Ochtendgloren 20100129

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Schokkend: duizenden Amerikanen die ooit veroordeeld zijn wegens seksueel misbruik leven op straat en hebben adressen als “tent naast fietspad” of “tent achter kerkhof”, zo ontdekte de USA Today.

Nederland start het internationaal jaar van de biodiversiteit met de oprichting van het Centrum Biodiversiteit.

Na Balkenende is het vandaag Tony Blair die onderworpen gaat worden aan een kruisverhoor over zijn besluit om een oorlog te beginnen tegen Irak. De Britse krant The Telegraph zal Blair daarbij aan een soort realtime leugendetector hangen. Bezoekers van de site van de krant mogen tijdens het verhoor bepalen of Blair liegt of niet.

Gister werd bekend dat schrijver J.D. Salinger het tijdelijke voor het eeuwige heeft ingeruild. Salinger schreef slechts vier boeken tijdens zijn leven. The New Yorker putte echter in zijn rijke archief en vond dertien korte verhalen van Salinger gepubliceerd tussen 1946 en 1965.

Een gerucht gaat de ronde op internet: Twitter zou de beperking van max. 140 karakters per tweet willen opheffen om redenen die iets te maken hebben met censuur. En China. En Google…

Reacties (2)

#1 Doortje Messing

@Twittergerucht: heeft niets met de 140-tekens te maken, die manieren om de censuur te omzeilen. Het is niet dat nu de 140-limiet wordt opgeschroeft zodat chinezen net buiten de oude limiet wel ongecontroleert kritiek kunnen hebben. Wat de technische maatregelen dan wel zijn, blijft onduidelijk. In Iran werd in elk geval veel gebruik gemaakt van wisselende proxy’s, en je zou je kunnen voorstellen dat twitter dat nog makkelijker mogelijk gaat maken.

  • Volgende discussie
#2 Bismarck

@1: Maar in 140 tekens kun je iig niet veel kwijt. Dus als je die limiet opheft, valt er meer te vertellen. Misschien dat Twitter minder gecensureerd wordt (of kan worden) dan blogs? Het maakt het ook makkelijker om met je telefoon te gaan bloggen in plaats van naar een internetcafé te moeten, waar je te vinden bent.

  • Vorige discussie