Pipi naar de zuidpool

Bijzondere bedevaarten bestaan al sinds de oudheid. Liepen vroeger pelgrims op hun knieen de trappen van Rocamadour op, tegenwoordig rijden mensen op een verbouwde grasmaaier door Canada, of gaan per looprekje naar Santiago de Compostela.
Theatermaakster Manon Ossevoort vertrekt as vrijdag uit Baarle-Nassau met kaplaarzen voor een eigen pelgrimstocht naar de Zuidpool. Per trekker. De route: Nederland, Belgie, Frankrijk, Italie, Slovenie, Kroatie, Bosnie-Herzegovina, Egypte, Soedan, Ethiopie, Kenia, Oeganda, Tanzania, Zambia, (Botswana, Namibie), Malawi, Mozambique, Zuid-Afrika, Antarctica, Zuidpool.
Manon denkt weer veilig thuis te komen. Onze vraag is: haalt ze de Zuidpool?

 1. 2

  Pfff…..weer zo iemand die in de belangstelling wil staan. Ga werken,studeren, actie voeren voor iets of een andere zinnige bezigheid. Zieligheidsgraad is wel erg hoog in dit geval.
  En het interesseert me geen moer of ze nou wel of niet de Zuidpool haalt. Net zoals die zielepoten in die roeiboot op Atlantische Oceaan of ze de oversteek wel zullen halen.

 2. 5

  Bismarck, iedereen weet dat ten tijde van de Joegoslavië oorlog er door fundamentalistische moslims een tunnel is gegraven van Caïro naar Sarajevo. Maar of daar een tractor doorheen kan….?

 3. 8

  Dit doet me wel denken aan die Nederlandse kleuters van 20 die spionnetje wilden gaan spelen in Servië. Gevaar bestaat is alleen maar een spelletje.