1. 1

  De correlatie zal er allicht zijn (Aldi/Lidl shoppers zijn meestal wat armere mensen en armere mensen leven gemiddeld korter dan rijkere), maar om dan de Aldi/Lidl te zien als oorzaak van het korter leven? Dat noemen ze hier confounding (weer een voorbeeldje erbij voor mijn volgende les).

 2. 2

  Het assortiment is wat beperkter, de kwaliteit is (volgend de consumentenbond) goed tot prima.

  Alleen de werknemers worden als slaven behandeld als men de berichtgeving gelooft.

  Dus meer werknemers die gemiddeld korter leven door stress. Per saldo zal dat niet zoveel doen in de statistieken denk ik.

 3. 4

  Het ligt er volledig aan wat je er koopt. Er ligt inderdaad veel frites, bitterballen en dat soort rotzooi, maar groente, fruit, vlees en brood is niets mis mee. En echt stukken goedkoper..

 4. 6

  Het groente en fruit (voor zover voorradig) bevat bij de goedkope supermarkt regelmatig meer bestrijdingsmiddelen (diverse onderzoeken bewezen dat, sorry geen tijd voor bronnenonderzoek). En verder kan ik mij niet aan de indruk ontrekken dat ook andere levensmiddelen van een inferieure kwaliteit zijn (meer verzadigde vetten, meer kleur- en smaakstoffen, meer sulfiet in de wijnen). Al is het croissantdeeg bij de Aldi stukken beter dan de AH Danerolls, dat mag ook wel eens gezegd worden!

 5. 8

  AHaa, nieuwe data, ik baseerde mij (via mijn onderbewuste) op de cijfers uit 2006 en de goedkope supermarkten hebben zich dus blijkbaar gerevancheerd, prima. Al verkoopt de Aldi natuurlijk geen frambozen, ik kan me herinneren dat daar de meeste troep op zat…

 6. 10

  Veel producten van Aldi/Lidl smaken naar armoede. De producten zijn lelijk, smaken vreemd, ruiken raar en hebben een enge kleur.

 7. 11

  @8: Het zou me niet verbazen als de kwaliteit van het AH-assortiment de afgelopen jaren fors is afgenomen, aangezien ze in hun ijver om de prijzen te drukken nogal wat wurgcontracten aan hun leveranciers opgelegd hebben. Die moeten toch ergens hun geld uit halen.

  Ik heb ooit als student met een groepje zelf een onderzoekje gedaan naar bestrijdingsmiddelen (acetylcholine-esterase remmers), we vonden verreweg de hoogste concentratie in Broccoli (zowel bespoten als onbespoten). Er even van uitgaande dat we geen fouten hebben gemaakt bij het meten (zou best kunnen), betekent dat dat de opgespoten bestrijdingsmiddelen eigenlijk insignificant zijn ten opzichte van die die de plant zelf aanmaakt. Ik moet trouwens toegeven dat we geen frambozen getest hebben.

 8. 12

  @5: alles wordt op pallet zo de zaak ingeknald, wat nou hygiëne?

  Bij die luxe voorgesneden en verpakte salades en wokmaaltijden bij de AH kan veel meer misgaan.

  Toevallig liep ik vrijdag mijn filiaal binnen, waar alles uit de koeling zo de vuilnisbak werd ingekieperd vanwege koeling stuk. Hoeveel is er toen verkocht voordat het management klachten kreeg?

 9. 14

  @12: Genoeg hygiëne issues in ieder geval om een zaak te sluiten vorig jaar. Zie mijn link in #5.

  Net gehoord: relaas van collega wiens vrouw bijna de fik in ging door een defectieve haardroger van de Aldi.