Poll – Wat bent u?

Ja hallo hier uw gemarginaliseerde margelogger Drs Boobelino de Soto op de vrijdagmiddag. Op de redactie van dit weblog is wat onrust ontstaan over uitlatingen op het scholierenforum Fok! “Wat is er trouwens zo leuk aan Sargasso? Ben er een paar keer wezen kijken, maar vond het maar een triest quasi-intellectueel kutblog.” “Ik vind het echt iets voor omhooggevallen alfatypjes. Gefaalde rechtenstudentjes enzo.” (Fok!)

“Fok!” riep de door marketing en kijkcijfers geobsedeerde hoofdredacteur van deze webstek. “Omhooggevallen alfatypjes?!! …richten wij ons al jaren op de geborneerde beta en fatsoenlijke gamma blijken wij ineens een totaal andere doelgroep te hebben?!” Woest ijsberend door de redactieruimte commandeerde hij direct alle aanwezige loggers tot het instellen van een diepgaand onderzoek. Al snel werden de nodige waardeoordelen over dit weblog opgegoogeld: enge, elitaire club, onbetrouwbaar, rare snuiters, humor en emotieloze kutkrakers, rakkers en pretentieuze neuzelaars met het woordenboek op schoot.

“Dit wordt niks!” riep de inmiddels licht paniekerige hoofdredacteur. “De scope is te breed, ik heb een niche nodig!”. “Kijk GeenStijl bedient de hoger opgeleide zelfstandig ondernemer tussen de 31 en 39 jaar, Panzerfaust de jong volwassenen die nog wel eens een boek lezen… ..ik wil ook zo’n duidelijke doelgroep! ..wie zijn de lezers van Sargasso?!” Op dat moment voelde uw eigenste doctorandus dat hij dit blog weer eens uit de brand moest helpen. Een poll stelde ik voor en zo gezegd zo gedaan.
Helpt u ze even?

[poll=15]

 1. 10

  ‘Geborneerd’ betekent volgens het woordenboek ‘bekrompen’.
  Het werkwoord ‘borneren’ staat er dan weer niet in. Bekrimpen ook niet.

  Gaaf ma, zo’n woordenboek op schoot.

 2. 13

  [img]http://www.nrc.nl/multimedia/archive/00150/bram_150725e.jpg[/img]
  Er is in Nederland sprake van een tripartite kongsi die het bestaan van het werkwoord borneren stelselmatig ontkent.

 3. 16

  @ Cole: Ik ben ook een Autistische chemicus met koopwoning. Maar ik ben ook een Geborneerde beta. En ook nog een Net niet geslaagde zelfstandig ondernemer. En Anders nl. Kortom, de enige optie die overbleef (je kan er maar ééntje kiezen) is Van alles een beetje.

 4. 20

  Intelectualiteit is geen woord. Toch leuk geprobeerd. Kun je überhaupt zoeken naar een ‘staat van zijn’? Een intellectueel is volgens mij iemand met een wetenschappelijke, beschouwelijke blik op de wereld die verdomme nog eens een boek heeft gelezen. Ofzo, laatookmaar.

 5. 24

  Tut. Tut. Omhooggevallen?

  Enfin, moet ik nu wel of geen krans leggen bij het graf van Ataturk? De Armenen en Koerden zeggen van niet, de Turken en Zoreguetas zeggen van wel.

 6. 25

  Klugscheisser zou ook een mooie zijn. Veel mensen hier (mijzelf incluis) hier hebben wel wat betweterige trekjes, naar mijn bescheiden mening.

 7. 29

  Die “anders namelijk had je er nooit” in moeten gooien, immers elke geborneerde alfa-beta-gamma-achtige boomknuffelige kapitalistisch/communistische kettingrokende ingenieurige raamambtenaarige vol zelfhaat zijnde wetenschappelijke overbodige levenslange spijtoptantig met opties (in de liefde) geheugenverliesachtige seksueel gefrustreerde planologische chemisch autistische met koopwoning bange loonslavige ongeletterde levensgenieter met BKR registratie maar net niet geslaagde zelfstandig ondernemer in fatsoenlijke Levensmoëe kappers-houdingachtige zuurpruim is dus van alles een beetje, om het maar pretenieus te zeggen.

 8. 31

  Ach het maakt niet uit wat ze over je schrijven, maar dat ze over je schrijven.

  De vraag “Wat is er trouwens zo leuk aan Sargasso?” suggereert verder dat de algemene stelling in weblogland is dat Sargasso leuk is. Een stelling die zo overtuigend was dat deze persoon hem zelf is gaan testen. Dat is dus al pure winst heren/dames redacteuren.

 9. 36

  @33: Ja die gaan allemaal sociale studies doen. Vervolgens komen ze wel bij de betaman (of beter: de sigmaman) aankloppen voor bijles in statistiek!

