Prinsjesdag: de naborrel

Zo, de meeste scherven zijn opgeveegd, de ergste kotsvlekken zijn van het plafond geschrobd en de bacardi-breezers die de Telegraafonline-hordes maar blèven achteroverslaan (gatverdamme!) zijn weer aangevuld. Nu de ergste emoties zijn weggezakt kan het grote analyseren en kijken naar deel 2 beginnen. Wat vonden we van Pieter, Mariette, Anges, Mark, Geert, Femke, Alexander, Marianne, Bas, en Arie? (dat Rita knap waardeloos was, daar lijkt iedereen het wel over eens) en hoe doen ze het nu?

Wij gooien in ieder geval het café weer open voor een oudhollandsche tussenbeschouwing, waarin de beste stuurlui als vanouds aan wal verkeren, en we waarschijnlijk kunnen constateren dat de spelers verwende volgevreten vedettes zijn en de coach een bizarre opstelling heeft gekozen. Terwijl de spelers zelf het veld nogmaals betreden voor een tweede termijn zijn bij GC de borrelnootjes gratis en krijgt de eerste die iets positiefs over Mariëtte Hamer zegt een gratis biertje.

Geef nu uw mening over Prinsjesdag 2008 hierrrr.

 1. 5

  Ik heb erg hard en smakelijk moeten lachen om Geert. Wellicht omdat ik niet zo een hoge pet van D66 op heb, maar hij weet het toch ook heerlijk te brengen.

  Go Geert, Go!

 2. 8

  En zie hier hoe letterlijk dat “tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend” genomen wordt door de aanhang van GS.

  Wel op de linkjes geklikt waarin staat dat Lazrak WEIGERDE?

 3. 9

  Ook Groen Links politici werden genoemd.
  Heb ik altijd al geweten.
  Vandaar mijn eerdere vergelijkingen van Groen Links met de NSB: beide partijen zijn socialistisch en beide partijen hebben landverraad gepleegd.

 4. 10

  Ik vind landverraad zo’n archaisch primitief begrip. Prins Bernhard heeft zijn land verraden (Duitsland) en ons verraden (Stadhouderbrief/King Kong) en toch was hij de held van de vaderlanders.

  De NSB’ers traden massaal toe tot de SS om tegen de communisten te vechten. Moet jou toch aanspreken Niehielist.

 5. 11

  Voor het eerst viel Balkenende in een debat mee. Hij pakte zowaar Wilders een beetje op rechtstatelijkheid aan.
  Grappig was de strijdbaarheid die Wilders voorwendde voor volbloed nette blanken in Gouda en Amsterdams probleemwijken zoals ik. Die peroxide lummel durft al jaren nergens meer te komen zonder zijn door de staat betaalde bewakingsdienst.

 6. 12

  @Paul, Wilders wordt bedreigd door gesubsidieerde linkse knokploegen als Afa en andere krakershorden.

  Als je wilt dat de staat niet meer mee betaald aan de beveiliging van Wilders, dan moet het wapen verbod afgeschaft worden en kan Wilders een eigen militie oprichten.
  En ik ben de eerste die me aanmeld.

  Als je dat graag wilt, anders moet je niet zeuren over deze staatsbeveiliging.

  Dus. STAATSBEVEILIGING Wilders afschaffen, dan ook WAPENVERBOD afschaffen.

 7. 13

  @Paul: Komkom, je weet zelf ook wel dat die beveiliging van staatswege is en dat Wilders nergens kan en mag komen zonder die beveiliging.

  Maar goed, het gebral van Wilders is niets anders dan dat en ik voel me helemaal niet thuis in zijn wereldbeeld: Wilders is de messias en de anderen zijn sukkels en onverlaten die de macht ontnomen moet worden. Ik geloof dat meer mensen in 2006 op “die anderen” gestemd hebben dan op Wilders, dus hij schuift, naast alle Marokkanen, een overgrote meerderheid van de Nederlanders in een hoek.

  @Niehielist: ik begin steeds meer te denken dat jij een gevaar bent voor de rechtsorde.

