U bent onproductief

Een recent onderzoek van Microsoft onder 38.000 aardbewoners uit 200 verschillende landen heeft aangetoond dat de mens over het algemeen onproductief is. Enkele key findings:

.. u werkt gemiddeld 45 uur per week waarvan u 17 uur verklooit
.. mensen met een 5-daagse werkweek werken feitelijk 3 dagen
.. u zit gemiddeld 5,6 uur per week in een vergadering
.. 69% van u ervaart vergaderingen als onproductief
.. u krijgt gemiddeld 42 emails per dag
.. de meest voorkomende productiviteitsremmers zijn:
onduidelijke doelen, slechte interne communicatie
en inefficiente vergaderingen
Humans Found to be Generally Unproductive – CMSwire.com

Vrijdagmiddag in maart met voorzichtig opkomend lenteweer,
bent u vandaag een beetje productief ?
[Laurens Jan Brinkhorst mag -tussen twee vergaderingen in- ook even reageren]

 1. 4

  Wat een irrelevante onzin. Onproductief voor wie of wat??

  Q: Voor wie is het belangrijk dat je productief bent?
  A: Voor je mede mensen.

  Wat maakt het dan uit dat de mensheid als geheel niet al te productief zou zijn? Als je je eigen klant bent ben je automatisch zelfvoorzienend en zolang je maar zelfvoorzienend bent maakt je productiviteit niets uit.

 2. 5

  ik moet iets afhebben dat nauw luistert, mijn productiviteit werd vandaag gefrustreerd door slechte interne communicatie (lees: onvindbare documenten van collega’s die hun zooi niet accuraat archiveren), maar inmiddels ben ik weer on track met m’n eigen klus, het raam staat wel open, lekker warm.

 3. 7

  Klopt natuurlijk niks van van die enquete;

  Kinderarbeidertjes in derdewereldlanden zijn:
  -Zeer produktief
  -Krijgen 0 e-mails
  -Besteden 0 uur per week aan vergaderen
  -Hebben duidelijke doelen

  En zo zit hier in de buurt een boer en echt iedere keer dat ik er langskom is ie met een of ander gereedschap bezig op zijn land. Die man is gewoon volcontinu bezig.

  En het schijnt ook niet te kloppen dat de “average productivity score” van den gemiddelde Amerikaan lager is dan het algemeen gemiddelde.

 4. 14

  tja, waaraan meet men de eigen productiviteit ..het aantal geslaagde orgasmes afgezet tegen de geweigerde en verbruide kansen daarop, de tijd waarbinnen men wel de auto wast maar de fiets verwaarloost, het aantal keren dat de partner eerlijk, hartelijk lacht om een grapje afgezet tegen het formeel beleefde gebaar om de leive vrede, het aantal complimentjes per jaar van de baas, de keren dat u zich nog precies het aantal koeien in de wei afgezet tegen het aantal gemiste schapen weet te re-produceren? De gemiddelde cijfers op het eindrapport van de kinderen , de gemiddelden waaraan u zich wijselijk houdt, sowieso om geen imagoverlies te lijden, wie kiest ervoor voor streber, uitslover en geldwolf versleten te worden ? Kweenie, echt het betekent nix volgens mij. Wederom een lijmsstok in de hand waarmee te slaan. Hit me, baby , hit me with yoor ritm- stick.. ( Ian Dury)

 5. 15

  Indeed, blockheads die onderzoekers, zijn ze het houden van onderzoeken vergeten te plaatsen.

  @Nove: wellicht onbewust maar aardig “apt” je geciteerde liedje, fantasie van de “working class”. heel veel over geluld toendertijd, ieder snapte de text op eigen wijze,

  http://www.bbc.co.uk/dna/h2g2/A2398836

 6. 16

  Ik hoop u, zonder in arbeideristische clichees te vervallen toch duidelijk te maken dat ik vandaag behoorlijk hard gewerkt heb. Hoe dat in productie is af te meten is vraag twee. Dat gaan we nu maar evalueren met de collega’s in de kroeg..

