Ook de EU gaat loggen…

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

… maar we hebben het niet over interessante of rare berichten op internet, we hebben het over de sites die iemand bezoekt, de plaatsbepalingen van mobiele telefoons en de nummers die je belt.
Aldus bericht webwereld.
Hiermee lijkt de Europese Unie haar idool Amerika te gaan volgen, en wanneer je hoort dat een organisatie als Amnesty International al gewaarschuwd heeft voor de aantasting van de mensenrechten aldaar sinds 11 september, dan is een beetje extra aandacht voor dit soort zaken geen overbodige luxe. Gelukkig zijn er nog organisaties als Bits of Freedom die in een open brief aan de Europese Commissie hun bezorgdheid uitspreken.

Veel burgers denken dat zij niets te vrezen hebben, omdat ze geen wet overtreden, en maken zich daarom niet druk over hun privacy. Dit is begrijpelijk, maar wanneer je je realiseert dat deze data-opslag voor eeuwig blijft bestaan, en alleen veilig is bij een welwillende en betrouwbare overheid, dan mag je je als milieu-activist/homo/communist/vul maar in, best zorgen maken over de toekomst.
Want zelfs algemeen geaccepteerde gedragingen en gedachten van vandaag de dag kunnen, als het even tegen zit, in de toekomst tegen je gebruikt worden.

Update: Gelukkig heeft de EU wel een verbod uitgevaardigd op het verzenden van spam, dus helemaal gek zijn ze in Brussel nou ook weer niet :)

0

Reacties (2)

#1 Carlos

Precies, als ze ons straks willen pakken dan is het een fluitje van een cent.

Ik stel voor om Sargasso te wissen, vervolgens een ‘misdrijf’ rondom onze personen te ensceneren en te verdwijnen om in een hutje op de hei van Paraguay te gaan wonen. ‘S avonds lezen we elkaar om-ste-beurt voor uit een: boek.

  • Volgende discussie
#2 Grobbo

En dan een stuk papier aan de muur met daarop interessante citaten uit een boek, met pagina nummers, om toch nog een beetje te loggen :)

  • Vorige discussie