter: er zijn maar weinig media die ALLE onderwerpen coveren… dan kun je direct weer vervallen in je haat tegenover Den Linkschmensch (waarom toch die achterlijke spelling?), maar je kunt natuurlijk ook gewoon op zoek gaan naar een ander medium dat jouw favoriete onderwerpen wél behandelt.

  Op zich geen verkeerd onderwerp hoor, antisemitisme, maar blijkbaar vooralsnog niet interessant genoeg voor Sargasso. Misschien kun je een gastbijdrage schrijven? Verbeter de wereld, begin bij jezelf, zeg maar.

 4. 5

  Peter: zet ´m op met dat artikel. Maar vergeet je er niet in te vermelden dat het antisemitisme ook bij niet-linkse autochtone Nederlanders stijgt?

  Wat mij betreft is dat het probleem bij Wilders: hij signaleert antisemitisme en homohaat alleen waar het te maken heeft met Marokkanen. Terwijl ik onlangs van een rabbijn op de radio vernam dat ook onder autochtone, witte Nederlanders het antisemitisme steeg en ook christelijke scholen en kerken homo´s terzijde schuiven. Op zo´n moment hoor je Wilders en kompanen niet. Kijk, dan is het onderwerp dus niet antisemitisme en homohaat, maar Marokkanen – door Wilders ogenblikkelijk verbreed naar “de islam”.

  Ja, het moet allebei aangepakt worden, en ja, onder Marokkanen is dat harder noodzakelijk dan bij een aantal andere groepen, maar laten we het dan wel *echt overal* aanpakken. Bovendien is het makkelijk om te roepen dat je stadscommando´s en zo wilt inzetten, maar wanneer mensen hun mond houden, zoals in Utrecht, heeft ook Wilders een probleem. Tenzij hij van mening is dat mensen op vermoedens veroordeeld mogen worden. Maar dan moet hij eerst een smak internationale verdragen opzeggen en Nederland tot een soort Iran maken – oh, the irony…

 5. 7

  @Peter: waarom maak je je nou druk over waar ‘we’ het niet over hebben?
  Volgens mij behoor jij ook tot de ‘we’. Iedereen telt mee, ook jij ;-)

  En jij hebt het er toch over. We horen je!
  En volgens mij is er een aanbod om een een ingezonden stuk te schrijven.
  Let wel op daar de standaard hoger voor liggen dan de comments hier. Mijn gebrabbel hier zou ik er bijvoorbeeld, niet geschikt voor vinden.

  Daar moet je dan ook echt werk van maken. En dan moet je ook accepteren dat mensen het niet altijd met je eens zullen zijn. Maar doe alsjeblieft niet alsof we hier tralala met onze vingers in de oren zitten.
  Toch vermoed ik dat dat stuk van jou er nooit zal komen. Het blijft roepen vanaf de tribune.

  Het doet me denken aan een fragment van Freek de Jonge in ‘de Stemming’. (Zijn verkiezings conference tijdens de LPF).

  Man: “In dit land kun je niet zeggen wat je denkt”.
  Journalist: “Wat bedoeld U daarmee?”
  Man: “In dit land kun je niet zeggen wat je denkt”.
  Journalist: “Kunt u toelichten wat U daarmee bedoeld?”
  Man: “Jullie snoeren ons altijd de mond”.
  Journalist: “Wat wilt U zeggen dan?”
  Man: “In dit land kun je niet zeggen wat je denkt”.

  Volgens mij wordt er behoorlijk nadrukkelijk geluisterd naar de kleine luidruchtige nationalistische minderheid. (ik noem het niet rechts, want met liberalisme heeft het niets te maken).
  Erger nog, het lijkt er wel op, als jijzelf, meer verbazing kent over het feit dat allochtonen vaker crimineel zijn dan autochtonen, dan wij.
  Dat is toch ook heel gangbaar? Dat is overal ter wereld zo. Om hele simpele redenen:

  – hun economische positie is zwakker

  – ze zijn onbekender met de cultuur, en dus onhandiger, en vallen dus eerder door de mand

  En dan de allerbelangrijkste reden:

  – ons rechtstelsel en beleid is gericht op onze cultuur, en werkt niet per definitie met een andere cultuur. Zoals legalisering van softdrugs de criminaliteit en drugsgebruik in Nederland juist doet afnemen, is het goed mogelijk, dat hetzelfde beleid in de VS het tegenovergestelde zou bereiken.

