Pimpelmees niet geliefd

Elke week maakt GeenCommentaar ruimte voor een artikel van de satirische website de Speld! Nieuws zonder de ‘feitish’ van de reguliere media.

Eén van de asociale pimpelmezen in kwestie (Foto: Flickr/Marko_K)

De dieren uit het grote bos hebben het echt helemaal gehad met de pimpelmees (Cyanistes caeruleus). Door zijn vervelende gedrag van de laatste tijd heeft de blauwgekuifde vogel het flink verbruid bij de andere bosbewoners.

Hufterig. Een ander woord heeft een plaatselijke merel (Turdus merula) er niet voor. Hij heeft het opgegeven. “Ik praat niet meer met ze. Klotepimpels. Allemaal hetzelfde.” Anders dan zijn lieve uiterlijk doet vermoeden, blijkt de pimpelmees een beroerde reputatie te hebben. Zo zou hij veel overlast veroorzaken en terroriseert hij kleinere vogels. Een sperwer (Accipiter nisus) somt de klachten nog eens op, namens het buurtcomité ‘Het is Simpel, zeg Nee tegen de Pimpel’: “Ze pikken het voer van de andere vogels, blijven tot veel te laat doorkwetteren en zijn vaak onder invloed van paddestoelen. Het is gewoon een asociale bende. Nooit eens lekker kwetteren met zijn tweetjes. Altijd ik, ik, ik.”

Ook een staartmees (Aegithalos caudatus) uit de buurt is het zat: “De pimpels zeggen altijd dat wij geen ‘echte mezen’ zijn, en dus niet weten hoe het eigenlijk hoort. Nee, doorkwetteren tot 3 uur ’s nachts en dan blijven tukken tot 12 uur ’s middags, zo hoort het zeker? En dan beweren dat wij niet goed geïntegreerd zijn in het bos. Terwijl mijn familie hier al zes generaties woont!” Er worden vele verschillende oplossingen genoemd voor de pimpelproblematiek. Zo heeft een groep koekoeken (Cuculus canorus) aangeboden als buurtvaders op te treden. Zij willen opkomende ruzies bekoelen en een een oogje in het zeil houden. De reacties hierop waren echter gemengd.

Een sneeuwuil (Bubo scandiacus), die bekend staat om zijn zeer uitgesproken meningen, heeft reeds het veld moeten ruimen vanwege zijn uitspraken over pimpelmezen. In een vertrouwelijk gesprek met een collega ging hij zijn boekje te buiten. Een toevallig aanwezige roodborst (Erithacus rubecula) wist aan de overige bewoners te melden dat de uil het had gehad over ‘kleine kutpimpels’.

  1. 4

    Elitisme! Leraren moeten er ook zijn! Wel ben ik van mening dat Pabo een stom woord is en dat het begrip “kweekschool” daarom weer moet worden ingevoerd.