PVV: Geen subsidiëring van windmolenparken

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

PVV: Geen subsidiëring van windmolenparken

De Partij voor de Vrijheid roept het kabinet op om te stoppen met het verstrekken van subsidies aan onrendabele windmolenparken. Er kleven zoveel nadelen aan windmolens, aldus PVV-milieuwoordvoerder Richard de Mos, dat het onverantwoord is om de belastingbetaler op te laten draaien voor deze malle molens.

0

Reacties (7)

#1 johan

Hij heeft wel een punt. Hoeveel procent van de energievoorziening komt uit die windmolens? Hoeveel overlast (geluid en landschapsvervuiling geeft zoiets? En hoe duur (en hoeveel energie kost zoiets) is het nieuwe plan 75 km uit de kust?

 • Volgende discussie
#2 Martijn

Ik wacht nog steeds op het energieplan van de PVV: wat gaan we doen aan onze afhankelijkheid van Saoedische en Iraanse olie? De enige oplossing tot nu toe van de PVV is ‘meer kerncentrales’, maar dat kost veel tijd en het verbreden van wegen en verhogen van de maximumsnelheid hebben een negatief effect.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 pedro

Maar moeten de subsidies nu stoppen, omdat die parken onrendabel zijn, of vanwege andere nadelen?

Is het wel verantwoord de belastingbetaler op te schepen met grootschalige subsidies aan de bouw van nieuwe kerncentrales, of om de belastingbetaler op te laten draaien voor de door de kolencentrales aangebrachte milieuschade?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 johan

De alternatieve energie is ook voor lange termijn. Hoeveel procent is nu alternatief? Kernenergie uit Frankrijk importeren we, dat kunnen we zelf ook, anders zijn we hypocriet.

Extra wegen omdat een stilstaande auto met draaiende motor slechter voor het milieu is dan een rijdende motor.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 pedro

Extra wegen omdat een stilstaande auto met draaiende motor slechter voor het milieu is dan een rijdende motor

????? We hebben al zo veel extra wegen aangelegd in de loop der jaren. We komen er iedere keer weer opnieuw stil op te staan, want extra wegen leidt tot extra verkeer.

Kernenergie uit Frankrijk importeren we, dat kunnen we zelf ook, anders zijn we hypocriet

Zo zou ik dat niet noemen. Als de meerderheid van onze bevolking kernenergie niet als een goed alternatief ziet, zijn we hypocriet, als we toch zelf kernenergie op gaan wekken. Dat er vervolgens particuliere bedrijven zijn, die ons dan toch kernenergie in de maag splitsen, daar kunnen ‘wij’ daar weinig aan doen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Dubois

kan mij nog een aflevering van Paul en Witteman herinneren, waarin Fleur Agema zat te zeuren over windmolens: linkse hobby,geen rendement, veels te duur en pas over dertig jaar winstgevend etc.terwijl naast haar een woordvoerder zat van tientallen bedrijven die investeren in windmolens.en die meneer haalde haar gezever helemaal onderuit oa “denkt u nou echt dat wij gaan investeren in iets dat geen geld op brengt?” en “de technische ontwikkelingen gaan zo snel dat windmolens al heel snel geld op brengen”
en ons fleurke toch stug volhouden .
bij die pvv zit wel zo’n haat tegen alles wat ze ‘links’ vinden ,dat ze zelf niet meer kunnen nadenken en gewoon het tegenovergestelde bepleiten,maakt niet uit wat de realiteit is

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 johan

Dubois: waarom investeren bedrijven in windmolens? subsidie van de overheid!

Bij de pvv zit haat tegen links, maar vooral tegen het pappen en nathouden en het failliet van veel beleid, als het gaat om migratie, criminaliteit, het zwijgen bij grove fouten die gemaakt worden, enz. En dat argument van ‘maar de regeringen waren rechts’ onzin, de grote steden zijn vrijwel altijd door de pvda bestuurd, en daar liggen de problemen letterlijk op straat.

pedro: tegen kernenergie, maar elk huishouden gebruikt elekticiteit wat komt uit kernenergie – plus kernenergie wordt populairder onder de bevolking, het is geen taboe meer.

 • Vorige discussie