  De oplossing is integratie en voor een gedeelte ook acceptatie. Ik geloof niet in de multi-culturele samenleving, maar dat betekent niet dat ik erken dat er duidelijke Nederlandse normen en waarden zijn. Ik vind gewoon dat we altijd naar één brede en open cultuur dienen te streven. Culturele eilandjes zouden uit den boze dienen te zijn, maar laten we ons toch niet cultureel te erg inperken en blindstaren op de nauwste invulling die we aan onze identiteit kunnen geven. Er dient plaats te zijn voor Friezen, voor Marrokanen, Italianen en Chinezen. Al is het maar voor het zeilen, het voetbal en het lekkere eten.

  De politieke discussie gaat ook helemaal niet over beleid. De grenzen zijn allang dicht. Er wordt al lang harder opgetreden. We werken nu al bijna 8 jaar actief aan de integratie.
  Het niet links die de grenzen openend. En het was niet rechts die ze sloot.

  De hele discussie gaat nu alleen nog maar over toon, en populistisch toneelspel en gespeelde verontwaardiging.
  Laat je toch niet zo voor het karretje van de retoriek spannen, man. De waarheid herken je aan het feit dat het te complex is om volledig waar te nemen, te onverschillig en willekeurig om betekenis aan te leiden en vooral ….

  Je herkent de waarheid vooral aan het feit dat het alle retoriek voorbij gaat.

 6. 8

  @Peter2 … tja … laten we het idd eens gaan hebben over antisemitisme … want daar hoor je zo weinig over …
  Ik zal je even laten zien hoe dat tegenwoordig in de media werkt, het begint hiermee:

  Afgelopen zaterdag verweet professor Loonstein in De Telegraaf de Amsterdamse politie dat zij ‘niets had gedaan na de melding’. Het ging om een incident van afgelopen dinsdag in Buitenveldert. De voordeur van een Joodse Amsterdammer werd toen door een groepje jongens met eieren bekogeld.

  Vervolgens klim jij en je vriendjes direct in de gordijnen en blehren moord en brand en mikken er wat godwins tegenaan, want dat hoort zo als het over joden gaat. Daarna laat je de boel lekker escaleren door enorm reflexmatig te reageren als de politie claimt dat het ging om:

  baldadigheid

  Dan komt al het opgekropte gereutel over linkse en andersoortige kerken weer als een projectiel naar buiten en zijn reflexen het enige dat rest.
  Nu dus vooral even niet verder lezen:

  De dag na het interview in de Telegraaf werd hetzelfde huis opnieuw bekogeld. Door de opmerkzaamheid van een buurtbewoner kwam de politie drie jongens van 12, 13 en 14 jaar op het spoor. Op het politiebureau bleek het te gaan om drie jongens van Joodse komaf die in de buurt wonen. De jongens gaven toe niet alleen voor het incident die dag, maar ook voor de eierengooi-actie van de dinsdag ervoor verantwoordelijk te zijn.

  Oooww, dus dat paste niet helemaal bij je wensbeeld van de werkelijkheid. Dat de politie daarna nog dit zegt zal je waarschijnlijk witheet doen aanlopen.

  De politie laat weten alle meldingen van discriminatie zeer serieus te nemen. De laatste tijd zijn verschillende incidenten op dat vlak gemeld.

  Zelf vind ik deze laatste zin een schitterend stukje ironie …

  AT5 [x]

  Moraal van het verhaal: er zijn kuthollanders, kutmarrokanen, kutturken en zeker ook kutjoden – ja, dus? so f*ing what? Ga op een eiland wonen als je er niet tegen kunt dat je buren kinderen hebben …

 7. 9

  @8. Gelukkig, je hebt een K-jood gevonden. Nu hoef je je geen oordeel meer te vormen over de onverdraagzame ideologie die onze cultuurverrijkers aanhangen. Lekker blijven wegkijken dan is het net of er niets aan de hand is.

 8. 10

  nee, ik ben een amsterdammer – wordt wel eens een joden stad genoemd, nou, ze zijn van harte welkom hier.

