1. 2

  Ging het nou om het verschil tussen ‘vanuit een overtuiging dat iemand schuldig is, iemand veroordeeld te krijgen’ en ‘boos opzet om iemand in de gevangenis te krijgen’. En dat dat tweede aftredenswaardig is, maar in casu niet het geval. En het eerste is niet zoals je zou mogen, nee moeten verwachten van de politie, maar daar was in casu geen sprake van.
  ?

 2. 9

  @siquo en mark: Hulde voor het als eersten invullen van dit eerste echte open draadje.

  Overigens, ik kan gaan slapen en ik wil het ook.
  Dus ik lees morgen wel wat de slapenlozen hier verder nog opgeworpen hebben.

 3. 15

  Iemand vanavond Rondom Tien (ja, ik weet het..) gekeken? Ze hadden een arbeider. Je weet wel, zo eentje met spijkerbroek. Die was aan het vertellen over “de behoefde van het volk” aan een “sterke leider”.
  Toen vond ik het wel weer mooi geweest.

 4. 17

  [img]http://i5.photobucket.com/albums/y191/HAQuenin/BushGay.jpg[/img]

  [img]http://img360.imageshack.us/img360/9238/bushkissingbald8xw.jpg[/img]

  [img]http://img.photobucket.com/albums/v653/smurfyvegangirl/bushbear.jpg[/img]

  [img]http://img.photobucket.com/albums/v245/jeff30997/bushslap.gif[/img]

  [img]http://ck.paradise.net.nz/pics/bush-trike.jpg[/img]

  [img]http://static.flickr.com/22/38066373_ef1009d3f3.jpg[/img]

  [img]http://static.flickr.com/22/38066372_b7d97ddd10.jpg[/img]

  [img]http://static.flickr.com/24/43427626_74c65c01c4_o.jpg[/img]

 5. 19

  Het horloge, zijn functie en betekenis.

  Bij m’n eindexamen kreeg ik er een van pa. Ja jongen, in de echte wereld moet je op tijd wezen en komt het van pas. Een volautomatische Seiko van 128 gulden.

  Hij zelf kreeg bij zijn pensioen een sigarendoos en een gouden horloge.

  En dan gaat er een klein lampje bij mij uit. WAT IS DIT VOOR ACHTERLIJKS. Iemand een hardstikke duur compleet nutteloos gouden horloge geven, wat een verspilling, ben je niet wijs baas, waarom ben jij baas ?

  Ik zei het toen niet, ik denk er nu aan terug en kan het mis hebben. Er moet dan iets anders achter zitten. Nu is pa dood, en ma is niet wijs, ook nooit geweest trouwens. Wat zat er achter…

  Dat heb ik nou vaak ook bij de politiek.

 6. 28

  Goedemorgen allen tezamen.

  @Michiel maas: Ja, stukje rondom tien gezien. Daar werd ik niet gelukkig van. Maar overigens ook niet van de “andere” kant, vertegenwoordigd door Brinkhorst.
  Er moet toch een andere manier zijn….

 7. 30

  Fritzie, jouw coming out als fortuynist verbaast me, ik had je gezien je eerdere uitlatingen eerder in de SP-hoek geschaard? Zie dit niet als een aanval, ik heb hier graag alle kleuren van de politieke regenboog, dus wees welkom (zolang je maar niet de parkeergarage onder dit weblog in de fik steekt)

 8. 32

  @30,
  Leuk !
  Gebeurt wel eens meer dat mensen tot die conclusie komen. Gaat het over andere onderwerpen, dan zetten ze me in het rechtse hokje. Ik voel me af en toe een konijntje.
  Dat is zeer vermakelijk. Bewijst maar weer eens dat mensen niet nadenken over hetgeen ze lezen, maar meteen een sjabloon pakken en beslissen dat de schrijver wel Extreem Rechts of links moet zijn. En dus fout of goed zijn.
  Terwijl men met een rotgang aan de inhoud van de tekst voorbij gaat.
  Ik noem het maloten, Carlos. Ofwel kippen zonder kop.
  Je ziet ze overal: Journalisten, politici, Bestuurders, maar vooral diegenen met een universitaire of een niet technische opleiding.
  En weet je waarom deze hoogopgeleiden zo’n moeite hebben met nadenken ? Omdat men teweinig geconfronteerd wordt met de werkelijkheid.

  Je ziet dat Nederland op weg is naar een burgeropstand of revolutie.
  Het is onvermijdelijk en slechts een kwestie van tijd.
  Enkel mensen die zich af laten rekenen op hun verkeerd denken (kritische mensen of zo je wilt Kritiese mensen), zien deze ontwikkeling.
  Binnen 10 jaar zijn we uit europa en een grote kans dat we een burgeropstand mee hebben gemaakt.

  Nogmaals verrijk jezelf en lees een boek van fortuyn en de schellen vallen van je ogen.
  En nu maar hopen op een tweede Fortuyn.
  Wilders of PrdV zullen het niet worden.
  Dus nog eerst even 4 jaar pvda/cda kabinet.

  De Nederlanders hebben télang over zich heen laten lopen.
  En dat heeft zo’n zijn consecuenties.

 9. 33

  Môgge..? Wat een stelletje luie donders hier allemaal. Een beetje gezonde nederlandse jongen van stavast staat om 06.00 uur op, niet om 10.00 uur. :-)

 10. 34

  Fritzie, als hogeropgeleide universitaire academicus kom ik soms wel eens in aanraking met de werkelijkheid. Bij het stoplicht bijvoorbeeld of op ongemakkelijke verjaardagsfeestjes. Maar ik ben inderdaad te blind om deze werkelijkheid goed in mij op te nemen, liever neem ik nog een borrel. Nog bedankt voor de waarschuwing voor die Europese Burgeroorlog, ik installeer snel even een mitrailleur op mijn Ivoren Toren en laat door de tandarts een cyankali capsule in mijn kies aanbrengen.

 11. 35

  @Fritzie
  In het boek van Fortuyn, de puinhopen van paars geheten, werd het voorstel gedaan om alle jongens en meisjes bij wijze van dienstplicht in uniformpjes in kazernes te laten wonen gedurende een jaar of twee. Pim had gewoon zijn sexfantasietjes opgeschreven en het minkukelvolk vrat het als zoete koek. De goddelijke kale moet stuiptrekkend van de lach onder zijn bureau hebben gelegen.

