1. 1

  Ha! Daaraan kan je zien dat wij niets fout doen. Want als je niets fout doet heb je niets te verbergen en hoef je helemaal niet iets van privacy te hebben!

  Het is van een diepe, diepe treurigheid.

 2. 3

  Als ik zo eens naar de kleurtjes kijk is de rode kleur zo’n beetje gemiddeld genomen de standaard. Relatief gezien staat Nederland volgens dit kaartje volgens mij dus “gewoon” in de middenmoot.

  De conclusie is volgens mij dus niet dat het zo ontzettend slecht met de privacybescherming in Nederland is gesteld (wat de kop wel suggereert), maar in de wereld in zijn algemeenheid.

 3. 5

  @3: Als in de rest van de wereld de babysterfte 50% is, zit het in nederland wel snor met een babysterfte van 40%?

  Mijn conclusie is dat het met Nederland wel degelijk slecht gesteld is met privacybescherming, net als in zo’n beetje de rest van de wereld. Ten opzichte van onze buurlanden doen we het trouwens ook nog eens slechter.

  Verder kunnen we wel spreken van een mondiaal probleem. De VN zou wel eens in actie mogen schieten.

 4. 6

  @5: Volgens mij bedoelen wij hetzelfde, het is een mondiaal probleem waar Nederland zijn negatieve steentje aan bijdraagt.

  Mijn voorstel is dan vervolgens: presenteer het als een mondiaal aan te pakken probleem en niet alsof Nederland het slechtst presteert van allemaal. Bovendien vind ik de term “rode kaart” wat verwarrend: In het voetbal waar deze term uit ontleend is, is rood de ergste kleur, op de privacy-kaart is dat echter zwart. Het kan dus wel degelijk slechter dan Nederland!

 5. 7

  @6: Volgens mij bedoelen we niet hetzelfde. Uit jou posts blijkt een leun achterover houding, terwijl ik geneigd ben te stellen dat er in Nederland actief aan gewerkt moet worden. Want hoewel het probleem mondiaal speelt, is de rode kleur (systematiche gebreken in de waarborging van de privacy) van Nederland toch wel degelijk voor een belangrijk deel het gevolg van landelijke wetgeving. Ik vind wijzen naar andere landen waar het nog slechter gaat (op zijn zachtst gezegd) geen goed begin daarin.

  De conclusie voor Nederland moet zijn dat het hier heel slecht gesteld is met de privacy en daar verandering in moet komen. Als we zelf weer in het groen zitten, mogen we naar andere landen gaan lopen wijzen, nu is daar weinig aanleiding toe.

 6. 8

  voor een wat dramatischer effect, lees “systematiche gebreken in de waarborging van onze privacy” in plaats van “systematiche gebreken in de waarborging van de privacy”.

 7. 9

  @7: Dat ik een laissez-faire houding zou hebben is wel heel erg eigen perceptie, en geheel onterecht uit mijn postings afgeleid. Ik vind wel degelijk dat het beter kan en moet in Nederland, maar ik vind de tendens van de titel boven het stuk niet passen bij de mondialiteit van het probleem, zelfs bijna populistisch van aard, dat is alles.

  Gebruik van het woordje “alleen” in mijn post #3 had overigens verwarring kunnen voorkomen:

  “De conclusie is volgens mij dus niet dat het ALLEEN zo ontzettend slecht met de privacybescherming in Nederland is gesteld (wat de kop wel suggereert), maar in de wereld in zijn algemeenheid.”

 8. 10

  @9: Tja, das het nadeel met geschreven werk. De toon wordt alleen gezet door het taalgebruik.

  Overigens weet ik niet precies waarom we ons zorgen moeten maken over de privacy in China, misschien gaan ze er daar wel heel anders mee om en wordt het niet als een probleem ervaren (Chinaman, licht?).

  Over onze privacy in Nederland maak ik me wel zorgen, omdat ik van mezelf weet dat ik er wel behoorlijk aan hecht. Als ik dan lees dan onze overheid systematich faalt in de bescherming vind ik de titel rode kaart geheel terecht. Een voetballer krijgt immers ook een rode kaart als hij zich gedurende een wedstrijd systematisch niet aan de regels houdt.

 9. 11

  Als we trouwens de cijfertjes bestuderen, zien we dat Nederland nog maar net boven de grens ligt voor een paars kleurtje. Ik weet niet of dit ook al in de score is mee genomen, maar anders kunnen we rekenen op een donkerder kleurtje in 2008.

 10. 12

  […] terwijl ik geneigd ben te stellen dat er in Nederland actief aan gewerkt moet worden
  Bedoel je wellicht: “waar ik actief aan ga werken”? Ik vraag het, omdat niemand in Nederland wat om privacy geeft. Anders zaten we nu niet in deze situatie.