Over demonisering en demografie

De door een oplettende Sargasso-lezer (Jan des Bouvrie) opgemerkte Holland-bashing van FoxNews columnist John Gibson (Sargasso 10-10) heeft nog een staartje gekregen. Het immer scherpe GeenStijl nam het nieuws van Sargasso over en mobiliseerde haar achterban. Honderden verontwaardigde mails vulde de mailbox van John Gibson. Afgelopen week reageerde hij op de voor hem zo bekende onnavolgbare wijze: Your Word – FoxNews. De bron voor John Gibson’s omstreden Holland-bashing: The Brussels Journal richt ondertussen haar pijlen op Sargasso en haar ‘progressive’ reaguurders. In het postje The Sinking Dutchman wordt Sargasso en haar reaguurders beschuldigd van een shooting the messenger mentaliteit. Het postje eindigt echter met een hardvochtig ‘sliep uit !’ richting héél Nederland waarin wordt gewaarschuwd voor het dalende bevolkingscijfer onder de Nederlandse autochtone bevolking en de gelijktijdige aanwas van Nederlandse moslims.

Last April was the first month since the Second World War in which the Netherlands saw its population decline. Once the Dutch ranked among the most fertile populations in the world. At that time the Netherlands was a Christian nation. Now its religious people are still the most fertile among its population, but these religious people are chiefly Muslims.. ..What the figures indicate, however, is that a growing number of Dutchmen realize that Holland is a sinking ship: a Titanic that is going down. While some are heading for the life boats, elsewhere the band plays on. The difference with the band on the Titanic is that the latter played “Nearer to Thee, my God” while the Dutch “progressives” play the Anti-American Dance. (The Sinking Dutchman -Brussels Journal)

Zijn Nederlanders ziende blind en bevinden zij zich werkelijk op een demografische Titanic? Of is hier sprake van trilaterale demonisering ?

 1. 2

  hebben we dan een overschot van een sekse?
  wat stel je voor man-vrouw-man of vrouw-man-vrouw, of een evenwijdige verdeling van deze verhoudingen.

 2. 3

  @obsidiaan

  Ja. Nee. Als je een efficient lopende baarmachine wil is een enkele man genoeg terwijl vrouwen toch elke keer weer 9 maanden uit de productie liggen. En dan hebben we het nog niet eens over de profilactische bijwerking van borstvoeding. Enig idee hoeveel kinderen een vent kan verwekken in die tijd?

 3. 4

  @pelayo je hebt helemaal gelijk, trouwens er schiet me net iets te binnen
  Natuurlijk krijgen we hier te maken met een vrouwenoverschot.
  De Islamitische gemeenschap houdt van de westerse maatschappij met al zijn heerlijke technologie en de verzorgende verzorgingstaat maar dan wel in combinatie met een traditionele analfabeet gehoorzaam vrouwtje geïmporteerd vanuit het thuisfront.
  Dus de hier geboren geëmancipeerde mondige moslimvrouwtjes krijgen geen mannetje tenzij ze een onderontwikkelde radicaal importeren. Daar bedanken deze verstandige meisjes voor. Dus ontstaat er een overschot.
  De westerse mannen kunnen rustig zo een schattig elegant verzorgt ontwikkeld moslimvrouwtje naast de oer-Hollandse koe (lees vrouw) nemen.

  Alle problemen opgelost

 4. 5

  Laten we de VS eens op deze wijze behandelen: In Utah doen ze aan veelwijverij, en Dr. Kevorkian doet aan euthanasie. En meer dan de helft van de kiezers stemde op de liberal bij de laatste verkiezingen. Moreel verval!

 5. 6

  “Hundreds and hundreds of you said I should give out the e-mail address of that angry Dutchman who sounded a bit like a racist Nazi”. Over welke email gaat het? Natuurlijk kan je het aan de lezers van GS overlaten om minimaal één Nazireactie te versturen. En dat wordt door meneer Gibson natuurlijk direct aangegrepen om Nederlanders als volk wederom te stigmatiseren.

  Typerend is dat Gibson en the Brussels Journal de dalende bevolking in Nederland aangrijpen om hun gelijk te halen. Dat raakt kant nog wal.

  Ik vind het verbazend dat hij dat weblog als gezaghebbend typeert en er naar het een lieve lust is uit quote.

  Een leuke quote: “Voters have shifted dramatically to the right”.

  Grappig, flink naar rechts opschuiven en toch zo tolerant tov abortus en drugs? Ik dacht dat we normaliter als halve communisten worden afgeschilderd.

 6. 9

  In a comment on the Dutch weblog, one visitor says that the difference between America bashing (which they do) and Europe bashing (which they say Fox and we do) is that the America bashers “have reason to do so.” We are left in the dark as to what that “reason” might be.

  [img]http://peacework.blogspot.com/uploaded_images/Abu%20Ghraib%20Torture-715244.jpg[/img]

 7. 11

  Geinig stukje van Fox.. zit wel een kern van waarheid in wat mij betreft.. moslims zijn over het algemeen minder geëmancipeerd en krijgen meer kinderen..

  Doordat moslims (ook weer in zijn algemeenheid) over het algemeen ( veel) lager opgeleid zijn en de laaggeschoolde arbeid uit Nederland verdwijnt groeit de sociale onderklasse dus sneller dan andere lagen van de bevolking..

  De “Nederlandse boot” maakt dus water, dat denk ik ook.. gelukkig groeit volgens mij ook het besef dat we moeten “hozen”

 8. 12

  Er gaat niets boven een goede amerika bashing, of toch natuurlijk een goede Poeting bashing.
  Hij komt naar NL gaan er nog mensen protesteren tegen zijn beleid van mensenrechtenscheding, inperken van persvrijheid, opsluiten van mensen zonder eerlijk proces, voeren van onwettige oorlogen en het bezetten van landen (alreeds 60jaar).
  Vast niet…hij is links.

