1. 1

    Citaat uit een ander artikel uit De Pers: Ik mis het spontane vermogen om uitgelaten te zijn. Ik denk vaak: Kom op Cees, iets blijmoediger kan het ook wel. Als ik ’s morgens voor de spiegel sta, kijk ik met enig gefrons naar mijn stuurse hoofd: Tjongejonge, wat moet er nu weer worden van de nieuwe dag. Van mijn gezicht word ik niet vrolijk, dus de rest van het etmaal probeer ik spiegels maar zoveel mogelijk te vermijden.’

    Vrolijk werd je er dus niet van.
    Klinkt alsof hij nu gelukkiger is.

    Maar tijdens ZIJN Enquête naar het Rijn-Schelde-Verolme debacle vroeg een van de ondervraagden eens retorisch: wat is er mooier dan het van stapel lopen van een schip waarop van Dijk als voorzitter zei: een vrouw (ietwat vrije tekst wellicht, teruggeroepen uit mijn geheugen)

    De hele zaal ging onderuit van het lachen, mede wellicht vanwege zijn reputatie.