1. 1

  Het effect van Powned is breder dan de magere uitzendingen. Zelf merk ik toch een wat bredere visie opdoemen in old Hilversum. Luizen in de pels doen krabben.

 2. 6

  Heb wel eens een stukje PowNews gezien.
  Staat er een dweil met een centenbak met als sidekick een plofkop met een te klein overhemdje.
  De linkse kerk heeft weer eens iets schandaligs gedaan, ’t zal wel iets met demoniseren geweest zijn.
  De dweil begint te janken: ‘ik wordt daar helemaal misselijk van’.
  De plofkop kijkt hem begrijpend aan en zegt: ‘ik zie dat je boos bent’
  En zo kabbelt dat nog een minuut door.
  Ja sorry hoor, hebben we hier te maken met een nieuwsuitzending, Spreekuur Thuis, of één of andere opinie-rubriek (met als onderbouwing de oprispingen in de onderbuik)?
  Stel je voor dat de journaallezer van het NOS-journaal bij elk item ons deelgenoot maakt van zijn persoonlijke kijk op de zaak…
  Veel meer kon m’n irritatie-tolerantie niet hebben, dus of dit een eenmalig dieptepunt of vast pandoer is, ik weet het niet.

 3. 15

  die haat-liefde verhouding met babyboomers dat zit de kids een beetje dwars.
  Bij mij in de buurt staat op zo’n halfpipe met grote letters ‘Guns&Roses’. Dat vind ik nou net zoiets alsof ik in m’n jeugd ergens ‘Glenn Miller’ op een muur had gekalkt.

  Later heb ik trouwens ontdekt dat de overgang van Glenn Miller naar Rock&Roll, Beatles en Stones etc. etc. veel geleidelijker is gegaan dan de vermeende plotselinge ‘uitvinding’ van R&R, maar kennelijk mist de jongerencultuur die (ingebeelde) breuk met het verleden.
  Punk was een poging, maar dat is ook al weer 35 jaar geleden…
  Of dat goed of slecht is, dat weet ik niet, het valt me gewoon op…

  Wat wel veranderd is dat het nu hip is om rechts te zijn, waar het vroeger hip was om links te zijn. Maar ook dat was niet meer dan een aangeprate/ingebeelde hype, de grote bands kregen vette platencontracten als ze maar meededen aan de ‘counterculture’, een band als Blood Sweat & Tears kreeg na een door de Amerikaanse regering gesponsorde ‘vriendschapstournee’ door de USSR juist weer geen contract meer omdat ze met het ‘establishment’ heulden. Terwijl als ze op eigen initiatief waren gegaan waarschijnlijk weer de hemel in geprezen waren.
  Cultuur en politiek, ’t is allemaal waan van de dag…

 4. 16

  Ik ken die mevrouw helemaal niet! Wie was zij bij GeenStijl? Fleishbaumerinnetje? Pritt Prutt? Venus de L0gh0er? Juffrouw Jannie?

  Ik heb geen flauw idee. Zo zien we maar weer, succes *rochel* heeft vele Lous Haasdijks Eveline Herfkens Lelijke wijven Moeders..

 5. 19

  Dus Powned wordt gewoon keurig netjes ingekapseld in het publieke bestel, net als voorheen BNN, Veronica, EO, TROS (REM) … (en de VARA in de jaren 20).

  Overigens zie ik een parallel met het commerciële RTL-Veronique eind jaren 80 – begin jaren 90; ambitieuze plannen, slechte uitvoering, waarna ‘mensen met verstand van televisie maken’ de boel overnamen. In het geval van RTL-Veronique werd de boel overgenomen door vd Ende en de Mol (en werd Lex Harding eruit geschopt)en Powned wordt langzaamaan overgenomen door NPS/VARA/BNN lui

 6. 20

  In tegenstelling tot mevrouw Zwagerman ben ik persoonlijk niet teleurgesteld in Powned. Sterker nog, ze voldoen volledig aan mijn verwachting. Datgene wat de omroep de ether inslingert kabel opslingert is inderdaad niet om over naar huis te schrijven conform mijn verwachtingen.

  Goed, mijn verwachting was dan ook uitermate laag.

 7. 24

  @21 valt wel wat voor te zeggen. En daar is weinig op tegen he :o)

  @22 Zo staat de combi vara+pvda voor: zogenaamd heldhaftig doen voor het middenveld. Momenteel vertegenwoordigd door stromannen als Thimmermansch en Rotthenbergh.

 8. 26

  Er is wat gaande op de nieuwe Artis lokatie. Is U ook opgevallen dat er alweer een wende heeft plaatsgevonden..Volksrant is de azijn voorbij en ineens goede wij.n?

 9. 28

  Als je edit is de img tag conform xml ipv oldskool html, wat bij opslaan fout gaat. Verwijder de slash uit de tag, dan gaat het goed.

 10. 33

  MCR My Chemical Romance? Behaviorisme?..chemie in een menselijk potje. Wij mensen zijn wandelende zakjes zeewater om de parasitaire levensvormen van a tot b te brengen ?

  ik lul maar wat.

 11. 35

  Waarom wil niemand voor mij werken?
  Waarom loopt iedereen bij mij weg?
  Waarom wil niemand mij geloven?

  Wist ik het antwoord, zou ik meteen stoppen.