 9. 13

  Nederland zit inderdaad op een demografische Titanic, ik roep dan ook al jaren dat we een actiever immigratie beleid moeten voeren. Dat soort rechtse-xenofobe fascistische pedo-types als op BursselsJournal en Fox News, kunnen we daarbij niet gebruiken. Die lui praten en schreeuwen harder dan ze werken. Ik stel voor om ons vooral te richten op Chinezen, Indiaers, en Oost-Europeanen, allen wier doorgaans een stuk onderwezener zijn dan die schreeuwkoppen van een in het moeras wegzinkend Belgie en FoxAmerika.

 10. 14

  Sik,
  Vpro thema avond gezien Zondag ? OPvoeding kinderen ?
  2 miljoen kanslozen op de arbeidsmarkt. Dat is dertig procent. Conclusie Nederland heeft over ongeveer 10 jaar een van origine buitenlandse populatie van 30%. In sommige gebieden zoalsonze hoofdstad, zal dan een meerderheid kennen van dik 60%.
  Zoon van perfect Nederlands pratende Turkse immigrante, praat met sterk dialect en voelt zich eerder Turk dan Nederlander (zolang het natuurlijk niet om zijn uitkering gaat)
  Éen deel van de natie wordt opgevoed als zelfstandig,seculair, modern met goede opleiding, Terwijl het andere deel afhankelijk wordt gemaakt van de groep en Vaders zonder goede opleiding maar wel sterk gelovig. En wat vrouwen betreft een vooroorlogse mentaliteit heeft.

  Een van die meisjes zei nog: “Er is een nieuwe Jihad in Nederland op komst”

  Hozen, zeg je ?

 11. 17

  Spuyt12,
  Wat gevaarlijker is, is het ontbreken van juist cijfermateriaal, waarin etnische ontwikkelingen zichtbaar kunnen worden gemaakt. Nu kan eenieder zomaar wat roepen.
  Maar duidelijkheid, transperantie geven mag niet, immers er is helemaal geen probleem.

 12. 18

  euh,
  waar ik zei “spruy12″moet Fritzie zijn en waar ik zei “spruyt12,”moet zo blijven…

  en waar ik zei “geen probleem.”moet zijn : “geen probleem.

  Wie ?”

  Ik denk wel dat ik er negen goed hep, Kees

 13. 19

  Leer van uw eigen dwaasheden, maar denk nooit dat gij de waarheid vast hebt. Het is telkens een nieuwe leugen. Kies er, wat mij aangaat, de mooiste, de rijkste, de volste, en houd er u aan. En voor ’t overige, zoek het kostbaarste kruid dat groeit op deze aarde: moed. Waar gij het ook vinden moogt, pluk het. Vaarwel.

  Marnix Gijsen, Joachim van Babylon, 1947

 14. 20

  Dp 16
  Het is al gebeurd in Italie. Negentig procent van de italiaanse confectie industrie is in handen van Chinese producenten, producerend in italie.

  VPRO vorige week ?

  Je loopt maar weer eens achter dp.

 15. 21

  @DP,9: Het gaat hier om mijn commentaar waarin ik het volgende zeg: [blockquote]”Dreknek, ik denk wel degelijk dat er verschil is. Als we Amerika-bashen is dat naar aanleiding van iets en wordt er, zeker op Sargasso, gevraagd om bronnen en ander “bewijs”.
  Op Fox is geen discussie mogelijk. Ook niet in de zogenaamde discussieprogramma’s waar ze linkse mensen voor schut zetten.[/blockquote].

  Daar maken ze op dat brusselse weblog het volgende van: [blockquote]”In a comment on the Dutch weblog, one visitor says that the difference between America bashing (which they do) and Europe bashing (which they say Fox and we do) is that the America bashers “have reason to do so.” We are left in the dark as to what that “reason” might be.”[/blockquote]

  Mijn punt, dat er op Sargasso hoor en wederhoor plaats vindt is en dat er plaats is voor een gezonde discussie wordt gemakshalve maar even vergeten.

 16. 22

  Goed. The “Brussels Journal” stelt dus dat er sprake is van drie fenomenen.

  A: “secularization, multiculturalism, tolerance of alternative lifestyles, drug abuse and other fads [taken] to [their] furthest extremes”
  B: “The murders of Pim Fortuyn and Theo van Gogh […] Voters have shifted dramatically to the right
  C: [increasing] emigration figures.

  Zij stellen dat B & C het gevolg zijn van A. Ik zou eerder zeggen dat B het gevolg is van A en C het gevolg van B. Met B lijkt het intussen langzaamaan weer een beetje afgelopen te zijn. Dus dan komt het met C ook wel goed. A moeten we vooral in stand houden.

 17. 25

  Een van de meest storende issues in de Sinking Dutchmen is toch wel de onderliggende toon dat de ogenschijnlijke ondergang van Nederland te wijten zou zijn aan het afnemend christelijk gehalte.

  …secularization, multiculturalism, tolerance of alternative lifestyles, drug abuse and other fads to its furthest extremes…. De teruggang van het geloof, tolerantie, drugs misbruik en andere gekkigheden in een adem genoemd. Het gaat klote hier omdat we goddeloos zijn. En dat is wat werkelijk steekt bij de rechtse Amerikaan en het Brusselse krantje.

  Moeten we ons laven aan de warme christelijke moederborst van Bush en de kerk? Komt het dan weer goed? Is dat de boodschap?

 18. 26

  @ HansR: Bedenk jij maar eens een alternatief dat niet relativistisch is.. je komt dan misschien weer uit bij de oude zuilen

  Secularisatie, multiculturalisme, alternatieve leefstijlen en een aantal andere verschijnselen.. allemaal gevolg van relativisme dat zijn beste tijd heeft gehad.. zoveel is wel duidelijk..

