Pro-Wrestler Hassan mag niet meer op amerikaanse tv

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

In Amerika, het land van de Pro-Wrestling :) (Hulk Hogan etc), is ophef ontstaan na de uitzending van de show Smackdown op 7 juli.
Muhammed Hassan

In deze show zijn Muhammed Hassan en Daivari de Arabic-American worstelaars, die zich na 9-11 benadeeld en onjuist bejegend voelen in het ‘racistische’ Amerika.

Op 7-7, de dag van de terroristische aanslagen in Londen, werd ’s avonds dit (film) fragment op de amerikaanse televisie uitgezonden. In dit fragment is te zien hoe de worstelaar Muhammed Hassan samen met een groep gemaskerde mannen de ring binnenstormt om worstelaar ’the Undertaker’ een lesje te leren, nadat ’the Undertaker’ gewonnen had van zijn maatje Daivari.

Deze mannen lijken best wel op terroristen, en dat dit gewoon ’s avonds wordt uitgezonden na zo’n bloedige terroristische aanslag is op z’n minst wat respectloos te noemen. Het leidde onder andere tot artikels in de New York times van Don Kaplan, in de Times Online, en zelf werd Hassan uit voorzorg tijdelijk geschorst van de show.

Inmiddels heeft de worstelorganisatie WWE via internet, en Hassan met een speech (film) (speechtext) hierop gereageerd in een nieuwe aflevering van Smackdown. Het mocht echter niet baten want het lijkt nu dat televisiezender UPN, dat de show uitzendt, nu definitief heeft besloten om Hassan van de televisie te weren.

Must-see videofragmenten: 1, 2 (media player 9 of hoger, IE aanbevolen)
Extra artikels: 1,2,3,4

Reacties (8)

#1 Joost

Toen ik de titel las dacht ik, dit zou best wel eens van outsider kunnen zijn :-)

Amerikanen hebben gewoon geen humor en relativeringsvermogen. Maar op die avond was het misschien wel wat ongelukkig.

 • Volgende discussie
#2 Mark

Ik vond het eigenlijk wel een goeie grap van de WWE, een stelletje terroristen/arabieren die de boel op stelten komen zetten. Iedere volwassene weet dat het een spelletje is. De commentatoren roepen, oh nee, wat gebeurt er nou, we moeten hulp halen! Dat kan voor kinderen inderdaad verwarrend zijn…

Het volgende fragment waarin de worstelaar commentaar geeft op de Washington Post (hoe weet de schrijver dat de overvallers arabieren zijn, ze dragen ski-maskers!) en vertelt dat ie gediscrimineerd wordt wegens zijn afkomst is wat mij betreft een zeer volwassen en serieuze reactie op de onstane commotie.

Goeie post, Outsider.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Joost

Amerikanen hebben geen humor.
Doet me een beetje denken aan Grand Theft Auto San Andreas dat in de hele VS uit de handel is genomen omdat een Nederlandse hacker erachter is gekomen dat de figuurtjes sex kunnen hebben als je het spel een beetje aanpast. Zijn patch kan je downloaden, en nu moet het hele spel uit de winkels worden gehaald omdat het niet meer voor onder de 18 is.
Terwijl het in de originele versie van het spel zelf niet mogelijk is.

Ook leuk: je kan in het spel iedereen op de gruwelijkste manieren doodmaken, en dat mag. Zodra er seks in komt is het land opeens te klein en moet het spel uit de handel.

Wat is de volgende stap? Komkommer verbieden omdat ze ook als dildo gebruikt kunnen worden?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Mark

He, daar zeg je wat! We richten gelijk een actie comite op! Verbied de komkommer! Verdachte naam heeft dat ding ook, in dat verband…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Outsider

De verhaallijn met Hassan, zijn echte naam is niet Hassan, was soms wel eens wat provocerend, maar ja de WWE wil ook wel kijkcijfers, en t blijft gewoon entertainment.

Die mannen met ski-masks waren inderdaad volgens geruchten gewoon ‘blanke’ gasten.

Inmiddels heeft de WWE toegegeven aan de televisiezender UPN. De ‘Undertaker’ ‘destroy’de Hassan op de pay-per-view aflevering. Van Hassan horen we voorlopig dus niets..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 WWE fan

Op de pay-per-view aflevering The great american bash heeft de undertaker, mohammed hassan the last ride gegeven door het podium en nu ligt mohammed hassan zogenaamd te vechten voor zijn leven in het ziekenhuis.
Ook een leuke manier om iemand uit de show te doen

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Mark

Wat mij betreft respect voor de WWE. Nooit verwacht, maatschappijkritiek tijdens het show-worstelen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Joost

Een soort van contradictio in terminis. :-)

 • Vorige discussie