 12. 36

  “maar vooral diegenen met een universitaire of een niet technische opleiding”

  Fritzie, jongen, vertel me uw opleiding en ik zeg wie u bent…

 13. 38

  Ik vraag me wel eens af hoeveel van dat Fortuynvolk nou werkelijk een burgeroorlog wil. Redelijk veel gok ik. Maar ik denk lang niet genoeg om de burgeroorlog ook echt te laten plaatsvinden. Veel van dat soort lui koketteren er een beetje mee maar ik zie ze nog niet aktief deelnemen aan zo’n burgeroorlog. Met iemand doodschieten of een moskeetje in de brand steken heb je nog geen burgeroorlog. En die lui die brand gingen stichten na de moord op Fortuyn, waar Carlos aan refereert in berichtje 30, welnu daar had de mobiele eenheid korte metten mee kunnen maken zouden ze zijn ingeschakeld. Ik neem aan dat dat de volgende keer wel gebeurt. Nou en dan is de burgeroorlog zo weer afgelopen hoor.

 14. 39

  Alo,

  Jij komt aardig in aanmerking voor de definitie malloot.
  Je weet niets van Fortuyn, niets van hem gelezen. Je hebt het niveau van een kletser die het moet hebben van roddel en achterklap. Maar je ergens in verdiepen is teveel gevraagd voor je. En controleren of de door jouw gelezen verhaaltjes juist zijn, is buiten jouw comfort zone.
  Kom eens met inhoudelijke argumenten in plaats van kletspraatjes en ik sabel je met gemak neer.

  Carlos,
  Ben ik van je gewend. Niet op de zaken in gaan.
  Maar dan laat je wel zien dat je geen kruit heb.

  MMaas,

  Buschauffeur ?

 15. 40

  @32: Fritzie, ik heb een technische universitaire opleiding. Doet mijn mening er dan wel of niet toe? Let wel, ik heb de onhebbelijke gewoonte om in elke discussie over Fortuyn of de LPF ongevraagd over bruine hemden te beginnen… Shit, nu doe ik het weer!

 16. 41

  Nee Fritzie, ik ga er vandaag even niet op in, ik ben namelijk druk bezig een WTO case study te schrijven over gevolgen van illegale houtkap. Hele gemeenschappen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika worden beroofd van hun land en voedselbronnen. Een aaneenschakeling van: geweld, intimidatie, moord, platgebrandde aarde, uitroeiing van unieke planten en diersoorten en verwoesting van ecosystemen. Mensen die moeten leven in erbarmelijke omstandigheden, honger, racisme, doodseskaders, dierenhandel en verkrachtingen !!!

  ..en dat allemaal omdat die ozo zielige gemarginaliseerde Nederlanders met dikke eredivisie voetbalreet op goedkope teakhouten tuinbankjes willen zitten, vieze kipsaté scheten latende immer klagende achterlijke idioten die niet gehinderd door enige kennis van zaken het gore lef hebben om hun eigen situatie te durven bestempelen als erbarmelijk en onhoudbaar en in hun oneindig egoïsme achter xenofobe haatzaaiende volksmenners aanlopen die een vernauwd wereldbeeld uitdragen !!!

  ..maar misschien “moeten ze in Bangladesh ook maar eens hun handen uit de mouwen steken” , zoals de grote visionair Pim F. ooit zo treffend wist te verwoorden ?

 17. 42

  DP,
  O, bedoelde ie dát met die garage.
  Wie zegt dat de fortuynisten en kaalkopjes dezelvden zijn ?
  Dat is wel erg kort door de bocht. Dat laat maar weer eens zien, dat je van de laatste politieke ontwikkelingen absoluut niets begrijp, beste proppeschieter.
  Lekker onderontwikkeld !
  En die voorstelling van hoe het misschien ooit zal gaan is nogal bekrompen.

  Rondom Tien gezien ? neen, hè ?
  weer gemist !
  jammer.

 18. 46

  @42: Niks laatste politieke ontwikkelingen Dit zijn politieke ontwikkelingen van alle tijden. Niks nieuws onder de zon. Of het nu bruinhemden in de straten van München in 1932 zijn, of Hutu’s in 1994, football hooligans, het plebs van Rome of Fortuynisten, het zijn allen politiek niet-vertegenwoordigde jonge mannen zonder toekomst die door anderen (bewust of onbewust) worden gemanipuleerd voor het bereiken van politieke doelen. Het specifieke -isme waaraan wordt gerefereerd doet er niet toe. het gaat om macht.

 19. 48

  Carlos,

  Dat is duidelijk.

  Voor(!) dat ik je uitmaak voor leugenaar, waar heb je dat citaat vandaan ?
  Kan nooit van Fortuyn afkomstig zijn, maar wel uit blinde haat. Jammer, je hebt DP-niveau.
  Je weet weinig.
  Ja Fortuyn was tegen ontwikkelingshulp. Na veertig jaar van deze hulp is de situatie in de 3de wereld enkel veel slechter. Fortuyn vond dat erg en mensonwaardig.
  Hij wilde op basis van gelijkwaardigheid handel drijven met die landen, maar dan moesten de handelsbarrieres, die de EU heeft opgeworpen en desastreus voor 3de landen zijn, opgeheven worden.
  Dat laatste heb ik de pvda en sp nog niet horen voorstellen.
  Maar ja, nu ben ik ook een rechtsextreemist, niet ?
  In dat hokje heb je me nu toch al gestopt ?

  En als je handel drijft met landen, moet er gewerkt worden: “handen uit de mouwen”.
  En nu kom ik bij jouw tweede dogma. De ene cultuur is namelijk niet zo succesvol als de andere. Corruptie, gebrek aan een fatsoenlijke rechtsstaat, gemis aan vrouwenrechten, veiligheid zijn ook een oorzaak van armoede. De mensen zelf zijn óók (!) verantwoordelijk voor de toestand in hun land en niet enkel zielig.
  Maar ik vrees dat dat laatste inzicht jou geheel vreemd is.
  en dat maakt jou tot een conservatief.