  We kunnen misschien terug naar een zuil zoals de (speciaal voor Pelayo) linkse kerk, de christelijke kerk, de moslimkerk of het liberalisme..

  Of iets nieuws bedenken.. roept u maar

 19. 27

  @Sikbock:
  Ik weet niet of er niet-relativistische oplossingen bestaan. Wat ik wel weet is dat de oplossingen van het oude katholieke/christelijke niet goed zullen zijn. Ik ben daar van overtuigd en heb dat in een heel andere context al eens opgeschreven (niet hier).

  Ik wil de discussie niet naar het religieuze trekken maar ik hoef dat ook niet te doen. Dat doen anderen wel voor me. In een eerdere discussie hier werd gezegd dat het niet relevant zou zijn (dat het christendom zich superieur voelt). Helaas is dat volgens mij wel relevant. De oplossingen zullen niet simpel zijn. En zeker niet christelijk.

  @Algemeen:
  Overigens is met de Sinking Dutchman een ander topic aan de oppervlakte. The Brussels Journal blijkt een conglomeraat van (rechts?) christelijke signatuur waarvan de belangrijkste taak lijkt in eerste instantie te constateren dat het probleem van alles het verdwijnen van de christelijke signatuur is.

  Ik citeer:

  The Brussels Journal interviewed George Weigel about his new book, in which he tackles what he calls “Europe’s problem.” According to Weigel Europe is dying in the most literal sense: it is depopulating itself. Why is a continent that is richer, healthier and more secure than ever before failing to create the human future in the most elemental sense of creating successive generations? According to Weigel, a Roman Catholic theologian, Europe’s problem has to do with the loss of the cult at the heart of the culture.

  en verder:

  I think you can make the case that the First World War was the first dramatic episode of the playing out in history of this utter forgetfulness of the God of the Bible and the moral reasoning that one learns in a Judeo-Christian world view.

  De combinatie van Rome, machtspolitiek en geld heeft Europa 2000 jaar parten gespeeld. Dit is blijkbaar de toon die The Brussels Journal wil zetten. George Weigel in Europe, America, and Politics Without God:

  That popped a question into my mind: what culture is better able to provide the foundations for the human rights that this monument celebrates: the culture of the cube, rationalist, sceptical, relativist, secular, or the culture that produced the “holy unsaneness” of Notre Dame?

  Katholiek betekent Universeel in het Grieks. En dat is waar de katholieken nog steeds van uitgaan. Het is de enige godsdienst en het is de universele godsdienst. Het is de oplossing voor alles en dat wordt in Sinking Dutchman ondersteund door een hele reeks Drs-en en professoren uit binnen en buitenland. Blijkbaar sinds een maand of 3. Die gaan nog wat leuke stukjes publiceren

 20. 28

  Iedereen weet toch dat het Cultureel Plan Buro (CPB) geen objectieve markt en derhalve betrouwbare cijfers en data mag leveren.. ? Dat ‘de waarheid’ altijd subjectief ingekleurd wordt en schommelt zoals de beursindexen en even of net zo grillig zijn als de sluit ? Bovendien spreken allerlei rapporten elkaar tegen.. laatst een redelijk gunstig soor jaarrapport van The Economist over de ‘conditie van nederland’, met een sympathieke knipoog naar de ‘verzorgings-en rechtstaat en de mondigheid v.d. bevolking, het ontwikkelingspeil etc.’ werd als ongunstig en gedateerd en onbruikbaar van de hand gedaan door het kabinet. Dit speelt nog voor de referenda. Er werd minimale aandacht aan besteed. Toch is The Economist een onverdachte bron en dit keer onwaarachtig kritisch. Waarschijnlijk keerde het zich tegen de striktheid van de Zalmnorm en rigide repressie en de ‘majeure overhaull’ die het land overvalt, de anti- democratische tendens van het ‘rechts gelijk’ en hun eigendunk en barbarij. Bedoel, cijfers liegen nooit voor wie ze niet lezen ,wat je niet ziet bestaat niet, wat je niet hoort is geen muziek, wat je verzwijgt weet niemand.

 21. 29

  HansR: Als iemand die relativistisch is zal zijn eigen waarden en opvattingen niet snel verdedigen.. die vindt zijn eigen opvattigen niet “beter” dan die van een ander..

  Ik begrijp dat je een hekel hebt aan christenen omdat die hun eigen geloof beter achten dat dat van een ander.

  Maar wat denk je je in dat opzicht bijvoorbeeld van moslims? Van socialisten? van onderbuikers, milieufreaks en Liberalen? Vinden die hun eigen geloof niet beter? etc..

  Je vecht in mijn optiek dus tegen windmolens, OF je moet een “kant” kiezen. Dat laatste doe je in mijn optiek dus niet.

 22. 30

  Het is relatief eenvoudig – maar voor een weblog toch te lang – om te argumenteren, dat het handelen van moslims en socialisten een reactie op christelijk handelen is (zonder het handelen goed te keuren).

  Je vecht in mijn optiek dus tegen windmolens, OF je moet een “kant” kiezen. Dat laatste doe je in mijn optiek dus niet.

  En dit is dus typisch de katholiek/christelijke invalshoek. Het is de uiting van het ondemocratisch gehalte: je bent voor me, anders ben je tegen me. Het vijandbeeld makend. Je moet een kant kiezen: dat is duidelijk. Ben je niet met ons dan kunnen we je bestrijden (of bekeren). Dit is niet nieuw. Het is zo oud als het christendom zelf en gebruikt door alle goed christelijke heersers in de goed christelijke beschaving die goed christelijke slachtingen teweeg heeft gebracht (b.v. Jeruzalem 1095: 40.000 doden, bartholomeusnacht 1572: 20.000 doden gevierd door de Paus met een penning).

  En het is ondemocratisch want het accepteert geen andersdenkende wereld waarmee samengewerkt moet worden. Het accepteert geen andersdenkende mensen.

