Pentagon roept hulp van superhelden in.

Rumsfeld krijgt versterking

Om de troepen verder te ondersteunen heeft Donald Rumsfeld de hulp ingeroepen van Captain America en Spiderman.
De twee helden waren aanwezig in het Pentagon om een speciale comic te presenteren voor de Amerikaanse troepen.

Weet Rumsfeld echter wel dat Captain America de laatste tijd verschrikkelijk kritisch is over de koers van de Verenigde Staten? Volgens sommige mensen toont de strip zelfs teveel sympathie voor de vijanden van de Verenigde Staten. Hier een overzicht voor de zeer on-Amerikaanse standpunten en belevenissen van Captain America.

 1. 1

  Hetzelfde voor Spidey in een nummer dat vlak na 911 werd geschreven. Verder houd hij zich nauwelijks met terrorrrrrrisme bezig. Eigenlijk zijn de meeste superschurken ook Amerikaans, dus bestrijden ze binnenlands terrorisme.

 2. 2

  De schrijver van het artikel vindt het “unsettling” dat Captain America niet meer 100% een propagandastrip is!

  Captain Americaâ??s post-9/11 understanding of the destruction of Dresden suggests a moral equivalence between the Allied forces in World War II (in the midst of a bloody, all-out global war) and the al Qaeda terrorists who randomly attacked unsuspecting office workers. Especially in a comic book aimed largely at children and teenagers (and rated PG) the comparison (in the heroâ??s own voice) is both illogical and obscene.

  Zucht…

 3. 3

  Ik vind het een zeer goede en gedurfde keuze van Marvel dat Captain America zich verzet tegen de huidige status van de Verenigde Staten.
  Het is misschien een van de weinige directe manieren om de jeugd daar eens op een andere manier naar de wereld te laten kijken.

 4. 5

  Sommige van “die troepen” voelen zich waarschijnlijk meer verwand met Superman even voor of desnoods na zijn verscheiden ;-)

 5. 6

  Mja, maar hoe kunnen die Christelijke amerikanen dan dealen met een superheld die als Jezus opstond uit het graf? Lijkt me bijna heiligschennis…