1. 5

  2% SGP, dat zijn vast mensen die veel plezier beleven aan het lezen van Sargasso ;-) of ze hebben een vreemd soort zendlingendrang.

 2. 8

  Lijst Sytz staat er niet tussen!

  Ik sluit een stem op Greet nog steeds niet uit, als proteststem tegen de politiek.
  De frustratie van 18 jaar (voor jan lul) op de SP stemmen en 4 kabinetten bakellende zitten erg hoog.

  Mijn hart schreeuwt “krijg allemaal maar de tyfus”, mijn verstand heeft nog meestal de overhand.
  En Greet is zo one-issue dat hij eigenlijk geen enkele stem verdient. Dat die zo hoog staat is enkel de gevestigde partijen aan te rekenen naar mijn onbescheiden mening. Mede ook door Greets enige issue te veroorzaken, te ontkennen, te verergeren, en onbespreekbaar te maken. Maar ook door gewoon door te schipperen tussen achterkamertjes, machtsmisbruik en onbegrijpelijke domheid.

 3. 12

  Waar is nou de Partij van de Dieren? Daar zal ik op stemmen, als sympatiek gevaarloos randpartijtje, omdat geen van de andere partijen mijn stem verdiend. Niet stemmen speelt die partijen alleen maar in de kaart.

  Overigens zou ik graag een Blanco partij hebben, die ook daadwerkelijk enkele van de 150 stoeltjes leeglaat. Voor mensne die zich door geen enkele bestaande partij vertegenwoordigd voelen (en geen tijd hebben om zelf wat op te richten).

 4. 13

  @12 Partij Voor de Dieren.
  Mensen die niet weten waar ze het over hebben, inderdaad: graag thuis blijven allemaal. Of een ‘ik weet het niet, ik doe maar wat’-hokje voor maken op het stembiljet.
  Democratie… Plato waarschuwde ons al voor de duistere kant. Pre-Fortuyn ging het nog wel maar nu iedereen een mening heeft over politiek en blindelings achtereenvolgens achter Fortuyn, Verdonk en Wilders aanloopt wil je toch eigenlijk niet meer over politiek praten. Het is smerig geworden. Onbeschofte leeghoofden die de massa bespelen.

  Al diegenen die PVV (of opvolger) stemmen: jullie maken je land financieel en cultureel kapot met het kiezen van volksvertegenwoordigers die domme, kortzichtige standpunten in hun partijprogramma hebben staan!

  Ik noem alleen al het idee van minimum-straffen dat in het programma van de PVV staat waarvan iedereen toch hopelijk in ziet hoe walgelijk onrechtvaardig dit voor individuen kan uitpakken (misschien wel -uiteraard volledig ten onrechte- voor jou?)
  En zo is eigenlijk 90% van de PVV standpunten, moties, kamervragen (ooit enkele gelezen? je weet niet of je moet huilen of lachen), uitlatingen etc. Complete flauwekul. Ooit enkele regeringsmacht voor de PVV zou een dieptepunt zijn voor de parlementaire democratie van de Nederlands natie.
  Gelukkig hebben we een meer-partijen stelsel die de populistische partijen -mocht zij ooit regeringsmacht verwerven- dwingt tot water bij de wijn doen en zodoende weer tot zelf-destructie kan bewegen tot de volgende volksmenner zich aandient.

 5. 16

  “Overigens zou ik graag een Blanco partij hebben, die ook daadwerkelijk enkele van de 150 stoeltjes leeglaat.”

  En dan weer gaan zeuren over de profiteurs in Den Haag, die wel mooi geld opstrijken, maar er niets voor doen.

 6. 18

  @Spuyt12

  “U MOET GL STEMMEN!” Ging dat zo ?

  Behoorlijk zielige move dan.

  De partijkadaverdiscipline van de PvdA achterna. Want die boodschap zit ook in de poll hè ?

 7. 19

  Ach,ach,wat een treurigheid. Als GS hun warme lichamen vraagt om een poll te verneuken is alles OK; doet een stel groenlinksers zoiets, dan heet het opeens partijkadaverdiscipline. :’)

 8. 20

  Ja, zo te zien aan de poll hebben ze massaal gestemd.

  Sargasso en GroenLinks. Da’s net zoiets als dat de PvdA op GeenStijl als winnaar uit de bus komt, toch?

 9. 26

  Heb net sp gestemd. (ja, eg wel!)

  Want ik weet dat jelui dan wat zachter & slapper in de kop worden. Jelui kunt al niet goed na denken, dit zal de kalkaanslag in ieder geval verminderen. Ik als Calgon! Wie had dat gedacht?

  Gewoon, om jelui af te zeiken.

  Voor het plezier hoor, neem het niet te persoonlijk.