  Het is alles of niets.

 23. 32

  nove 28,

  Heb jij cijfers, om deze discussie wat kwalitatief op te krikken ?
  Ik bedoel, waar praten we over ?

  En als wij, burgers van een democratie, niet in staat zijn om zulke belangrijke cijfers tot onze beschikking weten, is er dan niet iets heel anders aan de hand, iets vreselijks ondemocratisch, feodaals?

  Hoe anders dan met de juiste gegevens kunnen wij democratisch discussieren ?

  erg he?

  .

 24. 33

  @HansR: Ik denk dat je een beetje overdrijft.. Ik beschouw mezelf niet als christelijk en probeer evenmin een vijandbeeld te scheppen.. daarbij vind ik mezelf ook nog tolerant..

  Toch ben ik bereid om mijn waarden en standpunten te verdedigen.. wat is daar verkeerd aan?

  Dus: waarom kun je geen standpunt innemen behalve een anti-christelijk standpunt? Ben je bang dat er een gedachtenwisseling ontstaat?

 25. 35

  De vraag is of wij ons op een demografische titanic bevinden.

  Mijn standpunt is behoorlijk simpel: nee.

  We bevinden ons in een smeltkroes van beschavingen waar we geen idee hebben waar die naar toe gaat. Ik ben bereid naar alle positieve punten van alle groepen te kijken. Ik ben niet bang voor de vrijheid die nodig is om daar mee om te gaan. Het is een smeltkroes, laat het die dan ook maar zijn. Met alle goede en alle slechte dingen.

  Het probleem van de christelijke garde (ik heb ze er niet ingebracht het Brusslese krantje deed dat met overtuiging) is dat die wel bang is. En ik ben niet de eerste die die angst voor vrijheid om buiten het christendom te kijken constateert.

  Het is de constatering, de erkenning en de kennis van de interne werking van die angst die noodzakelijk is om erger te voorkomen en een volledige swing naar het christelijke kamp te maken.

  Been there, done that.

  (Als dit niet duidelijk is, dan kunnen we er beter mee kappen)

 26. 36

  @ HansR: alle respect voor je mening..misschien is die, net als de mijne, gevormd door ervaring..

  Ook ik vind vrijheid heel belangrijk.. zo belangrijk dat ik die wil verdedigen.. op zich is daar niks verkeerds aan denk ik.. Naar mijn mening mag je je te weer stellen tegen elke aanval of een bedreiging..

  Of de nederlandse samenleving bedreigd wordt is een kwestie van interpretatie.. De meeste mensen hebben lichamelijk weinig te vrezen van een z.g. demografische titanic.. wel kan onze samenleving in de toekomst ontwricht worden door onvrijheid, etnische/religieuze spanningen of een leger kanslozen..

  Voor mij een reden tot zorg.. of de problemen opgelost kunnen worden is de vraag

 27. 37

  @Sikbock:
  Het is de vraag of alle problemen – op korte termijn – opgelost gaan worden.

  Maar ik zie dat niet als een probleem. Je kunt altijd meer vragen stellen dan je kunt beantwoorden, meer problemen opwerpen dan je op kunt lossen en er zijn altijd meer argumenten om iets niet te doen dan om iets wel te doen.

  wel kan onze samenleving in de toekomst ontwricht worden door onvrijheid, etnische/religieuze spanningen of een leger kanslozen..

  Ja dat risico bestaat. En het is groot. Maar het is het grootst als je constateert dat er kans is op onvrijheid en dan kiest voor een systeem dat slechts een keuze of een richting kent. Ook daar geldt voor de recente geschiedenis Been there, done that

  Evolutie is gebaat bij diversiteit. Hoe groter de diversiteit, hoe succesvoller het (eind)product van de evolutionaire ontwikkeling.

  T’is mooi geweest voor vandaag.

 28. 38

  @ HansR: Ik ben het niet helemaal met je eens..

  Je schrijft : “Ja dat risico bestaat. En het is groot. Maar het is het grootst als je constateert dat er kans is op onvrijheid en dan kiest voor een systeem dat slechts een keuze of een richting kent”.

  (over een mogelijk zwart toekomstscenario)

  OF je hebt mijn woorden niet helemaal juist geïnterpreteerd of je hebt een nogal fatalistische en relativistische benadering.. in die laatste optiek is er helemaal niets de moeite waard om te verdedigen.. in dat geval stel je je in alle gevallen volgzaam op.. als de dief je portemonne steelt breng je hem bij wijze van spreken nog je horloge na

  ..om met je eigen woorden te spreken:

  been there done that.. ( niet in het geval van de dief btw ;-)

  Veel van de huidige problemen in NL zijn veroorzaakt door die gedachte van jou

  “Evolutie is gebaat bij diversiteit. Hoe groter de diversiteit, hoe succesvoller het (eind)product van de evolutionaire ontwikkeling”

  Daar ben ik het mee eens..welliswaar is die gedachte geheel in tegenspraak met je eerdere.. want ben je in dat geval ook voor survival of the fittest?

 29. 39

  Nog een nabrandertje: hoe stel jij je op naar mensen die (theoretisch gezien) je met een éénduidig systeem bedreigen? Die niet zover zijn als jij en nog eens lekker wat “oude fouten” willen herhalen?

