Pak ze, die Marokkanen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Pak ze, die Marokkanen

De Pers: Toen het taboe eenmaal gebroken was, begonnen gemeenten het ene na het andere plan te verzinnen om vervelende Marokkaanse jochies op het rechtepad te krijgen.

Reacties (2)

#1 Astrid Essed

*Astrid, hou nou eens op met het posten van complete epistels.*

  • Volgende discussie
#2 Koos

Aardig interview met naar ik meen de opvolger van Aboutaleb.

1. De multiculturele samenleving is niet mislukt door een aantal raddraaiers van Mocro afkomst. Ik werk als vrijwilliger zelf in een MCC en juist de Mocros participeren niet, voor de rest zijn tientallen nationaliteiten vertegenwoordigd.

2. De politiek heeft veel te weinig ideeën en ‘gewone’ oplossingen. School en werk zo staat ook in het artikel zijn belangrijk.

3. De politici gaan altijd pronken met initiatieven uit de samenleving en zo knuffelen ze het dood. Zo staat het project met de straatcoaches omschreven, en zo hoorde ik gisteren ook een sociaal maats. werker over iets soortgelijks ook praten.

4. Veel initiatieven worden niet in lange termijn gezien. Denk aan consequenties. Denk vanuit de jongere. Zo was er jaren geleden lessen kickboksen gratis voor de probleemjongeren. Jammer genoeg is zoals ik al vreesde dat vele malen verkeerd gebruikt op straat.

5. Wat deze jongeren nodig hebben, zoals iedere jongere, is mondigheid. In Nederland zie je niet voor niets dat de opleiding communicatie ontzettend populair is, dat op het werk assertiviteitscursusses worden gegeven, en dan je met een enkele brief of gesprek met de juiste persoon meer bereikt dan jarenlang ploeteren op de werkvloer. Zolang nog in de taal van de straat wordt geloofd zullen de desbetreffende jongeren niets bereiken.

  • Vorige discussie