Niet-politieke community voor de “Belastinglobby”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (6)

#1 Siquo

Jammer dat je niet tegen kan stemmen, op deze manier is het alleen leuk voor de “hardwerkende belastingbetaler” (je valt niet onder die categorie als je dat doet, maar als je jezelf vol zelfmedelijden zo noemt).

  • Volgende discussie
#2 Siquo

Kwartje valt: nu snap ik pas de ironie van “Niet-politiek”……

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Bismarck

Ik snap hem nog niet helemaal. De belastinglobby zou toch juist voor (meer) belasting moeten zijn (of op zijn minst tegen minder)? Vergelijk wapenlobby, milieulobby, rooklobby.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 JSK

@4: Ja dat dacht ik ook. Ik vond het al zo’n vreemde naam.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Rik

Ik vind belasting prima en vind eigenlijk maar vind wel dat er twee gouden regels dienen te zijn;

-Niemand dient meer dan 50% van zijn of haar inkomen aan de inkomensbelasting kwijt te zijn. Meer dan de helft is gewoon onredelijk.
-Keep the system simple (het moet volgens mij goed mogelijk zijn om een veel simpeler belastingstelsel te ontwerpen waarbij iedereen praktisch gelijk af is, zet die mensen van het CPB maar aan het werk want ze zijn toch zo goed ik wiskunde! ;-) )

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Bismarck

@5: Daar kan ik me op zich in vinden, maar niemand dient meer dan een ton netto te verdienen. Meer dan een ton is gewoon onredelijk.

  • Vorige discussie