 30. 40

  Ik dacht dat ‘relativisme’ een equivalent is van ‘water zoekt de gemakkelijkste, snelste weg naar zee’ en verdwijnt, vermengt en lost op. Of is het de wet van de hoogste gemiddelden waaraan de norm wordt gelezen en alles zich op afstemt ?

  eenduidigheid is geen equivalent van diversiteit, de diversiteit staat m.i. juist onder druk eenduidig te worden. De slaaf ‘diversiviteit’ dreigt het onderspit te delven onder de folter van de ‘meester’ eenduidigheid. Kijk naar de landbouw.
  Monocultuur en roofbouw, gewasveredeling, specialisatie en industrialisering om grootschalig(er) te produceren in de vrije concurrentie en vrijhandel om de hoogste verkoopprijs, de hoogste winsten, de laagste renten op leningen en uiteindelijk monopoliemacht te bereiken, om heer en meester over de markt(en) te zijn, om het laatste woord te veroveren en te behouden.
  Vandaar dat de democratie zich moet verdiepen, blijven verbreden (anti kartel vorming etc.) en beter nog door socialisatie van
  sommige behoeften en noden de heilige vrije concurrentie en de kapitaalverhoudingen niet in repeterende mondiale crises te laten verzanden met alle moedeloze voorspelbare gevolgen. (sanering, oorlog en leed).
  Behuizing, kleding, voedsel, water, energiehuishouiding, basisonderwijs, ambachtsleer, de exisitentiele voorwaarden voor een infrastructuur en produktieapparaat van mensen voor mensen om een cultuur en samneleving te maken. Het is zo logisch dat dat buiten de liberale opvatting van vrijheid gehouden moet worden om de bodem onder elke economie sterker te maken en plannen voor welvaart groei en vooruitgang van de vrede en solidariteit als ‘eenduidig collectief’ (volk) te ontwikkelen en uit te voeren. Ik wordt hoorndol van ‘koopjesjagers’ met balkenbendeberry’s en calculators, de reclameslogans voor ‘de laagste prijs, het beste aanbod, de laagste hypotheek, de hoogste renteaftrek, etc. Het zijn verdomme geen antieke alt- modische spullen maar levensvoorwaarden, zo laf daar in vrije competitie te handelen en tegelijkertijd het brood uit andermans mond te stelen. ( derde wereld..etc.). Compleet van de pot gerukt zijn ze.

 31. 41

  @Degtyarev Pekhotny, was dat geef gifje dat een lamp was die je aan en uit kon doen?

  Zinkend schip? Onzin, een new orleanse stijging van de zeespiegel zul je bedoelen.

  Die demografische cijfers gelden voor de hele EU, economist schreef er dik twee jaar geleden een special over, met Younger America en Old Europe. En dan? Die intellectuele opmerking dat mensen emigreren heeft net zoveel diepgang als een als een zak piepschuim. Eindelijk wat minder overbevolkt, is dat zo vreemd?

 32. 42

  @Sikbock 38:
  Ik zie geen tegenspraak in beide punten.

  Wat betreft je voorbeeld van de dief: ik breng m’n portemonnee niet na. Mijn stellingname heeft niets met volgzaamheid te maken. Integendeel. Het gaat om het niet vereenzelvigen van de dief met zijn omgeving.

  Wat betreft survival of the fittest: het is een gegeven dat het zo werkt. Het wordt helaas als argument gebruikt door de macht om maar eens wat individuen de knoet aan te leggen en dan te zeggen: zie je wel, te zwak. Dat is de techiek die we ook al eerder hebben gezien en niet alleen in Duitsland. Het is oneigenlijk gemanipuleerde evolutie.

  Wat betreft je nabrandertje: dat is een herhalingvan argumenten.

 33. 45

  HansR: survival of the fittest kan ook gewoon betekenen dat de fittest slimmer is, beter aangepast, beter kan onderhandelen of zijn uitgangspunten beter kan verdedigen..

  En wat Fox (ea) betreft: je vindt hun uitgangspunten “fout”, maar je blijft daar in hangen en komt niet met een alternatief.. eigenlijk wijs je alles af behalve het pascifisme geloof ik.. te gemakkelijk wat mij betreft

 34. 46

  HansR,

  “Maar ik zie dat niet als een probleem. Je ..”
  OK jij ziet het niet als een probleem, maar is het dan ook geen probleem ?

  Kun jij aantonen dat bijvoorbeeld de afrikaanse cultuur gelijkwaardig is aan die van het westen ?

  Kun jij aannemelijk maken dat de Islamitische cultuur boven die van de Nederlandse staat ?

  Neen, dus hou ik bij mijn stelling: Westerse cultuur is superieur.

  En verder: Ik mis cijfers ! Nove gaf wel linkjes, maar naar lege pagina’s.
  erg hè dat je niet eens aan betrouwbaarcijfermateriaal komen kan ?

  Nederland een Feodaal land.

 35. 47

  Heren, hoe langer jullie ‘discussies’ hoe onbegrijpelijker het taalgebruik en hoe vager de vergelijkingen, referenties en stellingen worden. Patserig doen met genoten opleidingen, belezenheid en pronken met slim gegoogelde kennis, heeft een open discussie nooit verder geholpen. Vermakelijk is het wel.

  @Fritzie: Zoiets?

  CBS-prognose totaal aantal niet-westerse allochtonen. Eerste en tweede generatie.
  2004: 1 668 297
  2010: 1 830 620
  2020: 2 103 410
  2030: 2 354 492
  2040: 2 591 597
  2050: 2 799 585

  CBS-prognose totale bevolking in Nederland.
  2010: 16 462 450
  2020: 16 799 820
  2030: 17 021 880
  2040: 17 020 110
  2050: 16 905 910

 36. 49

  Als alle vervelende betweters zich buiten de discussie moeten houden wordt het hier wel erg stil.
  @ 46: Aantonen dat de ene cultuur ‘superieur’ is aan een andere ? Waarom zou je dat in jezusnaam willen doen ?
  Als je jezelf wel superieur wil maar niet kan voelen op basis van je eigen persoontje dan maar op basis van je cultuur ?

