1. 5

  @#4, Steeph: Volgens mij, als je dat artikel goed leest, staat daar enkel “nu ook aandacht besteed aan efficientie van zeer krachtige inefficiente motoren”:) Om de conclusies vervolgens te extrapoleren naar veel kleinere motoren waar al lang aandacht aan efficientie was besteed. Een beetje bewust misleidend volgens mij.

  Die motor lijkt trouwens wel een beetje op een mix tussen de boxermotor en de de Wankelmotor met dito voordelen. Maar het algehele gebrek aan inhoudelijke informatie in het met alsen en valse extrapolaties gelardeerde artikel doet mij toch vermoeden dat het mooier klinkt dan het is…

 2. 7

  Zonde dat al dat extra door ons betaalde geld voor het litertje brandstof ongecontroleerd naar Abramovich’en en oliesjeiks gaat, die het vervolgens niet aanwenden voor bijvoorbeeld onderzoek naar en ontwikkeling van energiebesparingsprojecten.
  Eigenlijk zijn alleen de olieconcerns nog enigszins te controleren en te beïnvloeden via jaarverslagen en aandeelhoudersvergaderingen.
  Kunnen we in plaats van die stupide accijnzen aan de pomp geen accijns gaan heffen op ruwe olie? Als de olieprijs stijgt heffen we direct de meerprijs als accijns aan de leveranciers/producenten.