  .

 20. 49

  je kunt iederdaad bij ieder van de 26 nitwitten, die onbenullen zoals Fritzie in de kamer hebben gekozen, de rancune-geschiedenis destilleren. De laaste die ik heb geleerd is die van Eerdmans. Die stond op de lijst voor het CDA, maar volgens hem te laag (volgens mij per definitie te hoog) en is toen maar achter Fortuyn aan gaan lopen.

  En Fritzie, ik heb het boek van Menno de Galan (in de ban van Fortuyn) gelezen. Moet jij ook doen, kan je lezen hoe hij zwart werd betaald door dat vastgoedmaffiaproletenvolk dat zo weg van hem was. Die lui hadden echt het welzijn van de burgers niet op het oog.

 21. 50

  @fritzie #32: Hoewel ik niet op voorhand denk dat meneer Fortuyn de waarheid in pacht heeft (dat heeft niemand), wil ik best de uitdaging aangaan en een boek van hem lezen. Welke raad je aan?

  @ruud #33: Laat me, ik heb een dag vrij. Normaal sta ik om 05:45 uur op (niet vrijwillig, lijkt me duidelijk)

  @DP #38: Inmiddels heb ik geleerd dat er twee groepen Fortuyn aanhangers zijn. Zij die serieus bezig waren met het gedachtengoed en proberen een echte nieuwe politieke beweging op te zetten. En zij die alleen maar hun onderbuikgevoel achterna gingen en in meneer Fortuyn wel een goede leider zagen. Die laatste categorie wil volgens mij inderdaad een burgeroorlog. De eerste vraagt zich nu volgens mij af wat ze moeten doen om toch nog iets van het gedachtengoed te redden.

  @phonkee #46: “het gaat om macht”. Dat is inderdaad een grote factor. Maar dat wil niet zeggen dat er niets kan veranderen. Alleen is het “democratische” politieke systeem misschien nog niet de beste om misbruik van de macht te voorkomen.

 22. 52

  even wat fact-finding:

  In het blad van de actiegroep Mileudefensie zegt Fortuyn: “Ook in Egypte en Bangladesh kunnen ze de dijken best verhogen. Ze moeten daar eens een keer de handen uit de mouwen steken, meneer! Dacht u wij die Deltawerken cadeau hadden gekregen?” (Nova-TV)
  Dat hij het heeft gezegd staat als een paal boven water, maar wellicht stond deze uitspraak het eerste in Elsevier aldus omslag.nl

  en wat betreft handelsbarrieres: veel ontwikkelingslanden zouden verpletterd worden in een totaal vrije wereldeconomie.

 23. 53

  Fritzie je bent eigenlijk best wel dom bezig als je Carlos beschuldigt van “DP-nivo” omdat ie “weinig weet” terwijl je zelf blijk geeft van gebrek aan kennis. Normaal zou ik jouw verklaringen leugenachtig noemen maar nu hou ik het erop dat je gewoon niet beter weet;

  We willen dat er een einde komt aan het afschermen van de eigen markten door de Verenigde Staten, de Europese Unie en Japan en het dumpen van hun producten in andere landen

  http://www.spnet.nl/congres/2005/#congresstuk2005

 24. 54

  Ik neem het niet vaak op voor de SP (ze redden zich heel goed zonder mij). Maar deze partij heeft mij onlangs positief verrast met haar protesten tegen het verstoken van Indonesische palmolie in Nederlandse elektriciteitscentrales. Zeer vasthoudend en doeltreffend zitten ze Electrabel achter hun vodden uit naam van de vertrapte Indonesische medemens en orang-utan.

 25. 55

  Carlos,
  Je zou een voorbeeld aan Steeph moeten nemen. Die veegt straks , na het lezen, met mij de vloer aan !

  Steeph probeer eens ” de verweesde samenleving “?
  Het gaat niet om zijn schrijfstijl, want die is beroerd, maar om de plannetjes en ideetjes.

  C,
  Je misleidt !
  Het ging om handelsverdragen tussen landen met als DOEL om ze er bovenop te helpen. Jij stelt het in een verkeerd daglicht. Dat is misselijk van je. Hij wilde helpen, maar op een andere manier.
  Je citaat klopt.
  lezen we even verder:
  “In een vraaggesprek met het Rotterdams Dagblad riep Fortuyn 28 augustus 2001 op tot een ‘Koude Oorlog tegen de islam’. Nederland moet zich wapenen tegen de invloed van de islam, omdat ‘daarin de grootste bedreiging van de wereldvrede schuilt’, vindt Fortuyn. Drie organisaties hebben naar aanleiding van de ‘grievende’ uitspraken een klacht ingediend bij de Rotterdamse hoofdofficier van Justitie.

  In de Volkskrant: ‘Veertigduizend asielzoekers per jaar, dat is in vier jaar tijd een stad van een omvang van Groningen. Dat moeten mensen zich eens goed realiseren.’ ”

  Dat was 2001 ! Na Theo is het nu 2005 Het jaar waarin Hans Teeuwen besloot te stoppen.
  Merk ik nog even op de dat er toen gelijk naar Min. van Justitie werd gestapt ipv een inhoudelijk tegenargument te formuleren.

  Het volgende klopt ook : “verplettert worden in een totaal vrije wereldeconomie”

  Maar dat is nooit gezegd door Fortuyn. En dat is erg misleidend van je.
  Fortuyn was voor kleinschaligheid ! De menselijke maat.
  Hij was dus ( in principe) tegen Kern-energie en tegen globalisering.
  En misschien weet je ook wel dat “small is beautiful” DE kern is van de geitenwollensokkenbrigade ! Maar ook dat wist je niet,Carlos, Alo.

  Carlos, als nooit iets goeds leest en je enkel op de been weet te houden middels “horen van” en andere roddel…. kom je niet echt ver, hoor. Daarom heb ik ook zovel kritiek op je artikelen. Ze rammelen van de onzorgvuldigheden.

  Carlos,
  Zie wat ALO 51 doet ?
  Precies als voorspeld ! Geen inhoud wél gezeur.
  Verhelderend !

