Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Condoleezza Rice wordt de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken van de V.S. Daarmee verdwijnt Colin Powell van het toneel, een van de weinigen die Bush (alleen intern, dat wel) van zijn ramkoers met de rest van de wereld af wil houden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken, het enige bolwerk tegen het neo-conservatisme wordt schoongeveegd. Niets staat Bush nu in de weg om met een eensgezinde regering zijn idee van democratie aan de rest van de wereld op te dringen. We houden ons hart vast.

Reacties (2)

#1 Joost

Nou Rice zei het volgende tijdens het verhoor:

In het verhoor benadrukte Rice, die in de eerste termijn van Bush nationale veiligheidsadviseur was, dat nu de tijd voor diplomatie is aangebroken. “We moeten Amerikaanse diplomatie aanwenden om een machtsevenwicht in de wereld te creëren dat naar vrijheid neigt”, aldus Rice.

Ook moet de Amerikaanse diplomatie worden gebruikt voor de opbouw van een internationaal systeem dat is gebaseerd op “onze gedeelde waarden en het recht”. Doel is “de verspreiding van vrijheid en democratie over de hele wereld”.

Klinkt allemaal wat gematigder…

  • Volgende discussie
#2 Mark

dat KLINKT misschien zo, maar ik garandeer dat dat niet de uitvoering zal zijn. Rice hoort juist al jaren bij G.B.’s Texaanse kliek. Waar ze aan refereert is dat er nu effe geen nieuwe oorlog begonnen kan worden en graag de rest van de wereld mee wil hebben om de brokken op te ruimen, dank u vriendelijk.

  • Vorige discussie