1. 1

  Ik heb even het lijstje van verkopen doorgelopen, het bestaat uit:
  – Tweedehands materieel van ons leger
  – Radars
  – Patrouilleboten

  Moeten we ons daar nou voor schamen?

 2. 2

  Argentinië is trouwens gewoon een democratisch land waar alles relatief goed gaat. Met het conflict tussen Groot-Britannië en Argentinië hebben we verder niets te maken.

  Venezuela is twijfelachtiger, al is het leger daar nog niet tegen de bevolking ingezet, maar wat hebben we verkocht? Een radar.

  Alleszins de meest bezwaarlijke klant lijkt me trouwens de VS, die hebben in Irak al zo’n 300.000 doden op hun geweten, mede dankzij onze Stan Patrol-4708 bootjes.

 3. 3

  Nederland produceert per definitie bijna alleen high tec defensief materiaal en vindt je amper terug op de grote internationale wapenbeurzen, dit in tegenstelling tot grote jongens zoals Israël en de USA die een dermate groot uitgavenpatroon op defensie hebben dat men neigt te denken die jongens zijn uit op werelddominatie i.p.v zich te verdedigen..

  Geen onschuldige burger die getroffen zal worden door made in Holland producten bij correct gebruik.
  Zelfs vuurwerk produceren we niet meer in Holland.

 4. 5

  Dat is een opluchting. Dankzij ons materieel kunnen ze alleen opsporen en onderscheppen. Voor het echte doodmaken moet spul uit een ander land gebruikt worden.

 5. 6

  @Anoniem (ea): Firecontrol radars zitten er tussen. Weinig defensief.
  En Marokko? En Angola? En wat gebeurt er met het materiaal na verkoop aan een land?

 6. 8

  Wel geinig die zee/luchtradars aan Venezuela. Mocht Chavez de Antillen aanvallen, dan kan hij onze schepen en vliegtuigen raken dankzij onze eigen hightech richtsystemen.