Politie doet waar ze goed in is: burgertje pesten

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
Traffic Jam (foto:flickr/Wubbo Siegers)

Afgelopen zondag gingen er -wederom- een paar voetbalwedstrijden niet door wegens politieacties. Rot voor de supporters, maar overkomelijk. Want de wedstrijden worden op een later tijdstip alsnog gespeeld.

Maar nu gaat de politie het over een andere boeg gooien. De volgende twee acties zijn minder publieksvriendelijk. Als eerste is daar het voornemen van de grootste politievakbond NPB om het verkeer ‘overal’ te gaan hinderen, behalve op de snelwegen. ‘Hinderen’ betekent voor mij opstoppingen veroorzaken. Als je het mij vraagt is dat volkomen onverantwoordelijk: je zou maar in zo’n opstopping zitten terwijl je dringend naar het ziekenhuis moet. Maar goed, misschien is de politie niet zo onverstandig het beetje goodwill dat ze nog heeft te verspillen met nieuwsberichten van doden of ongelukken door hun acties. Een andere politiebond, de ANVP meldde dat bovenstaande berichtgeving “vooralsnog voorbarig” is. We wachten af.

Een andere mogelijke actie betreft de City-Pier-City Loop in Den Haag. Die zou best wel eens niet door kunnen gaan. En dan heb je 24.000 mensen die dan voor niks getraind hebben. Mensen die niet, net zoals de voetballers en hun supporters, later alsnog naar de wedstrijd kunnen. Nee, voor hen is het dan meteen afgelopen. Omdat een paar agentjes een ruzie met de minister over hun rug uitvechten.

Komop, politie, je kunt vast wel leukere acties bedenken. Acties die het publiek op een positieve manier raken en niet zoals nu op een negatieve. Bedenk een actie die je toch al niet al te beste imago niet verder schaadt.

Reacties (5)

#1 Peter

Zoals, Spuyt?

Laat ik een duit in het politievestje doen:
– boetes uitschrijven waarmee een gratis ijsje of zo op het buro is af te halen; aldaar wordt ook helder uitgelegd waarom die acties nodig zijn.
– hou een extra open dag; laat in elke wagen 1 burger meerijden en op elk buro een paar burgers meedraaien,
– dreig met het publiceren van alle aivd-gegegevens van internet- en mobieltjesproviders,
– ga massal ergens anders solliciteren.

  • Volgende discussie
#2 Het grijze gevaar

Waar die oude politie agent gebleven?Die de stakers in elkaar sloeg.
Waar is de politie agent gebleven die de wegblokkades ontruimde?
Waar is de politie agent gebleven die hardhandig op trad bij demonstaties?
De tijd is veranderd onze politie heeft zich aangepast.
Gaan ze binnenkort ook gezamenlijk inbreken als protest.?
:

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Buitenlust

Tsjonge wat weinig reacties, zit iedereen tegenwoordig bij Patzerfaust?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 micha

Jammer dat het is uitgesteld. Nu wordt het waarschijnlijk donderdag en niet meer op de snelwegen. Komende uit Amsterdam is het mij niet vreemd dat de politie even stoer doet maar na een grote mond afdruipt. Maar ja, donderdag dus. Wat ik nou leuk zou vinden is als we stakende politieagenten aanhielden (burgerarrest) op grond van artikel 5, het in gevaar brengen van weggebruikers. Als een stelletje nette woonwagenkampbewoners het verkeer niet mogen hinderen mag een stakende politie agent dat natuurlijk ook niet.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 RH

Aanvankelijk kon ik me wel vinden in de acties van de agenten, maar volgens mij heeft Ter Horst een prima verhaal en inmiddels een redelijk bod gedaan.

  • Vorige discussie