1. 3

  Onnodig ingewikkeld verhaal, om een oorlog te winnen is een verhouding van 3:1 nodig m.n. in personeel en daar gaat het uiteindelijk om.

 2. 5

  @3 Vandaag 6000 man minder bij Defensie. En alle tanks weg. Dat zijn toch aanzienlijke verliezen. Benieuwd hoe lang we het nog uithouden.

 3. 6

  @5 Die 6000 man moeten (vrijwillig) burgers gaan trainen in close combat, schieten met de AK-47 en het monteren van bermbommen. Dan wordt oorlog wiskunde en kunnen we het heel lang uithouden.

 4. 10

  Overigens is d’r nog een variant op dit verhaal, die zegt dat oorlogen/conflicten vaak binnen dezelfde schaal blijven. Da’s dan ook de reden ook dat die hele formule opgaat. Je kunt dus ook conflicten typeren qua slachtoffers. Als een conflict of oorlog opeens oplaait qua slachtoffers, dan geeft dat aan dat het een ‘andersoortig’ conflict is geworden — van guerilla tot burgeroorlog, bv.

  Voor mensen in het veld natuurlijk een duh van jewelste, maar voor militair strategen is het bv best nuttig om te gebruiken als middel of een ‘surge’ van troepen werkt.