Power Balance™ licht nu de hele wereld op

Power Balance armband (Foto: Flickr/PoweredByLarios™)

Joh! De Power Balance bandjes, tijdens het WK gedragen door knuffelpigmee Wesley en zijn vriendjes, blijken niet te werken! Verrassend. Dat was natuurlijk al wat langer bekend, aangezien de Vrije Universiteit er al wat belastingcenten aan had verspild, maar nu is ook de fabrikant overstag. Ze geven toe dat er geen zak bewijs is voor de claims van het product en bieden mensen die het balansbandje willen inleveren de mogelijkheid dat te doen en hun geld terug te krijgen (maar wel met bonnetje). De bekentenis is weliswaar gedwongen door een consumentenwaakhond, maar toch.

Maar bieden ze die mogelijkheid aan heel Gallië de wereld? Nee, slechts aan een klein dorpje landje dat moedig weerstand bood aan deze onzin. Tegen de rest van wereld doet het bedrijf alsof het niet al heeft toegegeven dat het niet werkt en komen de ronkende slogans je nog steeds tegemoet. De Australische site is inmiddels zelfs losgekoppeld. Je kan hem niet meer bereiken vanaf het internationale portal. De mensen zouden er eens achter kunnen komen dat je de hele wereld bewust voorliegt, ook nadat je zelf al hebt toegegeven dat je product niet werkt.

Ach ja, je weet wat ze zeggen: “Reality has a well known Australian bias.” Daar hoef je de rest van de wereld niet mee lastig te vallen.

  1. 3

    Weet je, als mensen zich toch moedwillig willen laten oplichten, moeten ze dat zelf weten. Iedereen die een beetje nadenkt (of research doet) voor de aankoop kan weten dat de bandjes niet werken. Het is niet zo dat ze hun omstanders kanker geven met zo’n bandje om de pols.

  2. 5

    @4: Van verantwoord ondernemen wordt je niet rijk. Wanneer volgt een stukje over Axe, dat helemaal niet kan aantonen dat de engelen zelfs uit de hemel vallen voor hun nieuwe deogeurtje?