  Stukje van AT5 over jodendiscriminatie
  ‘Ik wil niet overkomen als bange wezel’ [x]
  Geweld tegen homo’s, maar ook hitlergroeten, spugen op moslims, schuilsynagoges en lokjoden. Het zijn termen die de afgelopen weken vaak in het nieuws langskomen. Is er sprake van verruwing in de stad of is iedereen er gevoeliger voor? Verslaggever Menko Arends probeert deze week een beeld te schetsen van discriminatie in de stad. Vandaag de eerste aflevering over Joodse Amsterdammers.

  en nu ben ik klaar met at5 spammen

 9. 11

  tja … [x] – een soort me-branding/wc eend dus & lol voor cidi dame (at5vid) die bondig stelt dat zeker meer dan 50% door autochtonen wordt gepleegd …
  pvv speelt een spelletje over de hoofden van minimaal 2 geloofsgroepen …

 10. 12

  Migchiell: Ik snap dat Links Tuig niet…

  Simpel. De kandidaat moet “bij voorkeur werkervaring [..] hebben bij een overheids- of non-profit organisatie” en gestudeerd hebben. Dat is voor nogal wat PVV’ers genoeg om iemand voor “links” uit te maken.

 11. 14

  Tja, Bismarck, dat wordt waarschijnlijk “rechts lullen, links zakkenvullen”.

  M.a.w. een bescheiden loontje waar je een lid van de linkse elite niet voor zijn bed uit krijgt. Maar mogelijk vinden ze toch nog een true believer die het doet uit puur idealisme. Een gestoorde, dus.

 12. 18

  @16 Eens, kijk eens naar dat profieltje:
  – Een no-nonsense mentaliteit;
  – Werkervaring;
  – Resultaatgericht;
  – Integriteit en flexibiliteit;

  Die ga je hier egnie vinden nie.

 13. 19

  Ik denk dat de vacature door Hero Brinkman is opgesteld, getuige één der laatste regeltjes:

  Er wordt u een grote mate van zelfstandigheid geboden met voldoende ruimte voor eigen initiatieven.

  Dat riekt naar een vorm van democratische inbreng.

  Mvgr – B

 14. 21

  @Anton
  Gelukkig, je hebt een K-jood gevonden. Nu hoef je je geen oordeel meer te vormen over de onverdraagzame ideologie die onze cultuurverrijkers aanhangen. Lekker blijven wegkijken dan is het net of er niets aan de hand is.

  Heerlijk. Ik verbaas me inmiddels niet meer over de selective verontwaardiging van het stuitend domme tokkievolk waar de Wildersaanhang nu eenmaal uit bestaat.

 15. 22

  Dus omdat er gevraagd wordt naar iemand met overheids-/non-profitinstelling ervaring wordt er gedacht aan links. Alsof alle ambtenaren links zijn, zelfs bij ons op sociale zaken lopen er VVD/PVV-stemmers rond.

  @21.

  Anton ziet de islam als een probleem in Nederland.Dat vindt hij een onverdraagzame ideologie, enz. Het wegkijken, bagataliseren, en relativeren en minimaliseren vindt hij niet leuk. Terecht of niet, de PVV is o.a. een reactie van mensen die niet zoveel met de islam ophebben.

 16. 25

  Peter heeft helemaal gelijk, antisemitisme stijgt. En met de PVV plannen (zoals etnische registratie) wordt een herhaling van de jaren ’40 helemaal mogelijk.

  En weet je wat het mooie is? Het heeft niets met links te maken, hoe hard je het ook roept en hoe erg je geblondeerde gekke voorman het ook wil doen voorkomen. Nederland verrechtst, met een groeiende intolerantie voor iedereen die anders is. Dat links wil dat we met z’n allen door een deur kunnen is daar geen oorzaak van.

  Extreemrechts (en daar hoort volgens wetenschappelijk onderzoek en joodse herinneringsinstellingen de PVV zeker bij) is on the rise…

 17. 26

  @24: Die beloning is ongeveer gelijk aan die van een kamerlid of een burgemeester van een middelgrote stad. Ik zou er voor tekenen.