 7. 17

  De titel kwam door dit kant- en- klaarpakket voor EZ (lees Brinkhorst) spontaan bij mij in gedachten maar het ‘collectief on(der)bewuste’ (dat moeras) bracht dit wonderlijk lied ongetwijfeld naar de oppervlakte.
  Nu wordt ik weer omlaaggezogen maar ik heb plankjes aan beide armen bevestigd, slim en anticiperend en als altijd op levensbedreigende situaties bedacht als ik ben (ahum, heb dank padvinderij)dus dit weekend overleef ik wel weer.
  Stel eens voor dat het weer goed blijft, wat een stimulerende werking voor verhoogde productiviteit (heet dat niet ‘een incentive’) gaat daar niet vanuit.
  Is dat een prikkeling of is het dat suisende zeurende geluid, een stil alarm, een sirene om de troepen te mobiliseren ..
  Resultaten zijn onvoorspelbaar, er kunnen pas na sluitingstijd kassa’s bij elkaar worden opgeteld.

 8. 20

  Haha! werk maar part-time Larie.. “eigenlijk ben ik schrijver en schrijf ik een boek” * kijkt diepzinnig en betekenisvol * ;-)

 9. 22

  @Sikbock: Jouw idee van part-time klinkt nogal middeleeuws, ga je wel met je tijd mee, vrouwtje in de keuken prakje klaar? Verklaar u nader of heeft u het over iemand anders.

 10. 24

  Mijn boosheid (soms last van adrenaline) verklarende aan een omstander werd mij verteld dat je wellicht jezelf “in het ooitje” nam en “werk maar” gelezen moet worden als “ik werk maar”. In dat geval: ben dom, mea culpa.

 11. 25

  Beste Larie,

  Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt. Misschien is je opmerking TE diplomatiek? Ik kan best tegen een stootje hoor dus roep maar.Mijn vriendin en ik wonen niet samen voor dat “prakje” zorg ik in de regel zelf..

  Maar ik werk inderdaad part-time. Dat van een boek schrijven was inderdaad een (magere) grap. Ik heb namelijk de schurft aan aan wannabe schrijvers die vaak alleen maar interessant lopen te doen en daarmee hopen een “vrouwtje” te scoren..

 12. 31

  Monty Python was cynisch en onhygienisch. De hele hippie generatie vond zichzelf zooo volmaakt dat hippiekinderen alleen nog maar cynisch konden zijn, immers de hippies hadden toch al gelijk gehad, ze waren al volkomen bevrijd op sexueel, politiek en geestelijk vlak, en toen de wereld er toch niet beter van werd, moest dat dus wel de schuld van de jeugd zijn.

  Ik begin steeds gelukkiger met Balkenende te worden, hij is de eerste politicus die lansen breekt voor onpopulaire zaken, die afgebrand worden door het volk (i.e. de media).

 13. 32

  U kaatst de bal.

  Mensen die in generaties denken plaatsen graag dingen in hokjes en denken te vinden wat anderen vinden, beperkt wereldbeeld. Heel magertjes ook en bepaald niet overeenkomend met “duizenden gezichten” of is dit er eentje van?

 14. 33

  Ons hele taalsysteem is er een van geabstraheerde definities, dus ga alsjeblieft niet de vrije geest uit lopen hangen,

  Larie: ‘oh nee hoor, ik denk niet in hokjes, ik sta overal open voor, zonder vooroordelen’

  alsjeblieft zeg, wees reeel, zonder aannames kom je nergens in het leven, en kun je al zeker geen dialoog voeren, immers een dialoog is een uiteenzetting van definities. Jaaaaaaaaaaaaaa, ik weet dat statistieken over iedereen gaan, maar dat niemand zich erin herkent, pfoei, wat was dat een vermoeiende uitspraak zeg: denk niet in hokjes.

  ha.

 15. 34

  Het was geen uitspraak maar een peen, dus als ik je goed vat hebben we beiden gelijk en toch ook weer niet. Daar kan ik mee leven.
  Een aardige bijkomstigheid is dat deze dialoog zich afspeelt in een schemergebied. Definities zijn stemmingsgevoelig de grenzen vaag de schommelingen ‘ritmisch’tijdsbepaald. Mijn dag is jouw nacht en v.v.

  Aha

 16. 35

  Sowieso is dat hele productiviteitsdenken natuurlijk flauwekul, het Oostblok-Communisme had dat goed door, daar had je 4 liftjongens en 6 mevrouwen bij de wc, je moet monsen kortom vooral het *gevoel* geven dat ze werk hebben.