1. 1

  Als nu gewoon een andere omroep die aflevering opkoopt & de zendercoördinator zorgt ervoor dat deze aflevering wordt uitgezonden na de EO-versie, zijn we (ook) klaar toch?

  Welke omroep wil? :)

 2. 2

  Jammer dat de petitie alleen voor biologen is, en dat anderen op een aparte lijst worden gezet. Voelt niet helemaal prettig. Betekent dit dat de biologen zich als de experts zien en de rest als ‘overigen’, of zijdelingsgeinteresseerden? En hoe zit dat dan met, pak hem beet, geologen?

 3. 4

  @2: Geologen zijn geen experts op dit gebied (het zijn biologiedocu’s) . Ik begrijp het wel. Als je een lekenpetitie opzet, kan de gristelijke wereld makkelijk een tegenpetitie opzetten en meer handtekeningen verzamelen. Verder vind ik (maar dat is maar een mening), dat mensen die aangetoond verstand van zaken hebben (ik ga er even van uit dat doctoraten biologie niet te krijgen zijn bij twee pakjes boter) geloofwaardiger overkomen dan jan en alleman.

 4. 5

  @Johan Boons#1
  Dan sta je dus censuur door een organisatie toe als anderen dat via een coördinator mogen corrigeren. Bij wie ligt dan de verantwoordelijkheid te controleren of er iets is gewijzigd dan wel verwijderd?

  Volgens mij ben je niet helemaal lekker.
  Of je bent van de EO.

  Maar misschien is dat hetzelfde.

 5. 6

  Nee HansR,

  Ik sta toe dat de publieke omroep en de omroepen keuzes kunnen en mogen maken tav uitzending van bepaalde zaken.

  Als dit in openheid gebeurt kunnen andere omroeporganisaties de lacunes vullen die worden achtergelaten.

  Daarbij ging ik simpelweg uit van de huidige situatie (EO knipt en plakt & zend niet alles uit) en leek de oplossing in mijn ogen een andere omroep die de uitzending over de evolutietheorie wél uitzendt.

 6. 7

  @6: Lekkere verspilling van publieke gelden is dat, twee keer hetzelfde opkopen en uitzenden (oke, 1 van de 2 keer laten ze een paar dingen weg). Geef de VVD maar een argument extra om te korten op de publieke omroep!

 7. 11

  @9: Levert extra kosten op en ik dacht dat sinds het vorige kabinet ze toch juist niet een homp geld krijgen, maar betaald worden naar prestatie? Daarnaast is het gewoon zonde, om twee keer het geld voor hetzelfde te betalen als je ook de ongeknipte docu’s kunt uitzenden en nog een andere interessante serie voor het zelfde geld. Als ik Wilders was zou ik in ieder geval al mijn kamervragen over de verspilling van de openbare omroep al klaar hebben liggen bij de suggestie van #1.

 8. 13

  Kon daar niet reageren, omdat je moest reggen, (gaap), maar ik vind dit een uitstekend initiatief.
  Die mensen die sussend antwoorden hebben een schroefje los.