1. 3

  We krijgen toch al die twee omroepen van Zwakker Nederland erbij? Wat moet een NOS-journaal voor laagopgeleiden hier dan nog aan toevoegen?

  Mvgr – B

 2. 4

  Ik zou het een prima idee vinden, als ze (net als bij het jeugdjournaal) wel min of meer dezelfde onderwerpen voorgeschoteld krijgen. Er mag best eens een Jan Smit itempje doorglippen om de kijkers vast te houden, maar het moet in essentie hetzelfde nieuws zijn. HET probleem van deze samenleving is namelijk dat men (dankzij het vermaledijde internet, Telegraaf Media Groep en die vervloekte commerciëlen) een steeds verkokkerder beeld van de werkelijkheid krijgt: “het breaking kat in de boom news, Marokkaan steelt scooter”-fenomeen.

  Er is nauwelijks nog een gemene deler, mensen leven in totaal verschillende werkelijkheden,
  en dat is op den duur de betonrot voor iedere samenleving.

 3. 6

  24 uur in een dag en een dagtaak aan het verdelen van aandacht.

  Marginaal Nederland kan nieuws en achtergronden toch al niet kwalitatief beoordelen, dus hier hebben ze geen reet aan.

  En met ze bedoel ik wij.

 4. 7

  Goed idee! Ik vind dat het nog wel verder kan en dat lager opgeleiden ook aparte kraantjes moeten hebben en achter in de bus moeten zitten.

 5. 9

  Is een idee ja, dumbing down het journaal. Een beter idee lijkt me om ervoor te zorgen dat we het niveau van de mensen opkrikken. Wat lastiger en kost ook meer tijd, maar op de lange termijn veel meer resultaat.

 6. 15

  @14, probeer je nu aan te geven dat jouw politieke kleur om te kotsen is? In dat geval zijn we het eindelijk een keer met elkaar eens.

 7. 17

  Nee hockey, van mij mag iedereen geloven in de politieke kleur die hij of zij wilt, alleen als je alleen maar in je eigen portemonnee gelooft ben je wel het toonbeeld van geestelijke armoede

  waar ik wel van kots zijn mensen die anderen verwijten wat zij zelf ook doen en dat doe jij bij @12

 8. 18

  @gbh, wat jammer nu, ik denk, zijn we het eindelijk ergens over eens, joepie, maar nee hoor. De Telegraaf een NSB krant noemen vind je helemaal joppie toppie en dit soort plaatjes plaatsen ook, maar verder ben je toch echt wel zeer tolerant. *kuch* Jammer joh, je daalt weer in mijn achting, en ik had juist gehoopt in jou een nieuw Sargasso maatje te hebben gevonden. Ik probeer Indy media wel weer.

 9. 19

  De Telegraaf een NSB-krant noemen is een feitelijke constatering.

  Of wordt je ook hier niet door (gebrek aan) kennis gehinderd?

 10. 20

  Ja, we zijn er weer. We halen er WO 2 bij. Als we geen argumenten meer hebben doet deze het altijd goed.
  Als jouw opa fout was in de oorlog moet ik dat dan ook continu erbij slepen?

  PS: Voor de goede orde, ik ken jou niet en je opa ook niet en het voorbeeld is puur bedoeld als voorbeeld.

 11. 23

  Dat snap ik wel maar: Dus? Jij begint er toch over? En dan roep je: “Ja, we zijn er weer. We halen er WO 2 bij.”

  Ik zeg het is entrapment…

 12. 25

  WTF!? Wat een ziekmakende arrogantie hier.

  Qua communicatie is de NOS niet echt handig bezig, lijkt me, om dat plan op deze manier te ‘ventileren’. Het plan lijkt me op zich wel nobel, (het gaat gelukkig niet om alle journaals), maar ze kunnen qua toon ook nog wel wat opleiding gebruiken. Ga eens kijken bij teleac, jeugdjournaal, Hart van Nederland, Editie NL.

 13. 26

  @4 ‘Er is nauwelijks nog een gemene deler, mensen leven in totaal verschillende werkelijkheden,
  en dat is op den duur de betonrot voor iedere samenleving.’

  Alsof een laagdrempelig journaal daar iets aan verandert.

 14. 27

  Het NOS-journaal lijkt me nou niet zo hoogdrempelig. Dingen worden helder uitgelegd en er worden nauwelijks termen gebruikt waar een opleiding voor nodig is om die te snappen. De mensen die nog steeds niet in staat zijn het NOS-journaal te volgen, zijn van een dermate laag niveau dat men er over na zou kunnen denken of die niet beter preventief uit de maatschappij geweerd kunnen worden.