1. 2

  Dit is wel een a-typisch Sargasso berichtje, zeg.

  Een poging tot luchtigheid, malle jongens ?!

  Al die nare beatmuziek en kledij van tegenwoordig ook!

  Dit moet wel een trollsite zijn, alhoewel de mate van slecht geinformeerd zijn best kan kloppen voor Gristenen.

  Gothic Blackmetal bands ?

  Hmm, natuurlijk, want allebei zwarte pakjes en neiging tot bleekmakende makeup.

  Ja, ben je als fatsoenlijk kerkganger net helemaal bijgepraat over die verfoeilijke Ander Kerk in het dorp, blijkt potdikkie de wereld nog veel ingewikkelder in elkaar te zitten !

 2. 3

  Jaja: If you are into Goth yourself, then I ask you as a friend to come to the Lord Jesus Christ, who is a friend that sticketh closer than a brother. You don’t need to identify with the Devil’s crowd anymore. Goth represents everything that is evil and unholy. Aren’t you tired of running from God? God loves you, no matter who you are, or what you have done. God loves sinners.

  Was er nou werkelijk zoveel tekst nodig om dit op te mogen schrijven? Die christenen zijn inderdaad verpest door de bijbel: zoiets van als het maar veel tekst is dan zal er vast wel een zin met een beetje waarheid in zitten en krijg ik vast wel van iemand een beetje gelijk wat zal leiden tot het grote gelijk.

  Rot op.

 3. 5

  Komkom, een beetje gelijk hebben ze wel. Goths blijken proportioneel hoog vertegenwoordigd onder de zelfdodertjes, automutilanten en andere pubers met meer dan gemiddelde puberproblemen. En ik baseer mij in deze uitspraak op helemaal geen enkele cijfers :-)

 4. 6

  Wel grappig dat ze niet alleen fans van Marilyn Manson en Ozzy Osbourne tot de goths rekenen, maar ook die van AC/DC en Van Halen.

 5. 7

  En frappant dat ze goths ervan beschuldigen een wat duister wereldbeeld te hebben, om dan een stukje verderop (over “Imagine” van John Lennon) dit te melden:

  No matter how much we try to fulfill Lennon’s dream, it WILL fail because humans are wicked, dirty, rotten, conniving, lying, stealing, murderous, hell-bound, sinners!

  Klinkt ook niet bijzonder zonnig, dunkt mij.

  Wel weer leerzaam om te lezen dat Paul McCartney een satanist is.

  Maar zou dit nou allemaal echt zijn? Zijn er echt mensen die dit allemaal zo geloven, en ernaar leven? Brrrr.

 6. 8

  “Wel weer leerzaam om te lezen dat Paul McCartney een satanist is.”

  Hij weet het wel heel goed te verbergen inderdaad.

 7. 13

  Tja, “the yellow brick road” staat voor lopen op het pad om van a naar b te gaan.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Yellow_brick_road

  De jeugd, gelukkig maar, tast de grenzen af of loopt gewoon the red brick road bijvoorbeeld. Diegene die voor Goth kiezen zijn mijnsinziens de zachtaardige kwetsbaren en veelal prachtig qua vogue/move’s.

  “A way of life so boys can behave like girls” zei een engels familielid tijdje geleden tegen mij.

  De (asociatieve) connectie is dat ik vermoed dat Bismarck altijd braaf is geweest ;)

 8. 14

  Al die mensen die beweren dat wanneer je gothic bent, je geen goede persoon kan zijn, die mogen voor mij part gewoon direct door een benen stuiken en doodvallen. Deze mensen getuigen van een zeer kortzinnige gedachtengang, en dingen als dit kunnen we missen als de pest in een maatschappij als deze. Aanvaardt alle stijlen (of misschien komt het onheil wel achter jou..)