1. 1

  De SP is haar lijsttrekker kwijt en ligt stuurloos in het water. Er moet een wonder gebeuren willen ze meer dan 10 zetels halen.
  Het CDA zal dat koste wat het kost willen voorkomen. Liever een matige lijsttrekker dan geen lijsttrekker of een leidersstrijd.

 2. 4

  Nou ja, JP werd toch ook vrij laat voor de verkiezingen gelanceerd, in oktober 2001 (voor verkiezingen mei 2002). Is geen drie maanden, inderdaad, maar toch.

  Is Nederland en het CDA niet vergeten dat hij eigenlijk naar Brussel wilde? En zo’n man denkt dan nog vier jaar mee te kunnen?

 3. 5

  Als hij maar niet opnieuw minister-president wordt in Bruin I, dan zou echt worden bewezen dat incompetentie loont in de politiek.

 4. 8

  JP werd net als MP gevraagd -tijdens zijn wekelijkse persconferentie- naar zijn status, maar hij wilde niet ingaan op partijpolitieke vragen… Het werd hem zeker acht keer gevraagd, op allerlei manieren. Pijnlijk, dodelijk!

 5. 9

  @6: idd, zo ging het toch ook sort of met Balkenende?

  Oktober 2001 werd De Hoop Scheffer gewipt als fractievoorzitter en vervangen door Balk, Balk werd lijsttrekker voor verkiezingen in mei 2002.

 6. 10

  Tuurlijk haalt-ie de verkiezingen. Op deze korte termijn nog een andrre lijsttrekker klaarstomen, die net zo minzaam, rustig en ogenschijnlijk weloverwogen de debatten met de andere lijsttrekkers aankan?

  Want je moet toch toegeven dat Balkenende de grootste meester is van het verkondigen van lullica-met-een-stalen-smoel. De man die met een no-nonsense houding zegt waar het om gaat: er is werk te doen, we staan voor belangrijke beslissingen, enzovoorts.

  En daar is een groot deel van de kiezers voor te vinden. Doe maar gewoon, dan ben je knettergek genoeg om net aan de grootste te blijven.

 7. 12

  Ik heb nee gestemd, maar ik ben bang dat die bedrieger de verkiezingen wel haalt.
  Het is toch te gek voor woorden dat de iemand die kiezersbedrog pleegt,liegt over Irak en al z’n kabinetten vroegtijdig om zeep helpt (of laat helpen) nog door door zijn achterban gesteund wordt. Maar zoals al meer dan 2000 jaar blijkt: Christenen vertrouwen nu eenmaal op zaken die niet reëel zijn of op leugens berusten ;-)