1. 3

  Heerlijk dat toontje ;)

  Unfortunately for them, their ultimate ‘green car’ is the source of some of the worst pollution in North America

  Ultimate, green, worst hehe. Alle hummers zijn gelukkig in ieder geval schoner, waarschijnlijk is een tank zelfs nog schoner. Die prius is net zo schoon als kernergie zeg maar…

  Top Gear co-host Jeremy Clarkson has a long distaste for hybrid vehicles, especially the Prius. In the direct-to-video special Clarkson: The Good The Bad The Ugly, Clarkson had a Redneck named “Billy Bob” destroy a first-generation Prius with various firearms before it caught fire.

  aldus wiki

 2. 4

  Gelukkig gaan ze ook uit van compleet onrealistische aantal miles dat de auto gaat halen in zijn leven.
  100.000 voor de Prius en 300.000 voor de Hummer. Ze kunnen het misschien wel halen, maar Hummers zijn toch echt al wel vervangen ver voor die tijd.

 3. 6

  Nikkel-ionen vallen dan ook in de zelfde fijne categorie als bekende fijne jongens als kwik en cadmium.

  Het stuk is wat overdreven, maar hybrides in de huidige vorm zijn niet de oplossing.

 4. 9

  Wie verliest hier TRS? Toch alleen het milieu?
  Er is niet bewezen dat de Hummer milieuvriendelijk is, er is bewezen dat de productie van de batterijen voor de Prius ernstige milieibezwaren met zich meebrengt. Een verhaal dat we eigenlijk al wisten en dat in het artikel erg vet wordt aangezet.
  De transitie naar een duurzame samenleving zal met horten en stoten gaan. Het is juist goed dat dit van die Prius ontdekt wordt voordat er maatschppelijk gezien een lockin situatie ontstaat en we niet meer terugkunnen. Hadden onze voorouders maar dezelfde tegenwoordigheid van geest gehad met het ontwikkelen van de verbrandingsmotor dan waren we nu niet olieverslaafd geweest.

 5. 10

  @8, bij dwaze vergelijkingen bestaan er winnaars noch verliezers. in de productie van de prius is (kennelijk) nog veel te verbeteren. bij schaalvergroting en de doorgaans daarmee gepaard gaande grotere efficiëntie (millieuvervuiling schaar ik ook onder inefficiëntie) zal het hybride principe winnen, simpelweg omdat alle verbeteringen in het alternatief ook voor de hybride versie beschikbaar zijn.

 6. 11

  Ik geloof er niets van dat een gemiddelde hummer 18 km op 1 liter rijdt (in de stad). Dat de prius de ultieme groene auto is zijn de woorden van de schrijver, hoe noemen ze dat ook alweer een strawman? Volgens mij moeten auto’s ook vooral kleiner om zuiniger te worden. Zoiets als de Lupo die 30 km op 1 liter diesel kan rijden. Kleiner is beter!

 7. 12

  Carlos:

  De transitie naar een duurzame samenleving zal met horten en stoten gaan.

  Carlos! Je maakt me aan het schrikken! Aanvankelijk dacht ik even dat deze zin uit Mein K eh.. het Rode Boekje kwam. Een googlesessie verder:

  http://fsw.sin-online.nl/studiegids/?action2=show_course&course=FSWK5032
  http://www.vrom.nl/pagina.html?id=10749
  http://www.vangorcum.nl/nl/snpage.asp?ID=4234

  Is Jan Rotmans jouw goeroe, of heeft dit taalgebruik te maken met het effectief communiceren met beleidsambtenaren van VROM ten behoeve van bewustwording, met als logisch einddoel het verkrijgen van subsisidies? (schoorsteen moet immers ook roken)

 8. 15

  Steeph, Steeph, Steeph, waar zie je ons voor aan? Dacht je nou echt dat elke lezer slaafs alleen maar dat artikeltje zou lezen en verder nergens op zou klikken, scout’s honour?

  De cijfers uit Recorder zijn uit het Dust-to-Dust onderzoek van 2005. De bijgestelde cijfers uit het onderzoek van 2006 zien er heel anders uit. De cijfers in het laatste rapport zijn gebaseerd op de werkelijke levensduur van de Prius, niet de geschatte minimumlevensduur.

  Overigens is volgens dat rapport de (milieu)prijs van een andere Toyota het goedkoopst: de Scion xB (niet een hybrid, maar ook geen SUV). De duurste wagen per mijl is een Mercedes Maybach (ca. 16 US$ tegen ca. 0,5 US$ voor de Scion, 2,94 US$ voor de Prius, en 2,07 US$ voor de Hummer).

 9. 18

  Carlos, het was voor mij een ontdekking. De door mij anagehaalde frase kende ik niet echt, maar viel me wel op. Blijkt het VROM/RIVM-jargon te zijn. Spreek jij dat dagelijks ofzo?

  Het doet me erg aan de nieuwe Adam Curtis denken (alhier ook gelinkt).

  Zelf ben ik van mening (steeds meer) dat de gewelddadige reakties die zulk jargon kan uitlokken niet strafbaar behoort te zijn. Gewoon, omdat het een vorm van noodweer betreft.

 10. 19

  Ach zutman het bargoens uit uw sector daar wil nog niet dood mee in de mond gevonden worden.

  Wellicht dat woorden als transitie en duurzaamheid u als jargon overkomen, maar het is de realiteit van alle dag. Uiteindelijk is het voor ieders bestwil. Geen reden dus om geweldadig te reageren.

 11. 20

  Uiteindelijk is het voor ieders bestwil. Geen reden dus om geweldadig te reageren.

  Pfoe, de stank van paternalisme. Zo kan ie wel weer. Mijn eerder verwoorde punt is duidelijk.