  Steeph,
  Ik ben niet uit op een burgeroorlog.
  Ik zie een onomkeerbare trend.
  Die zie ik al een paar jaar en krijg steeds meer bevestigingen.
  Het is jammer dat het zo moet, maar er is geen ontkomen meer aan.
  MITS………

 26. 56

  Over de SP gesproken; ik sta volgend jaar op de SP kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente waar ik woon. Ik meen op de 15e plaats. Dus er is nog een kans van 0,0001 % dat ik in de gemeenteraad kom ook. Ik kan in ieder geval wel op mezelf stemmen. :D

 27. 57

  Wellicht is het verstandig met dit draadje nu de open wond te gaan hechten voordat de opstijgende kwalijke dampen een ieder het zicht gaan ontnemen oftwel, it’s friday waar blijven de

 28. 58

  dp 53,

  Doe eens inhoud.
  Schop mijn argumenten eens omver.
  Toon eens, met een goed verhaal, aan dat ik bazel ?

  Gaan huilen met een SP citaat is een voorbeeld van “The weakest link”.

  Je discussieert met mij over Fortuyn, terwijl je nooit iets VAN hem gelezen heb en je hem helemaal niet begrijpt.
  Dat is ongeloofelijk dom.

  Zo’n discussie verlies je natuurlijk altijd.

  Gegarandeerd !

  Nu is het wachten op Steeph.

 29. 61

  Fritzie je zegt “dat heb ik de SP nog niet horen voorstellen” waarmee je blijk geeft doof te zijn of niet te willen luisteren, of niet zo goed geinformeerd te zijn als je wilt doen voorkomen. Vandaar het citaat.

  Verder ben je wel aandoenlijk bezig met je fortuynistische achterhoedegevecht maar om nou te zeggen dat je je bezighoudt met actuele politiek, nee, niet echt. Het fortuynisme is weg.

  Tenslotte nog even over de burgeroorlog; die komt er niet. De mensen die roepen dat die er komt voeren hem namelijk niet uit. En zo blijft het bij (steeds zwakker wordend) geroep.

 30. 63

  Carlos,
  Dat is onsportief van je.
  Kom met een tegenargument en schoffel me onder.
  Dat is toch de bedoeling van de site ? Dat je er iets van op steekt ?
  Tja , en als ik je wereld laat instorten, is het aan jou om tegengas te geven of je mening te herzien.

  Maar weglopen……dat deed zelfs Fortuyn niet.

  En in welk Hokje zit het Konijntje nu ?

  SP-hokje of Stormfront-hokje ?

  .

 31. 65

  dp 61,

  Gewoon even uitprinten en boven je bed hangen.
  Trends, dp, trends.
  De kaasstolp is er nog steeds.
  Of niet ?
  simsalabim verdwenen, dp ?

  Waar staat dat van sp handeldrijven met 3de wereld ?
  ga ik effe googlen

 32. 66

  Ja trends; LPF 0 zetels. Lonsdale gestopt. Eerdmans, Nawijn en Wilders nu nog in de kamer, maar volgens de opinipeilingen straks dus niet meer. Peter R. de Vries 1 zetel.

  Burgeroorlog 0 points.

  De linkse kerk is er nog steeds.

  http://www.linksekerk.nl . Kijk ook eens naar het aantal bezoekers dat ze hebben.

  En dat SP stuk, de link staat er bij. Ik meen dat het artikel 3.2.2.4 is (uit mijn hoofd).

 33. 67

  “Shall I be mother ?” (sir Humphry Appleby)

  Dit lijkt veel op een discussie tussen Sjiieten en Soennieten. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

  Bijna allemaal zijn we in 1998 dik geraakt door het in één keer omver trekken van een aantal sprookjes en heilige huisjes door Pim Fortuyn.

  Als een paar van zijn denkbeelden inmiddels te simpel blijken te zijn of iets anders liggen dan is dat niet erg. Elkaar hier vliegen afvangen is beetje kinderachtig, vindt u niet ?

 34. 68

  en vervolgens word ik overreden door de strontkar Larie, die maar weer eens laat zien dat ie echt niets inhoudelijks meer te melden heeft.

 35. 69

  Heren heren (neem ik aan). Discussie voeren is een kunst. Het constant aangeven dat iemand (een persoon met naam) het helemaal niet begrijpt of niet luistert, leidt af van de inhoud.
  Een van de redenen (in mijn ogen) waarom de discussie rondom de voorgestelde veranderingen van dhr Fortuyn zo de mist in zijn gegaan is dat het al heel snel over de persoon en niet de inhoud ging. Dat helpt niet, en da zie ik hier ook.
  Probeer het eens wat klinischer.

  @Fritzie: Ik ga dat boek opsporen en met mijn bekende grondigheid doorspitten. Ben benieuwd.
  Begrijp overigens niet helemaal jouw uitspraak
  “Ik zie een onomkeerbare trend. Die zie ik al een paar jaar en krijg steeds meer bevestigingen. Het is jammer dat het zo moet, maar er is geen ontkomen meer aan.”
  Kan je dat wat toelichten.

 36. 70

  Steeph, je kan toch moeilijk de tegenstanders van Fortuyn verwijten dat het niet om de inhoud ging. Dat was namelijk juist het probleem van de voorstanders. Iedereen zag zijn eigen messias in Fortuyn en voor iedereen had ie een andere inhoud. Dit werd nog eens gecultiveerd door het “leest u mijn boeken maar” standpunt van Fortuyn. Het gevolg is bekend. Zijn achterban heeft letterlijk, ja letterlijk, vechtend over straat gerold. De geest van Pim, het lijntje met Pim. Maar wat Pim eigenlijk echt van plan was met dit land heeft ie ons nooit meegedeeld. Gedeeltelijk natuurlijk buiten zijn schuld. Maar zeker niet geheel vrij van schuld. Hij werd zeer kort voor de verkiezingen doodgeschoten. En toen was er nog niks bekend van wat ie wou. Echt helemaal niks.

