Prominente PvdA’ers pakken het electoraal slim aan

In het programma Buitenhof geven prominente PvdA’ers Margreeth de Boer en Joop van den Berg flinke kritiek op Wouter Bos. Bos moet zich uitspreken voor een Linkse coalitie. De kritiek is dusdanig dat Mark Rutte in het item erna zegt:

Ik heb me zitten verbazen [..] dat zij hier midden in de campagne als zeer vooraanstaande leden van de Partij van de Arbeid al op het graf van de partij staan te stampen.

[de presentatrice vraagt of opbouwende kritiek hebben hetzelfde is als op het graf van de partij stampen]

Denkt u dat dit Bos ook maar enigszins heeft geholpen? Dit gaat hem grote schade berokkenen. […] Ik zou maar een advies voor Wouter Bos hebben uit mijn ervaring van de afgelopen twee weken – want wij hebben het ook moeilijk gehad in die peilingen – en dat advies is: hou je koers.

En ja, als een uitdager je moet gaan verdedigen tegen je eigen partijleden, dan ben je zojuist als partij met een Linkse Directe plus een Rechtse uppercut uit het veld geslagen.

 1. 2

  Heel slim gespeeld van Rutte.
  En idd. met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig. Steeds duidelijker wordt wat ik al een paar jaar roep: Wouter Bos wordt niet geaccepteerd door de PvdA partij dino’s. Maar omdat hij de verkiezingen won voor de PvdA werd hij gedoogd. Nu het minder gaat wordt de strop gehesen.

 2. 4

  Natuurlijk een slecht moment. Blijkbaar zit het erg hoog en heeft men zitten wachten op dit moment. Hij heeft een deel van de partij geloosd en is dingen gaan roepen als “welbegrepen eigenbelang”, iets waar veel hardcore rode pvda’ers van gruwen. En dan de kritische toon over integratie: foei wouter!
  Maar Bos heeft het ook aan zichzelf te danken: teveel gedraai is desastreus.

 3. 7

  Ach, een steekje van Rutte. Hij weet hoe het werkt, want twee weken geleden kreeg hij kritiek van zijn eigen mensen.

  Als je in het openbaar bekritiseerd wordt, dan is er iets mis. Dan slaat de paniek blijkbaar toe. Ik snap ook niet dat oud-politici van de PvdA dan in Buitenhof gaan zitten.

  En Think Tank, een dipje? op winst? PvdA staat op 39 zetels bij Nova = verlies van 3. Op 36 bij Maurice de Hond = verlies van 6. Voor iemand die een paar weken geleden nog de gedoodverfde premier was, is dat niet zo best.

 4. 10

  @ 7: daar heb je inderdaad een goed punt: “Als je in het openbaar bekritiseerd wordt, dan is er iets mis. Dan slaat de paniek blijkbaar toe.”

  Wouter Bos wordt geen premier en hij wil niet onder Balkenende gaan werken, wat voor kabinet gaan we in godsnaam tegemoet.

 5. 17

  @16: Die Outsider toch, eindelijk wat op papier gekregen!

  @10: Balkenende heeft volgens mij ook al es gezegd dat hij niet onder Bos in een Kabinet gaat zitten. Alleen al om die reden hoop ik dat PvdA de grootste partij wordt. Van Wouter weten we nog niet hoe hij het in praktijk echt doet, van Balkende wel…

  @7: je helpt em iig niet door em nog verder in de dip/gat/afgrond te duwen

  @8: Balkenende gezien bij DeWereldDraaitDoor? Hij was ontzettend grappig! Dat is zeker 2 zetels winst via twijfelaars die em een stijve hark vinden