 37. 50

  @ J: je vergeet mijn laatste toevoeging.. met een betweter die iets bijdraagt kan ik ook wel leven.. iemand die van de zijlijn even over de discussie heen wil plassen ( misschien zonder het te snappen) mag wat mij betreft zijn kop houden

 38. 51

  *mompelt triest iets over arrogantie, corpsgedrag en korte tenen, maar buigt nederig het hoofd en verlaat dit bastion van het vrije woord. Terecht werd hem de deur gewezen*

 39. 53

  *gooit een briefje door de bus, want heeft nog geen zin om aan te kloppen*
  Dank, ik zelf ook. Al moet je er eigenlijk ook nog naar deze cijfers kijken. Zelfde bron.

  Levendgeborenen Moeder niet-westers
  2010: 26 320
  2020: 22 684
  2030: 18 326
  2040: 17 088
  2050: 17 403

  Levendgeborenen absoluut
  2010: 178 989
  2020: 183 691
  2030: 188 891
  2040: 182 160
  2050: 184 178

  Is wel de vraag: wat zijn niet-westerse moeders precies? Gaat dat ook tot in twee generaties door? En is het niet achterhaald om de eerste rij met cijfers je als CBS te beperken tot tweede generatie allochtonen? De derde lijkt juist het probleem te gaan vormen.

  Maar wie ben ik?

 40. 54

  Remmert,
  Gooie bal hoor remmert.
  Trek het je niet zo aan. Veel van de reaguurders hebben een niveau van 0,0
  Als er niet af en toe eentje er is die wat inhoud presenteert, was deze “site” allang dood en begraven.

  Eigengelijk zonder motivering heerscht hier.

  . Het is dat ik een aangeboren appreciatie voor morbide humor bezit, anders was hier ook geen moer te beleven.
  Er schuilt ook een evangelist in mij.

  sterkte

 41. 56

  ik vind wel dat die amerikaan gewoon zegt waar het op staat, niets nieuws onder de zon, gewoon onze ogen op de feiten drukken. nederlands willen zelf maar al te graag het wijzende vingertje heffen naar andere landen, maar oh wee als andere landen dat naar ons doen. hopelijk stijgt het waterpeil binnenkort voldoende, zodat nederland ook een atlantis wordt.

 42. 57

  Maar de vraag blijft waarom we bang zouden moeten zijn voor een levenskrachtige islamitische generatie in Nederland? Het is nog maar kort geleden dat de katholieken succesvol zijn geintergreerd in onze samenleving. De allochtoon van nu is over 20 jaar geen allochtoon meer.

  Maar voor wie graag vijandbeelden in stand houdt zijn dit natuurlijk huiveringwekkende cijfers….

 43. 58

  Deze discussie laat alleen zien dat volgens veel Nederlanders (there is a black man on your porch, wie lacht daarr om FOX ? ) de integratie van autochtonen volkomen mislukt lijkt te zijn. En dat geloof ik eigenlijk niet meteen.

 44. 60

  Carlos 57,

  “Maar de vraag blijft waarom we bang zouden moeten zijn voor een levenskrachtige islamitische generatie in Nederland? Het is nog maar kort geleden dat de katholieken succesvol zijn geintergreerd in onze samenleving. ”

  Tja, een katholiek van zo’n 70 jaar geleden is te vergelijken met een islamiet uit de middeleeuwen.
  Die katholieken stonden toe bekend als kelenopensnijders en eerwraakzuchtigen.. én ze kenden toen al kledingvoorschriften voor de vrouw.
  Ik zou me ook niet zo ongerust maken, immers er is toch geen probleem.
  En mocht er een probleem zijn, dan zoeken ze het maar over 20 jaar wel uit.

  “Maar voor wie graag vijandbeelden in stand houdt zijn dit natuurlijk huiveringwekkende cijfers….

  Welke huiveringwekkende cijfers?
  Er is helemaal geen vijand, dat weet je toch ?

 45. 61

  Carlos,

  Voor mij gingen de alarmbellen rinkelen op 9-11 maar op 2-11-2004.
  En verheug je op eenlevenskrachtige generatie ?
  Aan welke dacht je dan ? no. 4 of 5 ?

 46. 62

  Even het hele allochtonen-vraagstuk terzijde, vind ik het vooral interessant dat die Gibson van FoxNews het zich toch aantrekt als er negatieve respons op zijn berichtje komt. Zoals hij zich nu vertwijfelt afvraagt in zijn column:

  “Why are the Dutch so angry? And why do they so readily misconstrue
  what people like me say?”

  Nou, misschien omdat het volkomen onzin was wat je zei?

  Ik wil hier nog wel even kwijt dat, hoewel ik Carlos tipte over de uitlatingen van meneertje Gibson, ik niet degene ben geweest die verantwoordelijk is voor het volgende:

  Now the Dutch are calling me names and threatening to come to New York and shoot me and lecturing me about not knowing about living together
  contracts.

  Lijkt me ook een beetje zinloos. Als je hem eerst neerschiet, luistert hij vast niet als je daarna gaat uitleggen wat een samenlevingscontract is.

 47. 63

  Fritzie, een hele bevolkingsgroep brandmerken als kelenopensnijders vind ik nogal grof. Als mensen zoals jij moslims stelselmatig blijven demoniseren komt er inderdaad weinig van intergratie terecht. Desondanks groeien de moslims in Nederland tegen de stroom in, kan je ook zien aan de getalenteerde schrijvers en kunstenaars die deze groep de afgelopen jaren heeft voortgebracht.

  (en Fritz jij bent oud genoeg om te weten hoe ongenuanceerd en demoniserend er vroeger over katholieken werd gesproken, het is gewoon de tijdsgeest, sommige mensen hebben een vijandsbeeld nodig om hun eigen intellectuele leegte te overschreeuwen)

 48. 64

  @Carlos en Fritzie: ik ben het eens met Carlos. Je kunt niet een hele groep mensen karakteriseren naar de kenmerken van een kleine, extremistische sub-groep.