 37. 71

  dp 66,
  Heb even gekeken op die link.
  Lijkt mij eerder het werk van een stelletje frusties, weinig of geen inhoud.
  Zie nergens een ondertekening van P Fortuyn.
  dus slecht voorbeeld maar weer dp.

  nog even op de sp site gewest maar niets er van gevonden tussen de congresstukken.
  3.2.2.4 ?

  Mescaline,

  Vliegen afvangen ?
  Het merendeel weet helemaal niets ! Niet eens waar P Fortuyn voor stond ! De kerngedachten! De Uitgangspunten !

  Ze hebben niets van hem gelezen ! Hoe kunnen ze dan in godsnaam oordelen over iemand ? Het is enkel van het niveau “horen van “. Voor de rest NIETS !

  Tja, zo kan ik het ook: “kok is een groot staatsman”
  simpel !
  Vergeten we eventjes dat ie Rob van Gijzel de Kamer uit gedonderd heeft, maar goed.

  Wel oordelen, maar kennis en verdieping ? Ho maar !

 38. 72

  ja hoofdstuk 3….

  3.3. Een rechtvaardiger wereldorde
  3.3.1. Internationaal actief

  3.3.1.1. We zetten ons in om bewustwording van en verzet tegen de vele vormen van wereldwijde uitbuiting en onderdrukking te ondersteunen.
  3.3.1.2.We willen vanuit Nederland concrete steun geven aan internationale acties tegen uitbuiting, onderdrukking, armoede, milieuverontreiniging, klimaataantasting, het verkwanselen van kunst en cultureel erfgoed en de productie en handel in wapentuig.
  3.3.2. Anders globaliseren

  3.2.2.1. We nemen actief deel aan de wereldwijde beweging van mensen en organisaties om aansprekende alternatieven voor het proces van neoliberale globalisering te ontwikkelen en elders geformuleerde alternatieven meer in de Nederlandse en Europese politiek te betrekken.
  3.2.2.2. Daaronder vallen ook de voorstellen van zich ontwikkelende landen als Brazilië, India en Zuid-Afrika. Deze bestaan onder meer uit de invoering van een belasting op valutatransacties en wapenhandel, extra hulp van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank, verdubbeling van het budget voor ontwikkelingssamenwerking, verregaande schuldkwijtschelding, het aanpakken van belastingparadijzen, het stimuleren van eerlijke handel en het bevorderen van maatschappelijk verantwoord ondernemen en beleggen.
  3.2.2.3. We ondersteunen initiatieven zoals van de zogenoemde G-20 (inclusief Brazilië, Zuid-Afrika en India) om in het kader van de onderhandelingen binnen de Wereldhandelsorganisatie en door het versterken van onderlinge samenwerking een effectief tegenwicht te bieden tegen het ‘vrijhandel boven alles’-beleid van de Verenigde Staten en de Europese Unie.
  3.2.2.4. We willen dat er een einde komt aan het afschermen van de eigen markten door de Verenigde Staten, de Europese Unie en Japan en het dumpen van hun producten in andere landen.

 39. 73

  Reactie 70 valt de man aan die de Puinhopen van Paars heeft aangewezen. Dit is zijn verdienste geweest: opengooien dat denkraam.

  Als je die wilt opruimen krijg je karrevrachten aan nieuwe problemen op allerlei gebied. Met de bestuursorganen, met de politieke cultuur, de wetgeving, de effecten van gewijzigde politiek vertaald in wetgeving, met de uitvoering, handhaving, bijsturing. Het zou al geholpen hebben ALS hij het voor elkaar had gekregen om een competente ploeg te formeren, maar dat bleek ook voor zijn dood al te moeilijk.

  Om nu na te zeuren over zijn erfenis is gewoon onzin.

 40. 74

  @Fritzue
  Ik heb niets van Fortuyn gelezen omdat ik nooit iets van die man heb gehoord dat de moeite waard was om aandacht aan te besteden. Ik vond en vind Pim Fortuyn een grote lul. En het klootjesvolk wat er achteraan liep is nog veel erger. Om niet te spreken van de 26 nitwitten in de kamer wel alles van Pim hadden gelezen en in de geest van pim waren en een lijntje hadden en er desondanks zo een grote puinhoop van hebben gemaakt.

  En het exemplaar Fritzie: die wel die is wel leuk, om te jennen dan. De reageert nog, de rest houdt allang schaamtevol zijn bek.

 41. 75

  Steeph,
  Dat is tenminste wat !

  De onomkeerbare trend is deze:
  Er wordt nooit een goede oplossing gevonden door de politici. Dit levert steeds meer problemen voor de burgerij.
  “geen woning geen Kroning” was een terechte schreeuw van het Volk omhulp en begrip van de regenten.
  Woningnood is nooit opgelost. Zeven jaar wachten op een huurwoning is niet erg een socialistisch ideaal, dacht ik zo.
  DE Amsterdammers vochten tegen de metro en waren hun buurtje kwijt, InNijmegen werd er tevergeefs gevochten tegen de komst van een parkeer garage, maar ook deze verloren de strijd van De Staat, de Regenten.
  Gevolg is de komst van een krakersbeweging. Een terecht gevolg, maar is uitgegroeid tot een beweging die zich buiten de samenleving heeft geplaatst.
  Betuwelijn en de tedure HSL lijn.
  Zie vandaag weer Min. van Justitie. geen gevolgen voor de ambtenaren, terwijl Prof Tak met afschuw de video-opnamen van het verhoor van Michel heeft aangezien.
  Enschede ?Hercules ramp ? El-al in de Bijlmer ?
  Bouwfraude ?, Islamitische atoombom ?
  Nooit zijn er verantwoordeljken gestraft, openbaar gemaakt !
  Maar als jij 2Km te hard rijdt……
  DE belastingdruk is ongekend hoog zo’n 50% belastinggelden( Dat betekent dat jij tussen je 20ste en 50 ste voor 50% voor de staat werkt; vier uur per dag !):
  BPM, BTW, Gemeentelijke belastingen, rijksbelastingen. Dit is niet vol te houden.
  Een vrachtwagenchauffeur veliest zijn baan vanwege Europa: De Pool verdient hier vijf keer zoveel als in eigen land. Buschauffeur, aspergesteker, schoonmaker,bouwvakker,etc. Een laaggeschoolde kan die concurrentie niet aan. Hoge huur door hoge huizenprijs.
  200 miljard in kas bij de woningbouwverenigingen. Zo, toch aardig de economie stimuleren als men ze begon uit te geven. Neen, hoor we maken wonen tot een schaars goed.
  Enkel de LPF heeft geeist dat die gelden gebruikt zullen gaan worden Voordeel:
  Goedkope wonignen voor laagbetaalden, stimulering van de woningbouw; oplossing woningnood. en (!) het oplossen van files door flexibiliteit in de woningmarkt.
  Zwarte scholen zijn al 20 jaar een probleem en de wantoestanden worden nog steeds niet opgelost.
  Zorgtehuizen en ziekenhuizen draaien inefficient en dat doen ze al jaren.
  Geen enkele politicus die daarvoor een oplossing aandraagt.
  Jeugdwerkloosheid stijgt, maar dat is een oud liedje.Dat is elke keer het probleem als de economie in een recessie raakt.
  Zalm en consorten liegen aljaren dat het beter gaat met de economie. Ik zeg al jaren van niet ! Ik krijg gelijk.
  Kenniseconomie ?
  er wordt niet geïnvesteerd in onderwijs, universiteiten.
  Al jaren niet.
  Geen gekozen burgemeester, geen gekozen minister president. is er niet en zal nooit komen als het an de bestaande artijen ligt.
  Wat er wel komt is het nieuwe kiesstelsel. DE manier omkleine en nieuwe partijen het zeer moeilijk te maken.
  Gevolg is desastreus. De Bestaande machthebbers kunnen zich nóg meer fouten veroorloven, worden immers niet afgestraft, want nieuwe of kleine partijen maken toch geen kans.

