Nog een zomerse linkuitverkoop

Vervolg op de eerdere linkuitverkoop.

De Amerikaanse fysici zijn om qua Global Warming, of toch niet? Over fascisme in de VS en vooral over financieel fascisme. In de VS hebben ze naar de plannen van Rouvoet gekeken en willen ze nog een stapje verder gaan. Hoe efficiënt gaat een goederentrein eigenlijk om met brandstof? Stasi in de VS, geestelijken worden ingezet bij onderdrukken onrust tijdens staat van beleg. TV-kijkers, een uitstervende soort. Draaikolk fontein. Russische McDrive. Deel 4 in de klucht van het niet publiceren van een rapport over Global Warming in de VS. Het infrastructuurprobleem in VS. Over de huidige mogelijkheden van satellietfotografie en commercie. Nog een Russische beweging op het wereld-gas-toneel. Verschil tussen belastingvoorstellen Obama en McCain. Hoe de NRA de anti-gun groepen infiltreerde. Waarom vrouwen in films niet met elkaar praten over iets anders dan mannen. Bush cs proberen de aanval van ACLU op FISA af te slaan door de rechtszaak geheim te maken en alleen de Justice Department het recht te geven argumenten aan te dragen. Toyota komt met een Segway alternatief. Ik gebruikte grafiet, maar heb blijft wel leuk nostalgisch. Het blijkt 6.6 degrees of separation te zijn. Het schimmige spel rondom de antraxbrieven uit 2001. BBC heeft weer iets moois.

 1. 1

  Dat is wel even een lijstje for those in the know, @Steeph. Word helemaal heen en weer geschud, maar gek genoeg niet wijzer. ;-)

  Niet veel tenminste, misschien staat 1 linkje voor 1/20ste deeltje wijzer in iets.

  In vervolg op het stukje over vrouwen die niet over vrouwen mogen praten is hier dan nog een ander 1/20ste deeltje.

 2. 3

  Wat tv-oldskool aangaat geheel mee eens. Wat gaande is is nog niet gewogen maar een zwaargewicht zeg maar. Rondom me zie ik, als ik ver buk uit m’n ramen so 2 speak, slechts schermen en niet die van tv.

  Na enige tijd, tis jong fenomeen, zal dat gaan doorwerken..ben heel benieuwd hoe.

 3. 4

  Maar om even vanuit mijzelf te reageren..de virtuele muur tussen afstandelijkheid in respons en een zekere eigenheid moet worden geslecht. Noem het web Xi 4 mijn part.

 4. 7

  Kwil geen flame met U hoor, laat me duidelijk zijn maar uw nick doet me denken aan dingen. Lekker eten in Koerdisch restaurant in Amsterdam en dan tijdens de dis verhalen horen van deze nobele man en dingen en passie voor zoiets zo British als polo, zij dood en dan oorlog.

  enfin..no offence aub, ik mijmer maar wat omdat ik belangstelling heb waarom mensen voor een zekere schuilnaam kiezen.

 5. 10

  Top, zeker die BBC ! Dankuwel !!

  Maar waarom geen aparte Wanen der Dagen, telkens ?

  Ceterum censeo redactie niet tof omgaan met linktips ; elk boek of artikel over ideeënmanagement zal u zeggen dat je anders moet omgaan met mensen die ideeën aanreiken. Tenzij u de linktip niet als een ideeënbus beschouwt, ’t zal dat zijn. Desondanks altijd raar gevonden dat de inzender zelfs geen cocredit krijgt, laat staan credit, maar enkel de redacteur die ’t oppikt. Jazeker, ’t is ùw site, maar ik zeg : raar, sans plus. Bij gebrek aan feedback op te veel suggesties, of enig zicht op de lijn (Radiohead banaliteiten wel maar rippling news zoals Eno Byrne II niet) behoud ik de links die ik zou tippen voor klikmelinks at random.

 6. 12

  @S’z: Blijft lastig met die waan en de linktips. Constant balanceren tussen overvoeren en te weinig, tussen banaal en te heavy, tussen diep en plat, tussen….
  Soms wordt een inzender in de mouseovertekst bedankt trouwens (in ieder geval doe ik dat een enkele keer).
  Maar we weten ook niet altijd of de linktipper wel wil dat bekend is dat het via hem/haar komt.

  Laten we zo zeggen dat ongeveer eenderde van de linktips het haalt tot de waan. En 1 op de 20 maakt het tot een stukje. Het is dus belangrijk, dat wel.

 7. 14

  @Steeph..hier is wel een sterk punt gemaakt door S’z. Wat doe je na de revolutie..behouden van wat of verder revolutioneren? Ik kies voor het laatste.

 8. 15

  En dan heb ik dus nog niet eens over mijn eigen linkcollectie. Denk dat hooguit 1 op de 30 stukken het haalt tot iets op Sargasso, hoewel ik ze allemaal interessant vind.
  Maar als ze allemaal geplaatst zouden worden, haakt 90% af. En dat is weer niet handig voor de rest van de discussies bijvoorbeeld.

 9. 20

  Gents 12+13 : er is ook geen wrevel, het is een Ingewikkelde Quaestie. Desondanks denk ik soms : vertrouw uw inzenders wat meer qua relevantie ? En geef ze al ’s feedback, of waar vraagt u dat e-adres anders voor ?

  Hoe dan ook : niets dan dankbaarheid voor wat er allemaal gebeurt, wat er wel is, enz. Chapeau, amply !

  @#12 : credit is soms ook ongewenst, indeed … maar dat alles kunt u misschien oplossen via het inzendformulier, korte versie links, lange versie op http://www.sargasso.nl/linktip, korte versie linkt naar lange versie waar bv. veldjes staan als reden van inzenden, enz. Qua aanvinken “credit ja / nee” kan ik me voorstellen dat daar ook nadelen aan zijn, bv. in the legal department en de nood aan disclaimers wat betreft “ideeën stelen”, maar soit, dat moet u eventueel zien te passen in The Bigger Picture of the Greater Sargasso Mission, en vervolgens ook kunnen uitleggen vermoed ik ? Just my 2 cents, geen stress intended, integendeel veel lof. (En dus ook : ga verstandig om met wat u aanzuigt.)

 10. 22

  20ter hoe dan ook belangrijk armslag te houden, creatieve vrijheid om niet consequent te zijn, niet alles in formats gieten, enz. Mijn reactie betreft vooral verwondering over Eno niet (ingeseind als wereldnieuws) maar detailtjes over Radioheads wel. Shit happens, en ik heb ook geen consequentie te eisen, doe dat in deze sowieso niet.

 11. 29

  @S’z: Ik zal wat vaker feedback geven. En die uitgebreide linktipformulier is een aardige optie.
  Verder denk ik dat ik van die linkuitverkoop maar een gewoonte ga maken.

 12. 30

  U bent te goed ;-) Soit, zaak is “wat dient waarvoor en wanneer rendeert het both ways” nietwaer. Voor het overige : nederige buiging, dank o dank.