1. 11

  JdB heeft het over deze denk ik https://sargasso.nl/index.php?p=718#comments

  Nu zijn de comments verdwenen (?!), maar ik weet dat hij een van de kanshebbers was. Er waren er meen ik drie. Eentje zat er het verst van af, maar was de meest humoristische. JdB + een andere zaten er in hun voorspellingen toch ook te ver van af om het superdeluxe Sargasso verrassingspakket ™daadwerkelijk thuisgestuurd te kunnen krijgen. Maar omdat ik de kwaadste niet ben, wil ik wel toezeggen dat mocht ik bovengenoemden ooit tegenkomen op een Sargasso reaguurdersmeeting (Sargasso-discuzeurcafe), zij een biertje van mij krijgen. Ach, welja, een witbiertje.

 2. 14

  JdB, nu we via Nu.nl en Webwereld mateloos populair zijn geworden moeten we de geplande meet&greet heroverwegen.

  Er schijnt een muziekfestival in Landgraaf te zijn dat de laatste jaren kampt met een groeiende overcapaciteit aan podia en feesttenten, wellicht dat we het een en ander van ze kunnen overnemen?

 3. 16

  Wat een rot dag om dit te laten gebeuren. Net nu ik 7 vergaderingen achter elkaar heb.
  Zie dat we bij elkaar al 25000 hits gescoord hebben vandaag!
  Ik ben overweldigd.
  En de prijsvraag (on-topic) loopt ook aardig zie ik.
  Ben blij dat ik straks het weekend kan gebruiken om bij te lezen en te reageren.
  Dat stomme werken tussendoor ook.

  Ik had google ads moeten plaatsen vlak voordat dit gebeurde! Hoefde ik ook niet meer te werken
  :-)

 4. 22

  Het gaat mij niet om de te winnen prijs.
  Het gaat mij om de inhoud.

  “Ik hoef niet de eerste te zijn, als ik maar de beste ben”.

 5. 24

  Bij dit soort dingen mis ik een “edit” knop. Nu ik het allemaal nalees zie ik een spelvaud:

  televisie- en massaconsumptiecultuur rukt over op

  moet zijn

  televisie- en massaconsumptiecultuur rukt overal op

  en

  mijn afkeer van ’t zoveelste kleine-wereld project te laten kennen

  had ik beter alsvolgt kunnen zeggen:

  mijn afkeer van ’t zoveelste project dat de schaal vergroot en de wereld verkleind te laten blijken

 6. 27

  @Pelayo: tsja, net iets als Apartheid denk ik. Ook zo’n mooi Nederlands woord dat de wereld veroverde. Of misschien dat dat vertaalprogrammaatje het niet kende. Dat zou ook kunnen ;-)

 7. 31

  Tot donderdag toch ? J.J. Kotter doet me sterk aan wijlen marktkoopman Kokadorus op het Amstelveld denken, dezelfde geest misschien. Hoort.

  Bong…..Bong…..Boooonnnnng…..Bong….. (met hamer tegen handgong)
  Zie, zoo!
  Burgers van Nederland, burgers van Veenhuizen [gevangenis], burgers van de geheele wereld en omliggende plaatsen… ik wou jellie wel wegkijken.. wat doe je hier slampampers ? Zwamneuzen! Komen jullie hier om kletspraat te hooren, dan kunnen jullie evengoed wel naar de 2e Kamer gaan, daar ben je tenminste nog onderdak…
  Of het Vredes-Paleis. Je mot ereis inkomen. Een fijne boel hoor! Ieder land heeft er zijn eigen zaal. Éen zaal is er die nooit gebruikt wordt. Dat is de Conversatie-zaal.”

 8. 32

  No geentje dan.

  “Die kamer staat bijna een jaar open. D’r wordt maar in- en uitgeloopen; geen wonder dat het zoo een morsboel is. De grond is er altijd vol van scherven en prullen. Dan valt er een wetje, dan een paar moties, vaak blijven er een heeleboel wetten zoomaar liggen zonder dat ze aangekeken worden. Een paar jaar geleden is er een drankwet geweest. Weet je wat dat voor een wet is ? Je mag alleen maar dronken zijn als je vergunning hebt. Maar je mag wel jenever drinken alsie vrij van alcohol is. Alleen de politie mag drinken zonder vergunning mits dat dient om de lui te snappen. Nou, ze hebben er meer dan eentje gesnapt – ik bedoel jenevertjes.”

 9. 33

  Om het af te leren. We schrijven 1930. Over hoog- en laagspringende en links- en rechts kijkende leden van de 2e Kamer.

  “Om de vier jaar wordt een opruiming gehouden. Dan staan alle kranten en alle aanplakborden vol met reuzen-advertentieën:

  GEVRAAGD

  kamermeisjes goed voor dag en nacht, minstens voor 4 jaar, goed kunnende kijven en mondig. Ook vereischt goed kunnen omgaan met achterlijke kinderen die nog aan den leiband moeten loopen. Ze moeten vooral goed de kamer kunnen vegen en lastige meubels afstoffen*. Gedurende hun diensttijd mogen ze geen plaat poetsen.
  Godsdienst is geen vereischte, maar strekt tot aanbeveling.
  Mogen zich niet ophouden met militairen.
  Ze hoeven geen arbeidscontract te teekenen.
  Met goede getuigen niet nodig zich aan te melden* – Loon fl. 2000,- per jaar
  Menschen met dubbele tongen genieten de voorkeur.
  Brieven zonder opgave van vorige betrekkingen, maar met attesten van keelspecialiteiten en turndoctoren, te zenden aan ’t Binnenhof, ’s avonds vóór de winkelsluiting.”

  *meubels afstoffen=partijdiscipline handhaven
  *satirische omkering van Zonder goede getuigen…

 10. 34

  @24 “mijn afkeer van ’t zoveelste project dat de schaal vergroot en de wereld verkleind te laten blijken”. Bedoel je “te laten lijken” ?

 11. 36

  @hadewych

  Hm. Leest ook niet lekker, heb je gelijk in:

  “mijn afkeer van ’t zoveelste project dat de schaal vergroot en de wereld verkleinT, te laten blijken”

  Zo dan?

 12. 37

  Sjonge meneer of mevrouw Alper… zitten wij een beetje moeite te doen om uw bijdrag uit het spamfilter te vissen, krijgen we dit;

  VOOR is iedereen uit de serieuze politiek in Nederland en Europa van links tot rechts. Dit zijn de mensen waar je normaal gesproken ook op zou stemmen, van GroenLinks tot VVD, en ze zijn allemaal voor.
  TEGEN zijn archaïsche en reactionaire groeperingen als de ChristenUnie, Geert Wilders, en de SP die dit niet als een aanleiding zien om Europa vooruit te helpen maar om hun eigen politieke agenda’s door te drukken.

  Ik heb werkelijk in lange tijd niet zo iets onzinnigs gelezen.

 13. 38

  @Degtyarev: Het spijt me als je je moeite niet beloond voelt.

  Ik heb nergens in het deelnamereglement gelezen dat inzendingen het iedereen naar de zin dienden te maken. Vandaar.