  Amerika heeft op een veel te grote voet geleefd. de schulden moeten een keer terugbelaald worden. dat is niet goed voor de wereld economie zeker niet voor Nederland.
  Nederland is het slechtst presterende land van eu.
  Nederland heeft een groot probleem met allochtonen.
  Slecht opgeleid, geen samenhorigheid. kortom schatting is dat 2 miljoen kanslozen blijvend geholpen dienen te worden door werkend Nederland, terwijl die juist zo gehaat worden. Dat is een ondergraving vanonderlinge solidariteit.
  Aantasting van de vrijheid door moslims: racistische acties van antillianen, marokkanen: “jagen op boeren”
  Eis op verbod van toneelstukken ( lijkt ww2 wel).
  befaamde Nederlander neergestoken en goedgepraat.

  Kortom de drie grote partijen hebben in de laatste 20 jaar, nooit een belangrijk probleem opgelost,maar wel een hoop erbij gecreerd.
  Dit moet uiteindelijk fout lopen !
  mits…

  Bovenstaande samenraapsel (op verzoek) geeft toch een ander beeld dan die door een roze brillen worden gezien.

 42. 77

  alo,
  kijk, kijk, strontkar no. 2 !
  ALO!

  citaatje van hem: “Ik heb niets van Fortuyn gelezen …………….. maar …vind Pim Fortuyn een grote lul. ”

  Dat is nu de ware democraat. Tolereert tenminste een andere mening en begint vervolgens te schelden.

  Gaat ie verder: ”
  En het exemplaar Fritzie: die wel die is wel leuk, om te jennen dan..”

  Het exemplaar Fritzie….hmm klinkt mij toch behoorlijk fascistisch in de oren.
  Maar dat mag ook wel.
  Tenslotte ben ik de vijand, die een andere mening laat zien, een andere benadering heeft en heeft enkel ALO het licht gezien. hoe noemen ze dat ook alweer ? Demoniseren ?

  Hij heeft wel geen ene moer aan waardevolle bijdragen, net zoals Larie, geleverd.
  Maar, ach wat doet het ertoe ? Immers wij, linkse mensen, hebben toch altijd gelijk !

  Gelukkig is ie duidelijk ! …om te jennen…
  taakje weggelegd voor de webmeester ? Is dat het doel van deze site ?

  Jennen en onheus commentaar leveren ?

  Of met de billen bloot als iemand een beter ondebouwde politieke mening heeft ?

  Kom op heren, damense wellicht !
  Hoe tolerant is U ? Hoe gedegen is uw kennis en inzicht ?

  Ik vrees het ergste.

  .

 43. 79

  @Fritzie #75: Hoewel ik de frustratie over veel van de genoemde punten deel, vind ik de conclusie “nooit een belangrijk probleem opgelost” een stap te ver.
  De tirade die je nu geeft heeft een echo van de tirades in de jaren 60 (provo’s), jaren 70 (hipies) en jaren 80 (krakers).
  Er is echter een klein probleem. We leven nu in 2005 wel in een welvarend land waar je alles kunt kopen wat je maar wilt, waar je alle informatie kan krijgen die je maar wilt, waar geen grote risico’s meer zijn, waar de criminaliteit geen excessieve vormen heeft, waar veel mag en weinig moet.
  Dus om nou te zeggen dat de hele politiek niets bereikt heeft en dat het uiteindelijk wel fout zal lopen, dat is wel erg kort door de bocht.

  Echter, de vraag is of het niet veel beter zou kunnen. En dat lijkt me zeer zeker wel het geval. Welke weg daarvoor genomen moet worden is echter de vraag.
  De wereld is sinds de WOII aanzienlijk complexer geworden. En volgens mij is het systeem daar niet op aangepast. Het heeft geen zin politieke partijen daarvan de schuld te geven, die zitten gewoon in hetzelfde system (Natuurlijk mag je ze wel de schuld geven van het niet veranderen van het systeem).

  Daar komt nog bij dat al die politieke partijen gekozen zijn door de meerderheid van de mensen in de land. Kennelijk willen ze al heel lang een verre van perfect systeem. Terwijl er altijd voldoende partijen zijn geweest om een alternatieve richting mee in te slaan.
  Dus je mag ook niet alleen de politiek de schuld geven. De schuld ligt ook bij ons zelf.

