1. 5

  Phonkee, ik geloof niet dat dat voor 0.6% van onze bezoekers geldt. Lijkt me eerder iets dat iemand voor de gein een keer doet. Firefox gebruikers zijn over het algemeen vrij tevreden en trots op hun browser, en willen dat in de stats terugzien.

 2. 10

  @Onno: Misschien zijn het van die WebTV-achtige kastjes zoals Primafoon ooit verkocht. Embedded browsers zijn vaak niet al te recent…

 3. 16

  Precies JdB ! Ik zie ook geen enkele reden om IE te verlaten dan alleen om mijzelf politiek-interessant tegenover Microsoft af te zetten.
  Maar misschien zijn er wel geweldige technische voordelen aan FF die ik als beginnende websurfer niet zie…?

 4. 19

  @Dreknek, inderdaad tabbed browsing is een stuk fijner dan telkens weer een nieuwe instance openen.

  Maar als dat alles is. Ten eerste verbruikt Mozilla ongeveer 5x zoveel memory (kut voor beetje developers), kun je geen verschillende instanties openen in tabbed browsing, bovendien weten vele DHTML programmeurs helemaal raad met Mozilla en ontwerpen alleen maar voor IE, dat krijg je er nu van.

 5. 20

  Niet helemaal mee eens caprio. Volgens mijn taakmanager verbruikt IE de helft van FF. En daarbij zijn nog kanttekeningen te plaatsen: Bij het gebruik van tabbed browsing of meerdere venster blijft het geheugengebruik gelijk. Bij IE schiet het omhoog bij het openen van een nieuw venster.
  Ten tweede is de taskmanager niet helemaal eerlijk: IE gebruikt veel meer windows-processen dan Firefox omdat het in het besturingssysteem verweven zit.

 6. 22

  @Caprio
  Mjah, Mozilla zal wel iets meer geheugen gebruiken. Al die overbodige prut zoals een mailclient etc. zal daar ook wel aan meehelpen. Gewoon Firefox installeren. (Alhoewel ik er geen zinnig woord over kan zeggen eigenlijk, gebruik alleen nog maar linux/firefox thuis en linux/lynx (handig! ingebouwd nsfw filter, omdat je toch geen plaatjes ziet) op het werk.)

 7. 23

  Probleem ontstaat bij combinatie van andere zwaardere Java applicaties, en omdat tegenwoordig toch alles al zo fijn default in Java wordt gebakken schieten we bij die hele trend van grotere computers niet zo heel veel op. Laa iedereen gewoon weer C leren pvd.

 8. 24

  Ik heb trouwens ook nooit wat gemerkt van traagheid in de browser sinds de laatste paar releases. FF is even snel als IE, en 95% van de sites werkt ook prima. Die paar sites met slechte ontwerpers moeten mijn klandizie missen. Vervelend voor ze…

  De grootste voordelen (afgezien van tabbrowsing – waar je aan moet wennen) zijn dat rss mij bij geheel geintegreerd is met de browser via de handige Sage-extension, ik heb een google-zoekvenstertje zonder die hele toolbar-meuk te installeren, en kan met een linkermuisknop bugmenotten. Behalve pop-ups kan ik alle(!) advertenties filteren, worden al mijn passwords onthouden en zit er een goede downloadmanager in.

  Ik kan me voorstellen dat mensen niet willen overstappen. Nieuwe software vinden de meeste mensen maar lastig. Maar conservatief zijn loont in dit geval niet. Ik zou niet meer terug kunnen…

 9. 27

  @MMAAS: toch kan me niet aan de indruk onttrekken dat als FF van Microsoft was en IE een nieuwe op de markt gebrachte browser, je net zo enthousiast zou zijn over IE. En wat spam betreft: dat is natuurlijk gewoon een kwestie van tijd. Zodra meer mensen FF gaan gebruiken, wordt het ook voor de spammers/hackers interessanter.

  Nee hoor, ik heb het een paar avonden geprobeerd en zag geen enkel voordeel van FF t.o.v. IE behalve zoals Carlos aangeeft: een soort misplaatst politiek correct afzetten tegen de marktleider Microsoft. Tsja in onze bekrompen Nederlandse ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’ cultuur wordt je altijd afgestraft als je ergens de koploper in bent. Dan ben je immers niet ‘gewoon’ gebleven.

 10. 28

  SuSE 9.0 op een desktopmachine (PIII 1Ghz) die dient als firewall/router/proxy etc. (alleen console, geen GUI. Zit zelfs geen videokaart in, gheh.)
  SuSE 9.1/Windows op een desktopmachine. (Athlon XP 1800+)
  Suse 9.1 op een laptop (PIV 2.2 Ghz. Wifi werkt beter dan onder windows. Raar.)

 11. 29

  Je afzetten tegen microsoft is altijd nuttig omdat internet en de softwarewereld gebaat is bij meerdere keuzes en alternatieven.

  Verder is het uiteraard je goed recht om te kiezen voor een 3 jaar oude, onveilige browser. Ik kies voor vooruitgang en meer surfgenot. Oh ja, en wat extra beveiliging, ook niet weg :)

 12. 31

  @Michiel Maas: het hele probleem zal er wel op neer komen dat als je power wilt je simpelweg al niet op Windows moet zitten, als je op Windows zit heb je geen power nodig, en dus is IE sowieso fijner, want dat is de hele bedoeling van Windows. Wedden dat Firefox liefhebbers voor 80% niet op Windows zitten?

  @Carlos: jij bent een levende tijdbom.

 13. 32

  @JdB: u doet net of het hier slashdot is. Het gaat mij echt niet om de tegenstelling Microsoft tegen de vrije wereld, maar om goede software. Ik was een groot pleiter voor IE toen Netscape nog de norm was, omdat het toen een betere browser was. Dat later bleek dat Microsoft het spelletje niet helemaal zuiver speelde maakte me niks uit, als gebruiker.
  Ik vind wel dat een project als Firefox, tenslotte door vrijwilligers gemaakt, iets meer aandacht verdient dan het zoveelste product van Microsoft. En ik vind, in mijn beleving als gebruiker, en niet als poltiek correct blabla, dat FF een betere browser is. Dat u er niet mee om kan gaan zal allemaal best, maar ga mij geen pc-overwegingen toeschrijven alstublieft.

  @Dreknek: Ik kreeg Wifi juist niet aan de praat met Suse 9.1. Wel met fedora, maar dat is zo traag… Dus nu maar weer Win2000 (daar doettie het prima mee). Wel een supergelikte Linux-distro trouwens dat Suse. Echt heel mooi. Ik ben benieuwd of Novell dat nu helemaal gaat verpesten of juist verbeteren…

 14. 33

  Dat waag ik te betwijfelen Caprio. Kijk die Sargasso-statistieken er maar eens op na. Meer dan 20 procent gebruikt Firefox, slechts vijf procent Mac of Linux.

 15. 42

  Nou das weer precies het zelfde praatje dat je altijd krijgt. Wanneer er een nieuwe manier van browsen ontstaat, gaat iedereen direct moeilijk doen. Maar wat is het nut, als het oude ook werkt.

  T’is net wasmiddel, altijd nieuwer en beter
  Maar je ziet het bij ari