1. 1

  Net als in Iran, staat er in Wageningen op homosexualiteit de doodstraf door middel van ophanging.

  Over appels en peren gesproken zeg. Het lijkt me niet zo vreemd dat een fundamentalistisch christelijke partij er problemen mee heeft als één van haar politici een ‘Hellenistische’ levenstijl heeft. De SP tolereert wss geen klassiek liberalen en GroenLinks geen nationaal-socialisten.

  Maar goed, het lijkt me toch heel anders dan wat men in Iran met homosexuelen doet.

 2. 3

  Eh… overdrijf je niet een beetje? Natuurlijk, je ziet jezelf als slachtoffer, en als exponent van de ik-generatie kom je voor jezelf op. Maar heb je daar echt van die onzinnige vergelijkingen voor nodig?

 3. 7

  Hoe kom je er bij dat ik homoseksueel zou zijn en dat ik mijzelf “qualitatief (sic) hoogstaande ‘journalist” zou noemen. Of praat je tegen iemand anders in een andere dimensie die ik niet waarneem?

 4. 9

  Het blijft jammer dat de CU dan niet over hun eigen vooroordelen heen kunnen stappen. Ze is immers wel bereid om hun beleid uit te dragen en verdedigen. Echt een gemiste kans.

 5. 10

  Ik heb nooit goed begrepen dat homosexuelen de behoefte voelen zich aan te sluiten bij een partij die dat in principe veroordeelt. Hoe ruimdenkend sommige christenen ook zijn. Net als homo-stellen die in de kerk willen trouwen. Ik snap dat echt niet.

 6. 11

  Laat maar weer eens zien dat CU eigenlijk gewoon een enge partij is en dat je daar als links, progressief, liberaal of vrijzinnig persoon echt niets te zoeken hebt.

 7. 12

  @ASH

  Ik neem aan dat als homostellen in de kerk trouwen dat die kerk dat dan ook accepteert. Dat andere kerken dat misschien niet accepteren is toch niet relevant?

  Ik snap eigenlijk je punt niet.

 8. 13

  @ASH

  Mij lijkt het me normaal dat Christelijke homo’s in de kerk willen trouwen. Wat heeft het anders voor een zin om Christen te zijn?

 9. 14

  @9: Naja, ‘vooroordelen’… fundamentalistische christenen keuren homosexualiteit principieel af, net zoals ze alcoholisme, druggebruik en sex voor het huwelijk principieel afkeuren. Dat is geen ‘vooroordeel’ maar een voorkeur. Jij hebt een voorkeur voor een egalitaire samenleving en ik ééntje voor een samenleving waarin iedereen zijn eigen ding kan doen. Dat is smaak en daar kan je niet over twisten (over de implicaties van het voorgaande natuurlijk wel).

  Dat Carlos de voorkeur van mening CU-stemmer impliciet vergelijkt met de handeling van het homosexuelen ophangen (in Iran) is natuurlijk symptomatisch voor zijn extreme intolerantie jegens andersdenkenden. Dat heeft weer niet mijn voorkeur, vandaar deze reactie.

  @Carlos: Je schrijft over twee dingen: het milieu en homorechten. That’s it. Het eerste heeft met je werk te maken, dus ik vermoed(de) dat het tweede eveneens door de eigen belangen gemotiveerd is.

 10. 15

  @12 en 13

  De bijbel verbiedt homosexualiteit. Dat lijkt me duidelijk. Er zijn inderdaad christenen die dat niet doen. Maar het feit blijft dat het een wezenlijk onderdeel van die religie is. Man en vrouw, het gezin, gij zult niet… etc. Dus snap ik niet dat je bij zo’n club wil horen.

  Het moderniseren van godsdiensten gebeurt volgens mij vooral om de leegloop van de kerk te voorkomen. “We vinden je eigenlijk zondig, maar vooruit, kom er maar bij”…

 11. 16

  Bovendien als de bijbel hier nog zo streng werd gehandhaafd als de koran in Iran dan vraag ik mij af of dat ophangen hier niet had kunnen plaatsvinden. Net als het middeleeuwse kettertje fikken.

