Ochtendgloren 20100127

Met het merk Spyker, producent van luxe, onbetaalbare auto’s, ging het jarenlang slecht. Het bedrijf stapelde fiasco op fiasco en leed voornamelijk verlies. En toch kan het nu een heleboel geld ophoesten voor Saab. Grote vraag dus: waar komt al dat geld ineens vandaan? Van de Russen in elk geval niet. Dat het nietige Spyker het grote Saab uit het moeras kan trekken, lijkt ons trouwens zeer onwaarschijnlijk.

Databeveilingsbedrijf Imperva stelde onlangs een top tien samen van de meest gebruikte wachtwoorden op internet. Hoe slecht gekozen de meeste wachtwoorden zijn? U gelooft uw ogen niet!

Meer dan 300.000 mensen in Nederland hebben volgens het RIVM ooit de Q-koorts gehad. Vandaag is er in de Tweede Kamer een spoeddebat. Onderwerp? De Q-koorts!

Verstokte theedrinkers opgelet! Theedrinken wordt vier keer zo leuk met deze theeduikboot!

De Gamburtsev-bergketen, gelegen onder het ijs op de Zuidpool, behoort tot de ruigste gebergten in de wereld. Over de bergketen is echter nog vrij weinig bekend. Wetenschappers maakten pas onlangs de eerste gedetailleerde plaatjes van Antartica’s “Ghost Mountains”…

Heel goed of heel slecht: de film Avatar is nu officieel de grootste kaskraker allertijden…

Waar piraterij al niet goed voor is. Het commerciële vissen langs de Afrikaanse kust is vrijwel tot stilstand gekomen. Oorzaak? De georganiseerde piraterij die, zo blijkt nu, heel goed is voor de algehele visstand!

 1. 2

  @Spyker: Muller schijnt met Spyker en Saab dezelfde synergie als Audi en Laborghini te willen. Inderdaad nog maar zien…

  @Thee-duikboot: Must-have voor Beatle-fans!

  @Gamburtsev-bergketen: dan vraag ik me af of het migrerende ijs niet vrij ‘snel’ die pieken gladstrijkt. Of behoudt de ijskap het gebergte juist? Zijn er geologen in ’t huis?

  @piraten: zouden de piraten dan nu weer overgaan op hun oude beroep, of is het tij niet meer te keren omdat piraterij te lucratief is?

 2. 6

  @5 Ah! de PvdD gooit het over de sekjurritie-boeg. Daar moet het CDA toch wel gevoelig voor zijn. Wel interessante vragen trouwens:

  “Is het waar dat Q-koorts als mogelijk bacteriologisch wapen door CDC
  gecategoriseerd is in dezelfde klasse als E-coli en cholera?³)

  Ja.”

 3. 7

  @4 Zie foto.

  @6 dus daar zit nog handel in ook, in ingevroren besmette foetussen? Haha die roverheid toch, die laat ons gewoon de chemische wapens produceren. Zogenaamd onwetend en onbedoeld onhandig handelend. Geniaal?

 4. 8

  @7: Jij zegt overheid… maarreh, waarom gingen die boeren ineens zo massaal geiten en schapen houden? Ik snap de vragen van Thieme wel. Verburg heeft ons op het laatste nippertje gered van een genocide die stiekem door de boeren voorbereid werd! Uit landsbelang liegt ze nu de Kamer voor, om onrust en gewelddadigheden te voorkomen.