 44. 80

  laten we het erop houden dat rekruten voor de burgeroorlog zich aan kunnen melden bij Fritzie. En dat Fritzie ook de algehele leiding over de (onontkoombare) burgeroorlog op zich neemt. Want dat deze burgeroorlog er hoe dan ook komt heeft Fritzie inmiddels wel keihard aangetoond.

 45. 81

  Wanneer hebben we voor het laatst een echte revolutie gehad in Nederland (bezettingen niet meegeteld)?

  De beeldenstorm comes to mind, maar die viel volgens mij ook nog wel mee. Nee, fritzie, ik ben bang dat je oproer-poging aan dovemansoren is gericht in Nederland. Gelukkig maar. Als de wereld vergaat zijn wij nog aan het navelstaren.

  Mag ik aan #79, 2e zin, nog toevoegen: de jaren 2000 (Islamisten)?

 46. 82

  Steeph,
  Je noemt het een echo van de jaren 70, 80.
  Nou is het helaas geen echo hoor. En ook geen frustratie hoor. gewoon feiten ! Kloppen ze of niet ?

  De grondpoliteik van het cda (toen kvp) was toen actueel, maar vandaag ook nog. (zie uitzending zembla)
  landbouwgrond wordt opgekocht voor enkele € per m2 en verkocht voor zo’n 600€ ! hoezo echo ? hoezo corruptie ?
  Wie betaalt dat ? Jan de Arbeider ?, De gemiddelde Pool ?
  Het geld moet wel opgebracht worden. Dag dag concurrentie positie. En jan den arbeider zit voor de rest van zijn leven vast aan een enorme schuld. en nu maar hopen dat ie niet vroegtijdig ontslagen wordt.

  je zegt er zijn geen problemen meer : ” waar je alles kunt kopen wat je maar wilt, ”
  Nooit gehoord van voedselbanken ? Nooit gehoord dat jan de arbeider afhankelijk is van de staat middels huursubsidie ?
  hoezo echo ?

  “waar geen grote risico’s meer zijn, waar de criminaliteit geen excessieve vormen heeft, waar veel mag en weinig moet.

  Praat eens met mensen van de Blijf-van_mijn lijf huizen !
  nooit gehoord van eerwraak ? De werking van turkse en Marokkaanse roddel ?
  Soms is men benauwd dat men scheef wordt aangekeken wordt als men op een terras zit.
  hoezo transparent vrij land ?
  Nooit gehoord van de vrijwillige verplichting an hoofddoekjes en moskeebzoek ?
  Nooit gehoord van het nieuwe apartheidsysteem ?
  Gescheiden ingangen voor man en vrouw in de moskee ?
  HOMO’s die in elkaar worden geslagen ?
  Taboe op homofilie ?
  Neen dat is geen echo van de jaren 70. Toen was het een stuk beter gesteld met de individuele vrijheid !

  ” Dus om nou te zeggen dat de hele politiek niets bereikt heeft ”

  Steeph WAT en ik herhaal WAT heeft de ploitiek bereikt ?
  Vroeger (maar dat klinkt zo stoffig) waren de ziekenhuizen en bejaardenoorden een stuk beter !
  Arbeiders woonden weliswaar in arbeiderswoningen maar wel zonder subsidie.

  WAT is er beter ? De technologie ? JA ! Niet de politiek !

  ” …..mij is het systeem daar niet op aangepast. Het heeft geen zin politieke partijen daarvan de schuld te geven, die zitten gewoon in hetzelfde system ”

  Dat is makkelijk ! Kort van geheugen ?
  Het hele kabinet hield ons nog kortgeleden voor dat het donker zou gaan worden als we niet VOOR europa zouden stemmen !
  Hoezo democratisch ? Heeft de gemiddelde burger bewust voor EU gekozen of is het gewoon door de strot geduwd ?
  De REgenten hebben voor de EU gekozen niet de bevolking. en kijk eens wat voor een ellende het voor de derde wereld landen heeft opgeleverd ! En NOg steeds !

  “Daar komt nog bij dat al die politieke partijen gekozen zijn door de meerderheid van de mensen in de land. Kennelijk willen ze al heel lang een verre van perfect systeem”

  Volledig mee eens !

  maar niet met het volgende : ” Terwijl er altijd voldoende partijen zijn geweest om een alternatieve richting mee in te slaan”.
  enkel dan Fortuyn (let op ik zeg fortuyn . Niet: LPF)

  ook juist is:

  ” Dus je mag ook niet alleen de politiek de schuld geven. De schuld ligt ook bij ons zelf. ”

  Jazeker. En als je het boek gelezen hebt ,zul je inzien hoe goed Fortuyns plannetjes zijn !

  PS:

  “criminaliteit geen excessieve vormen … ”

  Vroeger waren er geen straathoeren of mensensmokkel,en kwamen minderjarigen niet in de hoererij terecht, das pas van de laatste 20 jaar.

  Oudkerk:”Wat ik in mijn vrije tijd doe is mijn zaak ”

  Ja, dat is waar. maar het gaat hier om mentaliteit, levenshouding.

 47. 84

  Meesterlijk idee, zo’n open draadje. Oude tijden herleven met de autentieke klanken van “Balkenende’s unvollendete”, symfonie voor zeer dik hout. En dan maar planken zagen,…….doorzagen,…….en blijven zagen.
  Heerlijk, pure folklore.

 48. 87

  Dikke sigarenrook, koffie erbij, oeverloos amenderen, meneer de voorzitter, ik kan mij hier op pricipiele gronden niet mee verenigen, elkaar met de achternaam aanspreken.

 49. 91

  Aan het eind staan de mannen op, enkele groepjes verzamelen zich en trekken het eerste cafe binnen. Bier, jenever. Om half twaalf zwaait de deur. Een enkele keer is de koers op naar de madames. Men gaat er binnen, sofa. Goedenavond heren. Als een man, getrouwd, last, veel last heeft moet het er maar van komen. De dokter vraagt niet veel en stelt al gauw een kuur met mercurium voor. Het beste middel. Opeens zijn er bloemen voor thuis. De vrouw wordt echter meer en meer verwaarloosd. Ontevreden, wrevel vermoedt ze donkere zaken, maar zij durft ze niet te vragen, bang dat hij weer slaat.