 12. 19

  @16: Oh ongetwijfeld, maar het is juist niet het geval dat hier de bijbel (zelfs niet door de CU) zo streng wordt gehandhaafd als de koran in Iran.

  @17: Goh, ga je me straks met Eichmann vergelijken of wat? Typisch.

 13. 21

  Maar ik zal het nog maar eens uitleggen hoe dat zit met vergelijkingen maken, zoals ook zo vaak vergelijkingen met WOII op allerlei Godwin-gejank kunnen rekenen.

  Het gaat mij er niet om dat de CU (nog) geen homoseksuelen ophangt en Iran wel (doen ze dat echt wel, een tijd lang was ene zutman er hier altijd als de kippen bij om te zeggen dat de opgehangene geen homo dan wel dissident was maar een ordinaire straatrover die nota bene ook nog eens vrouwen had verkracht). Daar gaat het dus niet om.

  Waar het wel om gaat: het niet tolereren van homoseksuelen in je groep/samenleving/partij etcetera. Dat in het ene systeem van de CU dit inhoudt dat de homo in kwestie zichzelf terugtrekt en dat het in het geval van Iran vervolging en mogelijk de dood betekent, doet niet ter zake. Het gaat om de principiele uitsluiting van een bevolkingsgroep (op grond van sexuele gaardheid in dit geval).

  That is all. Ter prikkeling van de geest sla ik een bruggetje tussen deze twee nieuwsfeiten. Want had Amedjinedjatepatat deze week niet ook op de Columbia University gezegd dat er in Iran geen homo’s bestaan? Welnu, daar heb je het bruggetje: In Iran en de CU bestaan geen homo’s. PUNT.

 14. 22

  @Carlos, uw tolerantie van de intoleranten is beslist ruimer dan die van mij. Mijn grens is inmiddels bereikt.

  Vanavond tijdens de dis zal ik op U toasten.

 15. 23

  @Carlos

  Het is ongelofelijk dat je het moet uitleggen. Maar goed gedaan. Wie het nu nog niet snapt wil het niet snappen lijkt mij.

  @JSK

  Bij deze is tegenkeur een bestaand woord. Het dekt de lading beter. Lang leve een flexibele taal.

 16. 24

  @Carlos:

  Het gaat om de principiele uitsluiting van een bevolkingsgroep (op grond van sexuele gaardheid in dit geval).

  Gut. Neo-nazi’s worden uitgesloten van linkse knokploegen. Arbeiderszonen en dochters van het Utrechsche Studenten Corps. Domme mensen van het hoger onderwijs… Het lijkt mij het godgegeven recht van elke maatschappelijke organisatie om bepaalde soorten mensen uit te sluiten. Het is van de zotte om zo’n universeel gegeven te vergeleken met het uitzonderlijke gegeven van (de situatie in) Iran.

  Want had Amedjinedjatepatat deze week niet ook op de Columbia University gezegd dat er in Iran geen homo’s bestaan? Welnu, daar heb je het bruggetje: In Iran en de CU bestaan geen homo’s

  Um… bewijst de uitzetting van de betreffende homosexuele politica niet precies het tegendeel? Het lijkt mij dat de CU wel degelijk het bestaan van homosexualiteit erkent. Beetje moeilijk om iets te verwijderen waarvan je niet erkent dat het bestaat, vind je niet.

  Maar goed, we weten allemaal wat je ‘bruggetje’ was: beide CU en Iran zijn het niet eens met een homosexuele levenstijlkeuze. Iran brengt de mensen die deze keuze maken om. De CU gooit ze uit de groep.
  Dus de CU is vergelijkbaar met Iran.

  Volstrekte onzin, vind ik.

 17. 29

  Beetje moeilijk om iets te verwijderen waarvan je niet erkent dat het bestaat, vind je niet.

