Onbeperkt downloaden bij Virgin UK

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (8)

#1 parallax

Zo, heeft eindelijk iemand het begrepen?

 • Volgende discussie
#2 Pinda

Leuk idee, maar het resultaat zal wel bagger zijn. Waarom zou je de boel legaal kopen, als je via een kleine omweg gratis aan die MP3’s kan komen? Mooi voorbeeld:

Op dumpert.nl staat het vol met foto’s van graaiers die met ’n gladgestreken fijne smoel gratis bij de Appie even 300 flessen authentieke ‘cola cola’ hebben gescoord. Ik heb geen medelijden met die supermarkten, maar godverdomme zeg, hoe kan je zo schaamteloos zijn? Een aflevering X-fâctâh is minder pijnlijk en tenenkrommend dan het bekijken van die foto’s.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Grobbo

Ik heb best geld over voor muziek, en een vast bedrag per maand voor een schoon geweten is toch ook wat waard? Want waarom kopen als je het ook kunt stelen vind ik echt geen mentaliteit.

Alleen moet dan wel geregeld worden dat ook kleine artiesten geld kunnen verdienen, dus het monopolie van de grote platenmaatschappijen moet hoe dan ook worden doorbroken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 parallax

@ pinda

Ondanks dat de Appie die actie gaat beperken, zal de schade ook zeer beperkt zijn.

Daarnaast onderschat je de waarde van het verschil tussen de hassle van illegaal downloaden, en de ‘value’ die zo’n pakket kwa gebruikersgemak zou kunnen bieden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Pinda

@ Grobbo

Helemaal mee eens. Ook ik koop mijn muziek legaal, al wordt de ruimte om de boel kwijt te kunnen steeds kleiner.

Toch ben ik ook niet heilig: ik koop software, maar als het me echt te duur wordt (bijv. Office 200X) zorg ik er ook voor dat ik het via een illegale omweg bemachtig.

Voor de meeste mensen is echter niets te gek, en moet alles gratis. Zoals ik al zei: op schaamteloze wijze alle remmen los. Dat zijn dezelfde types die tijdens zo’n lopend buffet hun hele bord volpleuren en er vol trots mee weglopen, en niet begrijpen dat je maar één keer klem zit. Ziekelijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Pinda

@ parallax

Joh, ik ben het helemaal met je eens, maar maak dat maar ‘ns duidelijk aan al die ‘piraten’.

Nou moet ik wel zeggen dat ik toch liever ’n echt album in m’n handen heb, en dat een echte verzameling toch leuker is dan een grote kwantiteit aan (legaal) gedownloade MP3’s op mijn externe HD. Staat veel leuker, zo’n kast vol CD’s.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Bismarck

“Alleen moet dan wel geregeld worden dat ook kleine artiesten geld kunnen verdienen, dus het monopolie van de grote platenmaatschappijen moet hoe dan ook worden doorbroken.”

En dat gebeurt dus niet met deze regeling. Het is overduidelijk een deal tussen de ISP en Universal: Wij geven jullie goedkoop een licentie om ónze MP3’s uit te delen en jullie gaan voor ons de copyrightschenders aanpakken (in het bericht staat dat illegale dowloaders door de ISP afgesloten worden). Ik ben ook benieuwd naar de juridische implicaties.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Rene

De muziek wordt aangeboden in standaard mp3-formaat.

En daar ga ik dus in ieder geval niet voor betalen. Ik heb een grote collectie muziek in Ogg Vorbis formaat (vanaf eigen CDs) en MP3 wil ik niet. En zelfs Ogg Vorbis zou ik niet kopen; behalve een computer en portable mediaspeler heb ik namelijk ook gewoon een CD speler en alleen lossless formaten (WAV, FLAC, APE, …) laten toe het weer verder te verwerken zonder rare kwaliteits-compromissen.

Het is niet alsof “CD kwaliteit” het summum is in deze 24/96 of zelfs 24/192 tijden maar als ‘ie al wordt aangeboden, gaat die kwaliteit wel de “premium choice” zijn tegen een overeenkomstige premium prijs.

Trent Reznor (Nine Inch Nails) heeft het in principe begrepen:

http://dl.nin.com/theslip/signup

Nu z’n muziek nog waarderen, maar da’s het punt niet. Punt is dat het wat raar is dat terwijl de technologie voortschrijdt, SACD/DVD-A ooit om de hoek stonden, we nu juist de andere kant weer opgaan als we het over MP3 hebben. En vaak ver de andere kant ook. Niet mijn idee van vooruitgang.

 • Vorige discussie