 10. 40

  Gelukkig, had ik me net goed uitgedrukt: een beetje homo universalis is net een beetje niks. Ik deel je mening van de beperktheid… De grenzen zijn inderdaad wel eens opgezocht en ook een aantal keren bereikt heb ik het gevoel. Maar was het niet in die beschrankung zeigt zich die meister?

 11. 44

  Sargasso: oud links idealisme!

  Weet het niet hoor. Lees sinds een tijdje GS. Vind de opinie daar waardeloos, maar de schrijfstijl inspirerend vernieuwend en heel toegankelijk. Dat integendeel tot sargasso.
  Hier wordt veel meer mijn mening vertolkt. Maar dat op een manier die volgens mij weinigen aanspreekt. Vernieuw! Niet zo eenzijdig, niet zo ouderwetsch.

  Er zit veel in deze site als tegenwicht tegen GS. Maar dan veel meer to-the-point teksten en veel meer ruimte voor discussie.

 12. 47

  Onzin, zet het iets mee aan. Waarom hier alle discussie over allochtonen verstomd? Ik sta voor een nieuwe keuze qua woonomgeving en ga niet wonen in Rotterdam Zuid of West. Waarom? Waar ben ik bang voor als toch linksige rakker? Dat bedoel ik…

 13. 48

  De allochtonen discussie komt mijn neus uit (persoonlijk dan). We hebben het er hier wel over gehad, maar dat moet je zelf maar even nalezen: https://sargasso.nl/archieven

  Verder is er hier altijd plek voor discussie. En als er een goede gastbijdrage binnen komt misschien dat er zelfs weer over allochtonen gediscuzeurt wordt? Maar persoonlijk heb ik het liever over Castor bonen, met spekjes ofzo…

 14. 51

  HE-LE-MAAL EENS MET #48. Ophouden met discussiëren en polariseren en gewoon constructief vooruit.

  Qua archieven: klik bijvoorbeeld op mijn link (top 7 in de huidige top 25 die je vindt in “over ons”).

  Ceterum censeo dat navigeren door de archieven véél te véél tijd kost ! Bv. is’t niet mogelijk om meer titels per pagina te tonen ? Ik was op zoek naar een post waarvan ik wist dat die van 2006-11 was, maar hoe vaak heb ik niet moeten klikken voor ik bij 2006-11-04 uitkwam ? (Speaking of which, er is maar één manier om verwarring weg te nemen met de Europese vs. Amerikaanse manier van dateren, en dat is de internationale norm volgen : jjjj-mm-dd.)

 15. 53

  Anders, nl: een beta-aangelegde ex-rokende ex-chemicus, ambtenaar en nog-net-geen-wetenschapper met koopwoning van 29 (v) die niet kan schrijven, maar wel kan genieten van leuk geschreven teksten.

 16. 56

  Ha – mooi!

  Waarschijnlijk ben ik alleen nu te laat met deze reactie om nog een discussie aan te zwengelen. Waar het mij om gaat is het volgende. Ik ben zelf links ideologisch, maar mis heel erg binnen mijn ‘kerk’ de progressieve discussie.
  Niet alleen over het vraagstuk van probleemwijken (wat volgens mij op korte termijn onze meeste aandacht vereist), maar ook over andere sociaal-economische thema’s die nu spelen. We kunnen ze vanuit deze “zuil” idealistisch benaderen (wat volgens mij deze site met vee lange teksten wel gebeurd), maar ook gewoon hard stelling nemen – zuid,west,noord.oost – en kijken of we verder komen dan de standaard teksten.

  Om een voorbeeld te noemen: wees eens eerlijk dat de zachte toon van Wouter Bos het publiek naast de salon-socialisten niet aanspreekt. Dus: sterk naar links of gewoon recht voor zijn raap zeggen wat hij werkelijk wil?

  \Dat retorisch gezever spreekt echt niemand meer aan!

 17. 57

  @Twijfel Ja, dat is nu eenmaal zo: politiek en beleid = veel uitleg, veel praten. Je hebt gelijk dat Bos daarin bleef hangen.

  Jij wilt èn een frisse “progressieve discussie” èn fijne harde stellingen die ook iets uitrichten. Is de SP wat voor jou ?

 18. 59

  Ben het trouwens helemaal eens met twijfel. Sargasso stikt van de (oud-linkse) stokpaardjes. GS is misschien wel dom, maar sommige dingen verrassen mij daadwerkelijk (okee, veel dingen ook niet).

  Overigens…

  @36: Ik heb ook bijles gegeven, in de beta-wetenschappen wel te verstaan. Ik heb er nooit iets anders dan geld aan overgehouden. :P