1. 1

  Het huidige netwerk wordt nog veel flexibeler door het toepassen van gedistribueerde warmtekrachtkoppeling. Vervang elke cv-installatie in elk huis door een miniatuur electriciteitscentrale op gas.

 2. 2

  Het gaat over netwerken, dat zijn dus grids. Er gaat verschillende soorten energie doorheen, zon, wind, kolen, water. Dus heb je smart grids nodig. In de IT is er een hype over grid computing. Daar noemt iedereen die ergens mee bezig is dat nu grid computing. Zo vullen Oracle en Sun dat op geheel eigen wijze in. Verder is er nog bit torrent. Ook iets met netwerken, en intelligent en geditribueerd. Dat mik je allemaal bij elkaar. En dan heb je weer een artikel (PDF)waar we nooit meer iets van zullen horen.

  Syntax en semantiek door elkaar halen. Voor de argeloze toehoorder klink het als echte wetenschap en inzicht in de toekomst. Maar het is gewoon marketing.

  Voor de ware cynicus is het net als met de introductie van WAP. Als je langs een winkel liep dan kon je op je telefoon gewaarschuwd worden dat er een actie liep. Had niets met WAP te maken, maar bij de introductie werd dit sprookje verteld. Mijn voorspelling: de eerste de beste groenteboer die het waagt om als ik langs loop mij een SMS-je te sturen met de mededeling dat de spruitjes in de aanbieding zijn, vindt zichzelf terug met mijn mobieltje in zijn strot.

  En ik ben gek op spruitjes.