 18. 28

  @26 90k Dat is een directeur. De beleidsmedewerkers zullen daar toch wat onder zitten. Je kan als directeur bedrijfsvoering elders met gemak ook in de non-profit en .gov het dubbele verdienen. Het is echt een zeer verdedigbaar salaris.

 19. 30

  90k is +/- 50% vd Balkenende /premiernorm van 181k. Enig idee hoeveel er zelfs over die norm heengaan? Een directeur van een lokale Haarlemse kringloopwinkel met wat reïntegratiedoelstellingen zit daar al boven.

 20. 31

  Zojuist las ik een rondschrijven van een jonge vriend, Israeli, Jood, die met een groep een rondreis maakte in Europa. In Polen moest zijn groep worden bewaakt door agenten met geweren en pistolen, in ettelijke landen vonden de mensen borden bij openbare gelegenheden, restaurants etc. met de aantrekkelijke kreet:”verboden voor honden en Joden”. De jonge man dacht dat dit virulente antisemitisme een zaak was van lang geleden toen zijn grootouders naar Auschwitz werden gedwongen, naar de moordfabriek. Joden zijn een kleine minderheid in de wereld als gevolg van millennia van vervolgingen. Dit soort minuscule minderheden zijn intens kwetsbaar en niets is er voorbij. De kreet van “never again” is enkel een kreet waar geen mens wat aan heeft. Het opstoken der mensheid tegen iets wat ze niet kennen, nooit ontmoetten ze doorgaans een Jood, het opstoken bracht de veertiger jaren terug. En dat is vreselijk voor Joden en op den duur voor geheel de mensheid. Woorden, woorden, zij zijn de voorlopers van de atoombommen.

 21. 33

  in ettelijke landen vonden de mensen borden bij openbare gelegenheden, restaurants etc. met de aantrekkelijke kreet:”verboden voor honden en Joden”

  pics or it didn’t happen

 22. 34

  @30: Maar op een universiteit ga je dat salaris niet halen, tenzij je in de hoogste echelons zit (oftewel hoogleraar met een bestuursfunctie, om daar te komen moet je eerst zeker 20 jaar hebben zitten sappelen, hard werken en ellebogen). Kun je me trouwens die kringloopwinkel in Haarlem verklappen waar je zo goed kan verdienen?

 23. 35

  @34 de-schalm.nl ik dacht ruim 200k, maar de directeur moest daar maar liefst 3 dagen per week voor werken.

  Er zijn in de wobt lijst meer leuke kansen hoor Bismarck, zo is er de ‘Woningstichting Karl Marx – voorzitter raad van bestuur – 245.000’ je ziet dat ze zuiver in de leer zijn. ;)

 24. 38

  @37 De werkelijkheid is veel erger. Woonstichting Rochdale: 751.000 maar Mark blijkt idd fictief, jammer.
  @34 Uni’s staan er anders vaak in, ook functies als hoogleraar.

 25. 39

  Zeg, nu we het toch over Wilders hebben: kun je eigenlijk ook afstand doen van de Nederlandse nationaliteit als je niet een andere nationaliteit aanvaardt? Met andere woorden, kun je jezelf statenloos verklaren?

 26. 42

  @38: Vaak is een nogal rekkelijk begrip. Voor de UM kom ik er precies 4 tegen, waarvan er 3 het CvB vormen. Dus inderdaad zoals ik zei, alleen de topfuncties die je decennia kosten om te bereiken en waar je niet alleen meer krijgt, maar simpelweg ook meer verdient dan een premier.

 27. 43

  @31 inderdaad verschrikkelijk. Al die nationalisten… En Nederland gaat ook al die kant op… door radicale gelovigen, skinheads, radicale pvv’ers… allemaal slecht nieuws…

 28. 44

  Migchiell, 39, volgens mij kan het volgens de wet wel (art. 15.1.b). Maar het lijkt me haast onmogelijk in deze tijd om een beetje normaal leven te leiden zonder nationaliteit. Ik verwacht niet dat je meteen tot ongewenst vreemdeling wordt verklaard, maar je zal wel een hele berg bureaucratische problemen over jezelf afroepen.

  Mogelijk zal men gewoon weigeren je afstandsverklaring te accepteren als je daardoor stateloos zou worden. Dat zou ik tenminste doen als ik ambtenaar was in zo’n geval. Dan moet het maar voor de rechter komen.