  Om maar weer eens een WWII analogie erbij te halen: in Duitsland tijdens de crisisjaren van de jaren ’30 waren de joden zo’n beetje de moslims van nu. Waarbij de streng religieuze joden net als de moslims ‘afwijkende’ kleding en haardracht hadden. En waarbij onder de joden heus wel een kleine groep met onfrisse ideeen rondliep, net zoals bij elke religieuze groep. Daarbij waren veel joden werkzaam in de financiele sector (daartoe eeuwenlang aangemoedigd door christenen die omgaan met geld des duivels vonden en die joden bovendien verboden lid van de Gildes te worden).

  Met de economische crisis in die jaren was het hierdoor maar al te makkelijk voor Hitler om de joden als zondebok aan te wijzen. En door de jarenlange stigmatisering gingen heel veel burgers daar heel ver in mee. Die joden met hun rare gewoontes en hun invloed op de financiele sector hadden het immers op ‘hun’ banen voorzien. Die hadden bewust de economische crisis veroorzaakt en wilde alle banen inpikken en het land overnemen om er een joods paradijs van te maken. Dus als er dan in de kristalnacht een paar joodse winkels in puin worden geslagen: net goed! Ik geen werk, zij ook geen werk! En als de Fuehrer dan zegt dat de joden naar werkkampen gebracht moeten worden, prima. Laat ze maar eens werken voor het land in plaats van te profiteren.

  Hoewel we gelukkig nog lang niet zover zijn t.a.v. de moslims van nu, is het soort stigmatiserende taal van Fritzie wel tekenend dat er zich opnieuw een negatief, stereotyp beeld rond een bevolkingsgroep met ‘afwijkende’ religie aan het vormen is. En ‘tuurlijk: de moslimextremisten helpen daar zelf ook een flink handje aan mee. Van joodse zelfmoordaanslagen in de jaren ’30 heb ik nog nooit gehoord. Desalniettemin zouden we juist nu met de lessen van de geschiedenis in ons achterhoofd beter moeten weten dan in die vette demoniseringsworst te happen. ‘Die moslims’ gaan echt niet weg. Dus hoe eerder we met zijn allen beseffen dat we met elkaar in hetzelfde schuitje zitten en het met elkaar zullen moeten rooien, hoe beter het is.

 49. 65

  Carlos,

  “Fritzie, een hele bevolkingsgroep brandmerken als kelenopensnijders vind ik nogal grof. Als mensen zoals jij moslims stelselmatig blijven demoniseren komt er inderdaad weinig van intergratie terecht.”
  Dat is inderdaad grof. En o zo terecht.

  Als het ene gedeelte van nederland geschokt is, steken de islamieten
  Ten op zichte van geschokt Nederland stekende islamien schril af met hun stil zwijgen.

  Velen van hen keurende deze daad goed. Zelfs bepaalde politici durven te beweren dat hij het er eigenlijk ook naar gemaakt heeft.
  Mensen die zulke misdaden tegen de vrijheid niet spontaan afkeuren, maken zich zeer verdacht.

  Deze aanslag op onze democratie is héél erg.

  Er is in Nederland iemand vermoord vanwege een politieke opvatting (hirsi ali) en vanwege zijn publieke schrijverij.
  Voor mij behoren ze tot de categorie Kelenopensnijders en bruinhemden.
  Voor de mensen die stonden te juichen bij Fortuyns dood, heb ik helaas nog geen treffend woord kunnen vinden. Misschien weet jij er een.

  Tenslotte heb jij gelijk, immers wij blanken zijn slavendrijvers en dicrimineren bij het leven en hebben altijd Joden op de trein gezet.

  Ook als het niet waar is.

 50. 66

  JDB,
  ” Je kunt niet een hele groep mensen karakteriseren naar de kenmerken van een kleine, extremistische sub-groep.

  Ja dat kun je wel. En het is nog maar de vraag of dat een kleine subgroep is. Aantal hoofddoekjes per Nederlander is sterk stijgende. Er wordt nog steeds in Koranscholen gedoceerd dat de Shaira boven de Nederlandse grondwet hoort te staan.
  Wie veroorzaakt dan hier de problemen ? Wie demoniseert dan ?
  Hoeveel moslims hebben deze misdaad afgekeurd ? Hoeveel moslims zullen eerste verjaardag van Theo’s dood herdenken ? En hoevelen zullen er nog lachen ?
  Hoevelen zijn nog steeds tevreden met de dood van Fortuyn ?
  Hoevelen wensen Hirsi Ali, Eerdmans, Wilders, Ellian, aboutaleb, cohen, en anderen, hun dood ?

  Hoe weinig mensen voeren het bevel uit en hoevelen koesteren deze giftige wens diep in harten ?

  Dat het slechts een kleine subgroep is, heb jij natuurlijk allang uitgezocht, is het niet JdB?

  Islam = vrede

  .

 51. 67

  ‘Hoeveel moslims zullen eerste verjaardag van Theo’s dood herdenken ?’

  Ik niet, maar ik ben dan ook geen moslim …
  (en ook geen kleine subgroep.)

 52. 68

  @Fritzie:

  Hier een briefwisseling van je in Duitsland wonende grootvader uit 1937 met mijn opa in Nederland. Vond ik in een oude schoenendoos:


  Besten Jan des Bouvriesch senior,

  Je schreef: ” Je kunt niet een hele groep mensen karakteriseren naar de kenmerken van een kleine, extremistische sub-groep.

  Ja dat kun je wel. En het is nog maar de vraag of dat een kleine subgroep is. Aantal keppeltjes per Duitscher is sterk stijgende. Er wordt nog steeds in Joodse scholen gedoceerd dat de Torah boven de Duitsche grondwet hoort te staan.
  Wie veroorzaakt dan hier de problemen ? Wie demoniseert dan ?
  Hoeveel joden hebben deze misdaad afgekeurd ? Hoeveel joden zullen 1938e verjaardag van Christus’s dood herdenken ? En hoevelen zullen er nog lachen ?
  Hoevelen zijn nog steeds tevreden met de dood van de Messias ?
  Hoevelen wensen de dood voor het ganse Arische ras?
  Hoe weinig menschen voeren het bevel uit en hoevelen koesteren deze giftige wens diep in harten ?

