Nederland zakt plaats in de Globalization Index

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Verkleinde staafdiagram van scores landen in globalization indexForeign Policy* en A.T. Kearney maken jaarlijks een balans op van hoe landen scoren op het vlak van globalisatie.

Nederland is dit jaar een plaats gezakt, van 4 naar 5. Maar nog steeds niet slecht toch. Zeker als je ziet dat Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland op respectievelijk de 12e, 18e en 21ste plaats staan.
Verkleinde versie van scoresheet globalization index

Vorig jaar stonden we trouwens bovenaan in de lijst van Rijkste landen. Kijken of we die positie wel vast kunnen houden in het huidige roerige tijdsgewricht.

* Registratie noodzakelijk, maar meer dan de moeite waard.

Reacties (5)

#1 vancum

Geen idee wat dit allemaal zegt. Blijkbaar staan we op het ene lijstje bovenaan, op de volgende vijfde, en volgens de EMU zijn we nr 5 in Europa. Wanneer komt er eens consensus onder al die economen? Maak eens een wetenschap van jullie vak!

  • Volgende discussie
#2 steeph

Het zijn nogal verschillende lijstjes.
Als je de detailgegevens bekijkt, zie je ook hele interessante dingen.
En het feit dat je op verschillende plaatsen in verschillende lijstjes kan staan, zegt wat over de betrekkelijkheid van dingen “goed” doen als land.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Indrah

De gegevens van het lijstje waar we eerste staan gaat alleen over onze betrokkenhied bij de ontwikkeling van derdewereldlanden. Ook heel goed van ons maar het is dus niet echt een lijst van rijkste landen.

Van FP:
“Commitment to Development Index ranks 21 rich nations on how their aid, trade, investment, migration, environment, security, and technology policies help poor countries.”

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Pelayo

@Vancum

Economie is aperte onzin. Het is junk science pur sang Er bestaan geen wetten van vraag en aanbod, en zinnen als “De markt wil dit of dat” tonen al aan wat voor een flauwekul dat allemaal is.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 steeph

@Indrah: Je moet het geld natuurlijk wel eerst hebben voor je het kan uitgeven.
Maar je hebt wel gelijk. De titel is misleidend.

  • Vorige discussie