 8. 14

  Laten we het hele gesprek over het onderwijs maar gelijk afronden. Ik heb vaak Marokkaanse jongens gezien, en daar loopt dan een Hollands minderhedenjongetje tussen, die zich voegt naar de bravoure van korte oneliners, die eindeloos herhaald worden. Hij imiteert gewoon de slechte uitspraak: “die meisje gaat ik neuken hoor.” Over de inhoud hebben we het niet. Die is al weg, en het kost veel meer tijd en moeite om die terug te krijgen dan mensen met twee woorden te leren spreken. Hij maakt het zelf nog belachelijker.
  Dat gesprek is al afgerond. Wat er niet inzit komt er niet uit. Laat die mensen gewoon met rust, en probeer geen gemengde scholen te forceren. De joden wilden nu eenmaal niet meer anderen aandoen wat ze zelf is overkomen, dus dan maar allemaal naar de haaien. Ik zal niet iedereen over een kam scheren, en ook niet discrimineren, maar ík weiger mezelf te mengen in een gemengd gezelschap, dan wordt ik liever zelf gediscrimineerd, of desnoods afgevoerd naar een concentratiekamp. Rond de Noordpool hangen nu eenmaal mensenrassen die een lichte huidskleur hebben, minder dan één procent van de wereldbevolking, die het gevoel hebben dat ze discrimineren, dat is het enige gevoel dat ze hebben.
  Dus denken ze dat nodig te hebben voor hun ontwikkeling. Laat ze dus hun cultuur van masochisme voortzetten. We hebben pas de viering van de dag van het analfabetisme gehad. Nog beter is het analfabeet te zijn dan dat je de taal misbruikt voor de onzin die hier de norm is geworden. In veel van die kringen zijn mensen trouwens gewoonweg dyslectisch. Ik heb om me heen meerdere malen gezien hoe deze eigenschappen telkens weer vanuit de allochtone pijler van gemengde relaties overgedragen werd op kinderen en kleinkinderen, al dan niet genetisch.
  Humaan zou zijn een bepaald laag ontwikkelingspeil van sommige mensen te accepteren, en dat niet te generaliseren. Veel primitieve mensen kennen de taal net zo goed als de blanke (ja, ik beweer dat die – van nature – meer ontwikkeld is), maar het blijven napratende papegaaien.
  Ik ben geen liberaal en geen socialist. Iemand die geld heeft, heeft verantwoordelijkheden die anderen misschien niet zouden willen hebben of kunnen dragen. Anderen kiezen voor de eenvoud en de bescheidenheid om de ruimte te hebben die anders onmogelijk zijn. Gun die mensen dat, en geef ze die mogelijkheid. Dat mensen veel geld kunnen hebben, betekent niet dat ze anderen moeten frustreren, of dat die anderen die het niet hebben zichzelf hoeven te schamen of zichzelf te frustreren. En geef mensen het recht hun huis onder te huren, zodat ze normaal kunnen delen. De woningbouwverenigingen hebben allerlei gemengde belangen en zijn niet humaner. Hen uit te verkiezen als standaard is het paard achter de wagen spannen.
  Laat mensen hoe ze zijn, maar geef geen verantwoordelijkheden aan mensen die dat niet aankunnen. Gooi geen parelen voor de zwijnen, opdat ze zich zullen omdraaien en u vertrappen.

 9. 15

  @Minderma: “Nog beter is het analfabeet te zijn dan dat je de taal misbruikt voor de onzin die hier de norm is geworden.”

  Wow, op een of andere manier lijkt dit de samenvattende zin voor je reactie. Was dat ook zo bedoeld?

 10. 17

  @16 Niehielist Je lijkt me vooral een gevaar voor jezelf; de rechtsstaat is net zo goed tegen jou bestand als tegen je peroxide held, en die zweept althans nog wat publiek op.

 11. 18

  @17 We hebben geen rechtstaat.
  In een land waar mensen in de gevangenis worden gegooid omdat ze een eigen mening hebben ( ik bedoel natuurlijk Hans Janmaat die veroordeeld is omdat hij vond dat de multiculti samenleving moest worden afgeschaft), in een land waar meervoudige belediging aan een politicus wordt opgevat als stalking, in een land waar mensen zonder dagvaaring worden veroordeeld, in een land waar mensen zonder bewijs worden veroordeeld (lees maar eens de website van Wieger Wedzinga, ex rechter te Leeuwarden), in een land waar klasse justsitie is ( de bedreiger van Wilders wordt vrijgesproken, de bedreiger van een activiste van de Internationale Socialisten wordt veroordeeld) kan je niet zeggen dat er sprake is van een rechtstaat.