  Beetje moeilijk om iemand op te hangen op grond van iets waarvan je niet erkent dat het bestaat, vind je niet?

 18. 30

  Ah, net op het journaal gezien: blijkt dat het raadslid heeft gevraagd aan haar collega’s van de Christenunie of zij problemen hebben maar haar homosexualiteit. Dat bleek voor sommigen van hen wel het geval te zijn (duh), dus het raadslid is zelf opgestapt.

  Iranese toestanden dus. Problemen hebben met homosexualiteit is hetzelfde als homosexuelen ophangen op het dorpsplein, dat kan iedereen je vertellen.

 19. 31

  Ik had nog op #10, #12 en #13 willen reageren maar gezien de rol van JSK in deze draad zie ik er van af.

  Zou eigenlijk toch alleen maar herhaling van argumenten zijn.

 20. 34

  Misschien is de overeenkomst wel dat zowel christenen als moslims homosensualiteit niet “erkennen”.

  Hoe ze met dat gegeven omgaan is idd een kwestie van beschaving

 21. 35

  Te moeilijk MP? Carlos vergelijkt beschaafd met onbeschaafd.. lijkt me idd niet terecht, ondanks dat de aanleiding in beide gevallen homoseksualiteit is

 22. 38

  Gevalletje artikel 1?.. maar ze is toch zelf eerst lid geworden van een club met bepaalde mores?

  Daarom is ze waarschijnlijk ook zelf teruggetreden.. heel verstandig denk ik kiezen voor de liefde

 23. 39

  Das een beetje mijn punt @sikbock, dit is cultuurrelativisme on steroïds. Tolerantie is niet dat je dol bent op homo’s, tolerantie is hun niet de kop inslaan. In die zin zijn onze fundamentalisten een stuk toleranter dan die van de islamitische wereld.

 24. 41

  @37: Och ja.. nog zo’n linkse kerkganger. Qua het tolereren van anderen ben je natuurlijk geen haar beter dan een Vlaams Blokker of rooms-katholiek.

 25. 43

  @JSk,

  Harder dan jij denk ik. Met kleine kinderen en een full-time baan maak je lange dagen en korte nachten. Bovendien op een of andere manier neem je in de wetenschap het werk altijd mee naar huis en sluimert het ’s weekends ook nog door. Konstant, verkassen is ook niet rustgevend. Gouden regel bij grapjes maken is natuurlijk dat je nooit fouten mag maken, terecht klaboem ;)

 26. 44

  *mijmert een beetje in de ruimte* Tis eigenlijk net zoiets als lidworden van het studentencorps en dan gaan klagen over de ontgroening…Of moslim worden en dan klagen dat je een hoofddoek opmoet.. je weet toch bij welke groep je je aansluit?

 27. 53

  Je hebt gelukkig nog tijd genoeg voor een paar regels op sargasso.. gelukkig worden we ook ( door je tijdgebrek) niet meer verveeld met ellenlange slappe verhalen ;-)

 28. 56

  Maar als die CU’ers zoveel problemen met deze dame hebben, waarom hebben ze haar dan op de enigste verkiesbare plek gezet? Beetje vergelijkbear met een studentencorps die een punker toelaat, en dan na de ontgroening gaat klagen over de hanekam. Consistent is anders.

 29. 64

  @ 1

  “Net als in Iran, staat er in Wageningen op homosexualiteit de doodstraf door middel van ophanging.”

  Wageningen je bedoelt als in:

  ‘ Wageningen Universiteit is de belangrijkste Europese Universiteit op het gebied van de Life Sciences. Onderzoekers en studenten van Wageningen Universiteit richten zich op onderwerpen op het terrein van de voeding, gezondheid, natuur en leefomgeving. Voor het derde jaar op rij hebben studenten Wageningen Universiteit als beste beoordeeld.’ (bron: http://www.wau).

  Kunnen die daar nu eens iets op bedenken?