Onherstelbare schade natuur door huidig kabinet

Foto: copyright ok. Gecheckt 17-10-2022

Het Planbureau voor de Leefbaarheid waarschuwt in een notitie voor onherstelbare schade aan de Nederlandse natuur als het huidige kabinetsbeleid wordt voortgezet. Deze notitie is in bezit van de Volkskrant. Door het wegnemen van 2/3 van het budget voor natuurbeheer zullen planten- en diersoorten (nog sneller) verdwijnen. Een deel van de ecologische hoofdstructuur wordt dankzij staatssecretaris Henk Bleker nu niet meer gerealiseerd. Nederland voldoet op deze manier niet aan Europese regels voor natuurbeleid. Bleker zei in september dat eventuele financiële sancties voor het niet halen van Europese richtlijnen op de provincies worden verhaald.
cc foto Bert Kaufmann

Reacties (5)

#1 gbh

kan er niet een politieke partij opstaan die dat zooitje graaiende afbrekers al op voorhand aansprakelijk stelt en aankondigd alle schade na de komende verkiezingen persoonlijk op de daders te verhalen

  • Volgende discussie
#3 Joost

Wij van WC-eend ….

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3.1 Maggi - Reactie op #3

Die mag je uitleggen: een rijksinstituut dat het rijksbeleid ter discussie stelt? Dat is toch het tegenovergestelde van zo’n “wij van WC eend”-redenering?

#4 alt. johan

Het hele EHS project is te gecentraliseerd en houdt te weinig rekening met de lokale bewoners en hun activiteiten en de daarmee samenhangende economische belangen.

Het is niet anders als wanneer je natuur wilt ontwikkelen in Afrika. Als je daar de lokale bevolking/economie negeert, creëer je je eigen tegenstand en zal het project nooit een succes worden.

Ik denk dat de meer decentrale aanpak van Bleker uiteindelijk ook voor de natuur het beste is.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie