1. 1

  Ik weet alleen niet of we zo blij moeten zijn met de nadruk die steeds meer komt te liggen op kernenergie.

  De prijs van uranium schiet omhoog, het verrijken van uranium kost veel energie, het bouwen en onderhouden van een kerncentrale is erg duur, hoe lang gaat een kerncentrale nu echt mee, na hoeveel jaar levert een kerncentrale eindelijk geld op (heeft hij meer energie geleverd dan de bouw en de aanvoer van grondstoffen kost aan energie) en natuurlijk wat te doen met het restafval.

  Denk dat de totale rekensom best nog wel tegen kan vallen.

 2. 2

  @hj, I agree. En je ziet nog een van de belangrijkste punten over het hoofd. De voorraad Uranium en Plutonium is ook eindig. Op dit moment lijken we nog genoeg te hebben, maar hoe snel zal het gaan als iedereen massaal op kernenergie overstapt?

 3. 3

  @hj
  Dus laten we er nog maar wat windmolens bijbouwen!!!!

  Anyways, de voorraad uranium op dit moment wordt onderschat, omdat fossiele brandstoffen nog te goedkoop zijn, waardoor er weinig gezocht wordt naar nieuwe uranium voorraden.

 4. 4

  Nederland moet iig meer het gebruik van alternatiefe energie bronnen gaan stimuleren, zoals nu wel in duitsland gebeurd.

  En die idiote 3000 kwh grens voor het terug leveren van stroom door particulieren moet zeker verdwijnen.
  Het is toch idioot dat mensen de stekker uit hun zonnepaneel trekken op het moment dat ze bij de 3000 kwh grens komen, omdat het terugleveren dan geld kan gaan kosten

 5. 5

  Neelie Kroes, de Nederlandse eurocommissaris voor mededinging, wil de macht breken van energiegiganten in de Europese Unie.

  Dit klinkt mij weer in de oren als een loze belofte.
  Volgens mij wil NK voornamelijk gewoon haar baan houden, en kan het haar geen ruk schelen of ze nou wel of niet iets gedaan krijgt in Brussel.

 6. 8

  @6 maandag nog bij Tros Radar

  @7 het gaat toch om het strategie rapport over klimaatbeheersing en energie van maar liefst 900 pagina’s ?
  In dat rapport wijst de commisie op de voordelen van kernenergie.