  Dat het slechts een kleine subgroep is, heb jij natuurlijk allang uitgezocht, is het niet JdB senior?

  Zionisme = vrede “

  Tsja, dat leest opeens een stuk anders, niet? Misschien zie je nu wat ik bedoel met mijn betoog uit #64.

 53. 69

  J DB,

  Ja dat leest totaal anders.
  Je neemt het niet zou nauw met de waarheid.

  De situatie te vergelijken met joden van toen is tamelijk ziek. Zomaar islamiet vervangen met jood is zeg maar inellectuele luiheid.
  Er is de laatste 10 jaar voor zo’n 1,4 miljard aan integratie besteed. De kloof is enkel groter geworden.
  We mogen via in het geheim gemaakte opnames in de moskeeen, vernemen dat homo’s slechte mensen zijn en dat die gedood mogen worden, Vrouwen zijn slechts dieren en die mag je naar believen slaan. De islamitische jeugd wordt gedwongen om bepaalde opvattingen te slikken op straffe van uitstoting. Meisjes worden gedwongen in een desastreus huwelijk. En als ze uit de klauwen ontsnappen, jaagt de gehele turkse of marokkaanse gemeenschap op haar.

  En jij staat achter deze mensen.

  Je staat dan te klappen bij de ondergang van de vrijheid en onze tolerante democratie.

  De Nederlandse samenleving heeft lang genoeg deze intolerantie getolereerd. Na de moord op Theo, de moord op Hans van Wierden en de bedreiging van twee volksvertegenwoordigers is deze tolerantie steeds minder vanzelfsprekend.
  Het is geen stigma wat ik de moslims opplak, het is een accurate beschrijving van hun wandaden. Daar ga je de fout in. Je wil het geweld gewoon niet zien.

  Je misselijkmakende verwijzing naar “toen moesten de joden oprotten..”zegt ook iets over je kennis van de Nederlandse geschiedenis. Beter nog. Over het gebrek daaraan.
  ‘Toen’ moesten de joden helemaal niet oprotten. Ze werden door Duitse Militairen op de trein gezet, ondanks de Nederlanders. Nooit gehoord van de Dokwerker ? Een smerige leugen van CJO en AFA. En jij kopieert dit gedachteloos.

  De leuze “Als een fascist ademt, liegt hij” is zeker op jou van toepassing.

 54. 73

  @fritzie: Heeft u ooit in uw leven wel eens de tijd genomen tot een kritische reflectie, met enige afstand tot het dagelijks gewoel zeg maar :-?

 55. 75

  ik zie het gewoon helemaal voor me weet je….Kamera loopt: een soort alwetende God op een troon………… Alles is nu duidelijk……… Dankzij Pim……… Galm ? …….. aan ! ………. en dan ………..

  Wat mij toch telkenmale mij verbaasd

 56. 80

  @Fritzie:

  “De leuze “Als een fascist ademt, liegt hij” is zeker op jou van toepassing. “

  Grappig dat juist een of andere zielige kut-neo nazi als jij (ja, als jij de nuance laat varen, doe ik dat natuurlijk ook) me voor fascist uitmaakt. Ik had dat eerder uit de linkse, dan uit de extreem rechtse hoek verwacht.

  @DP: ik heb het gevoel dat fritzie met zijn gebral ons hier nader tot elkaar brengt. We staan voor de verandering eens aan dezelfde kant in een discussie. Voelt een beetje vreemd, maar wel lekker ;-)

 57. 81

  “Je misselijkmakende verwijzing naar “toen moesten de joden oprotten..”zegt ook iets over je kennis van de Nederlandse geschiedenis. Beter nog. Over het gebrek daaraan.
  ‘Toen’ moesten de joden helemaal niet oprotten. Ze werden door Duitse Militairen op de trein gezet, ondanks de Nederlanders.

  Tsja, Fritzie, ik ben bang dat je leesvaardigheid net zo groot is als je IQ. Anders had je gelezen dat ik het in # 64 had over de crisisjaren van de jaren ’30 in Duitsland en dat ik in #68 sprak over je in Duitsland wonende grootvader. In Duitsland werden de Joden gewoon door de Duitsers weggevoerd.

  Overigens valt bij je verontwaardiging ook nog de volgende kanttekening te plaatsen dat de Nederlanders zo’n beetje het meest meewerkende volk waren wat betreft de deportatie van Joden. Misschien laatst op het station nog wat excuus posters van de NS gezien toevallig?

 58. 93

  JdB,

  ” Om maar weer eens een WWII analogie erbij te halen: in Duitsland tijdens de crisisjaren van de jaren ’30 waren de joden zo’n beetje de moslims van nu. Waarbij de streng religieuze joden net als de moslims ‘afwijkende’ kleding en haardracht hadden. ”

  Kortom, je vergelijkt de Joden in 1930 in Duitsland met de moslims in 2005 in Nederland. met als bijkomende overeenkomst de klederdracht is.
  Tja… wat zal ik er van zeggen…?

  ” Overigens valt bij je verontwaardiging ook nog de volgende kanttekening te plaatsen dat de Nederlanders zo’n beetje het meest meewerkende volk waren wat betreft de deportatie van Joden. ”

  Maakt mij duidelijk dat jij het woordje geschiedenisvervalsing niet hebt opgemerkt.
  Wat je beweert, is gewoon niet waar. Vandaar dat ik de NSB-posters van de NS ongepast vind.

 59. 94

  @Fritzie: erken je wel dat de Holocaust uberhaupt heeft plaatsgevonden, of ontken je dat ook? Ik vraag het maar even, dan weet ik een beetje hoe ik de discussie in het vervolg moet insteken.