Paul de Leeuw over Van Jole

De Roze Khmer is het voor de verandering eens volledig met De Leeuw eens, want de vijand van je vijand is je vriend. Maar als De Leeuw dit gezongen had omdat hij bedreigd werd naar aanleiding van een anti-islamcartoon was hij levend gefileerd. Ik denk zelfs dat Paul de Leeuw dan in het openbaar heel solidair met de tekenaar was geweest, en het niet in zijn hoofd had gehaald om dit liedje te zingen.

 1. 3

  Moet ik door dit artikel ruim 2 minuten Pauk de L. zien.
  Nou daar word ik niet vrolijk van!
  Maar ik ben bevooroordeeld, omdat hij er de oorzaak van was dat ik VPRO-lid ben geworden ;-)

 2. 4

  Ow Paul de Leeuw, een dikke debiel die 6ton wegtikt (in euros niet in kilos)

  Droevig, gewoon dat gezicht alleen al.Laat staan die mening op basis van gelegenheid.

 3. 7

  “Laten we daar alsjeblieft mee stoppen. Het is mijn schuld niet dat die tekening is gemaakt. Het is ook een afschuwelijke tekening. Het is ook mijn schuld niet dat het op de site staat. Maar alsjeblieft, stel me daar niet verantwoordelijk voor. U mag me verantwoordelijk stellen voor mijn woorden, mijn daden. Als ik iets fout doe, [heb ik het gedaan], maar niet voor iemand anders. Ga naar die tekenaar toe, godverdomme! Of ga naar die hoofdredacteur toe, maar niet naar mij!”

  Lol. De Leeuw heeft wel gelijk dat het bizar is dat dat Telegraaflezend PVV-schorriemorrie helemaal losgaat op hem en Matthijs van Nieuwkerk en diens gezin, terwijl die er niets mee te maken hebben. Maar hij klaagt de verkeerde aan. (Hij heeft intussen ook zijn excuses ook al aangeboden aan Francisco van Jole).

  Hij moet bij Wilders zijn die de VARA collectief verantwoordelijk stelt voor een cartoon op de site Joop.nl, en het PVV-tokkievolk dat denkt dat het normaal is mensen te bedreigen.

  Het is alsof de Deense ambassadeur in Jordanië roept: hé, ga lekker met een bijl en fakkels achter Kurt Westergaard of Flemming Rose aanrennen!

 4. 8

  @7: Hij moet bij Wilders zijn

  Omdat Wilders niet wenst te verschijnen bij een omroep die ‘m wegzet als kampbewaarder die mensen de gaskamers inleidt, moet de Leeuw bij Wilders zijn vanwege bedreigingen …

  De hysterie begint licht angstaanjagende vormen aan te nemen.

 5. 9

  @8: wordt De Leeuw bedreigd door VARA leden? Hadden de mensen gelijk, die vonden dat de cartoons van Kurt Westergaard nergens gepubliceerd mochten worden? Moest Westergaard zich tot Jyllands Posten wenden, toen hij bedreigd werd?

  De hypocrisie begint paranoïde vormen aan te nemen.

 6. 10

  @Kropotkin Waarom de Vara straffen als Joop iets plaatst wat Wilders niet aanstaat? Ik begin een patroon te ontwaren, en dat patroon is: klein onderdeel van organisatie/gezin /bevolkingsgroep/ doet iets fout, en we straffen de hele organisatie/gezin/bevolkingsgroep.

  Laten we niet hopen dat dat de toekomst is van Nederland.

 7. 11

  Non discussie, slechts de bedreigers zijn vernatwoordelijk voor de bedreigingen. Net zoals slechts Mohammed B. verantwoordelijk is voor de moord op Van Gogh en niet alle moslims, of zoals slechts Volert van de G. in zijn eentje verantwoordelijk is op de moord van Fortuyn en niet alle dierenactivisten. Niet alle Vara leden zijn verantwoordelijk voor die cartoon en slechts de bedreigers van Paul de Leeuw (is het al bewezen dat het PVV ers zijn? Volgens mij niet)zijn aansprakelijk voor hun walgelijk gedrag, niet de PVV. Wanneer je op die manier de vinger naar elkaar gaat wijzen kom je nooit samen tot elkaar.

 8. 12

  @11: Helemaal mee eens. Evenmin is de islam verantwoordelijk voor de misdaden van Al Qaida of de misdragingen van een stelletje licht getinte kl**tzakken.

  is het al bewezen dat het PVV ers zijn?

  Helemaal mee eens. We moeten dit soort zaken heel politiek correct benoemen en niet vanuit onze onderbuik reageren. Ik hoop dat je net zo politiek correct bent, waar het islamieten betreft.

 9. 13

  @10: Ik vind de vergelijking die ie heeft gemaakt wel hout snijden. Je gaat niet op de koffie bij je buren als er een tekening hangt die je als kampbeul neerzet die mensen de gaskamer inleidt. Hoe goed je het ook eventueel met je buurvrouw kan vinden.

  Ik vind ‘straffen’ trouwens wat overdreven.

 10. 14

  @13: Maar je gaat nog wel op bezoek bij je buren als zo’n tekening bij de broer van je buurman in zijn kamer hangt, en je buurman heeft aangegeven dat hij het daar volstrekt mee oneens is.

  Dat vind ik een betere vergelijking.

 11. 15

  @14; Probleem in dit geval is dan dat die buurman pas afstand nam nadat het uurtje ‘straf’ al een paar dagen voorbij was.

  Btw, Vara hangt een poster op, Wilders is beledigd en komt niet op het feestje van de Vara. Meer is het ook niet.

 12. 16

  Het is gewoon triest dat een Paul de Leeuw zo ijdel is dat hij zendtijd op eist om ZIJN verhaal in de ether te rommmelen/musicallen.