1. 2

  Tja, ik snap hem wel. Retro is in en vroeger was alles beter. En vooral simpeler omdat de Kerk het gepeupel niet alleen hosties, maar ook zijn wil eigenhandig door de strot kon duwen…

 2. 3

  Een ronduit vernederende en walgelijke traditie, zelfs mijn hond wil niet dat ik aan zijn bek zit (voor controle van zijn gebit, moet je er tegenwoordig bijtikken, niet vanwege de simpele grappen, maar anders vallen ze je huis in). Het is gewoon orale aanranding. Op je knieen en dan iemand in je bek laten berust op macht en onderdanigheid, gristenen noemen dat respect. Het is weer als vanouds, excuses aanbieden, alles is weer goed en dan terug naar oude gebruiken. Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat er weer meer dan alleen een hostie die mondjes ingaat.

 3. 4

  Allemaal kleine doordachte stapjes om de meute klaar te stomen de andere meute proberen de harses in elkaar te slaan, als vanouds..wat U zegt @Simon.

 4. 5

  Naar ik begrijp mogen in sommige kerken jongetjes onder de twaalf jaar kiezen of ze al knielend een hostie of een andere lekkernij naar binnen krijgen geduwd. Een woordvoerder wenste niet verder uit te weiden over wat die lekkernij dan wel niet zou wezen.