Online Communities Map


Min of meer naar bezoekersaantallen op schaal afgebeeld met in het Noorden de ‘practical communities’, Zuiden: ‘intellectuals’, Westen ‘communities with a real life connection’ en het Oosten zij die zich focussen op ‘the web itself’. Welkom op de in het Zuidwesten gelegen Blogipelago ‘home of the intellectuals with a real life connection’.
(bron: StrangeMaps)
[poll=56]

 1. 2

  Hoewel ik de neiging tot honkvaste bewoner op een haast onbewoond en onbezocht eilandje in The Blogipelago heb, zie ik mezelf toch meer als een toerist op deze kaart. Ik bezoek zo nu en dan vreemde, reeds ontdekte, plekken om de lokale cultuur op te snuiven. Niet altijd begrijp ik er iets van, maar dat hoeft ook niet. En leuke plekken, die bezoek ik vaker. Als ik de onbedwingbare behoefte heb om even rust te nemen van het navel- en hemelstaren op mijn rustige eilandje. Ik ben overigens onlangs verhuisd, dus zo honkvast ben ik nou ook weer niet.

 2. 4

  geweldig, compass-rose-shaped island, shipwreck of the SS Howard Dean, Google’s Volcano Island Fortress, Mountains of web 1.0, Soviet Russia, Your Base en Sparta gegroepeerd rond de Viral Straits

 3. 7

  volgens mij is dat een foutje, het zijn namelijk ook echt de contouren van Sulawesi, de maker heeft dus soms bestaande eilanden ergens vandaan gecopypaste.

 4. 9

  Ligt het aan mij of zie je duidelijk bestaande geografische vormen terug in die kaart:
  LJ, Xanga, Facebook -> Indochina
  eilanden tussen “Ocean of subcultures” en “sea of memes” -> Philepijnen
  Blogipelago -> Indonesie
  Myspace -> China + Korea

  Vooral veel Asie.

 5. 12

  Mooie dingen gevonden…
  Qwghlm, van een van mijn favoriete schrijvers, “Your Base”, “Numa”, zoekplaatjes zijn leuk :)

 6. 13

  Beroepsmatig gezien een ontdekkingsreiziger, privé gezien honkvast met hier en daar wat aggressieve uitbreidingspogingen door zelf wat stukjes land droog te leggen.

 7. 14

  Redelijk honkvast reiziger tussen kleine eilandjes in het zuiden en zuidwesten. Overweeg soms een vliegreisje naar ander oorden maar spring meestal met de shute snel eruit.

  Overigens grappige weergave.

 8. 15

  Nomade. Er zijn wel vaste pleisterplaatsen, maar ik kan zomaar ineens voor een langere periode ergens neerstrijken om vervolgens te vertrekken en nooit meer terug te komen.

  Enige nadeel is dat je meestal een spoor van userprofiles achterlaat

 9. 17

  Hmm, waar is “the google”?

  Of is dit het internet, bekeken door de rood-gele bril van google?

  [img]http://www.logoogle.com/images/Google-Logos/Google-Art-Logos/logo.jpg[/img]