 50. 93

  @fritzie #82: ik probeerde niet uit te leggen dat we nu dezelfde “problemen” hebben als 10, 20 of 30 jaar geleden. Ik probeerde uit te leggen dat er in die tijden ook groepen mensen waren die net zo hard moord en brand riepen. De wereld zou vergaan als er niet snel wat gedaan zou worden!!!
  Dat is de echo waar ik het over heb. Hoe groot of klein je de problemen ook ziet (en ik zie ze heus wel, maar je geen zorgen) het is de vraag of dat tot een crisis leidt. Vele malen in het verleden heb ik dat ook gedacht, maar intussen leeft iedereen nog en zijn er geen enorme rampen gebeurd.
  Ik probeer dus de “emotie” die bij alle “feiten” gegeven wordt te temperen. Zonder te willen afdoen aan de ernst van de zaak.

  Ik haal er een puntje uit: “Nooit gehoord van het nieuwe apartheidsysteem ?”
  Hoe oud ben je? Misschien heb je dan niet meer helemaal meegekregen dat tot begin jaren zeventig het heel gebruikelijk was dat bijvoorbeeld alle sportverenigingen (mn in dorpen) per geloofsstroming werden georganiseerd. En je mocht echt niet als protestantse jongen bij een katholieke voetbal club. Je mocht eigenlijk uberhaupt niet omgaan met die “anderen”. En dat gold voor een groot deel van de samenleving. Om over het begrip homosexualiteit nog maar niet te spreken.

  Ander punt, de ozonlaag. Die verdween en de hele aarde zou ten onder gaan. Niet gebeurd. Mede omdat de politiek (en niet de techniek) net op tijd (in mijn ogen veel te laat) maatregelen afdwong tegen cfk’s. En het was de techniek (blind als ze is voor de gevolgen) die het probleem had veroorzaakt.

  En om alleen Fortuyn als alternatief te zien voor de huidige politieke partijen doet heel veel onrecht aan alle andere initiatieven en partijen die in de loop der tijd voorbij zijn gekomen.
  Ik noem ten overvloede maar weer eens de controverse rondom de SP begin jaren tachtig toen ze aanhaalden dat er getto’s ontstonden en dat men tot gedwongen spreiding en ook repatriering over moest gaan! Ver voor de tijd uit. Maar de SP moest daardoor wel 10 jaar langer wachten voordat de mensen ze in het parlement kozen.

  En nog een persoonlijk punt aangaande de discussie. Uitspraken als “Nooit gehoord van…” en “kort van geheugen…” en het gebruik van hoofdletters zorgen ervoor dat ik minder zin krijg in reageren. Ook al zijn de inhoudelijke argumenten misschien steekhoudend, de toon leidt dan erg af.

  En nu sluit ik me even bij Mescaline aan en steek een sigaartje op. Het is immers vrijdagmiddag en het weekend staat voor de deur. Alles is betrekkelijk.

 51. 96

  Steeph,
  Jaren 50 ! Wat betreft die sportverenigingen. Maar je trekt het uit zijn verband.
  Apartheid was weg en is opnieuw geïmporteerd middels de allochtonen. Dat had je toch wel begrepen Steeph ?Tamelijk flauwe reactie.
  De SP en groenlinks+PVDA hebben zonder het te weten een enorme groep aartsconservatieven omarmd. Om nu terug te grijpen naar de jaren 50, maakt het allemaal niet minder erg.
  En dat is dan je enige tegengas ?
  Van al die twintig jaren weet je één puntje te noemen. En dan nog wel van de SP.
  De linkse partij waarmee Fortuyn nog enige samenwerking mogelijk achtte. Dat is erg weinig Steeph. En ik heb je een hele waslijst gegeven. teleurstellend.

  Echt, ik hoef geen gelijk te krijgen hoor.
  echt niet.

  Maar ik denk dat ik het wel heb.

  weekend !
  Lees en rook ze.

 52. 97

  Het is een gave fritzie. Zucht.
  Ben alleen bang dat, ook al zou je gelijk kunnen hebben, je nooit gelijk zult krijgen. Daarvoor zal je de dialoog toch anders moeten voeren. Zo werkt het tegen. In ieder geval voor mij. Ik meld me wel weer na het lezen van ” de verweesde samenleving” .
  Succes.

 53. 98

  fritzie: Die apartheid die je noemt heeft puur met geloof te maken. Die is niet nieuw of geimporteerd, die zie je ook op de veluwe en bij de SGP. Wat dat betreft verschillen moslims niet van christenen.
  Verder dan het geloof rijkt die apartheid dan ook niet. Zo gauw ontkerkelijking ook aanslaat bij marrokanen (en dat is vrij snel) gaan ze niet naar de moskee en dus ook niet door de aparte vrouwen- en manneningang.

  Ik ben het met je eens dat religie een slechte zaak is, maar het is erg makkelijk om dat vast te knopen aan immigratie. Natuurlijk is er een verband (ontkerkelijking is in Nederland verder dan in het overgrote deel van het buitenland), maar het is te kort door de bocht om de immigratie meteen als een bron van apartheid aan te wijzen.

 54. 99

  Het is overigens ook erg makkelijk om de emigratiestop maar als de oplossing van veel problemen te zien. Uiteindelijk is het bestaan van emigratie wel de enige momenteel werkende oplossing voor ons grootste aanstaande probleem: De vergrijzing.

  Nederlanders krijgen niet genoeg kinderen en er worden er een boel erg oud. Tot ons geluk komen er jaarlijks nog wat mensen naar nederland (overigens steeds minder) en die zijn gemiddeld veel jonger dan de nederlander en krijgen bovendien meer kinderen. Alleen hierdoor wordt voorkomen dat nederland totaal vergrijst. Uiteraard is onze huidige regering deze impuls steeds meer aan het remmen, met als gevolg een oude bevolking die strax niet eens meer kan revolteren met hun oude knoken!

 55. 103

  Bis,

  Ik heb het woord immigratie niet gebruikt.
  En wat betreft emigratie… meestal gaan de succesvollen eerst, maar dat is een vooroordeel mijnerzijds.
  Nederland is op drie na het dichtstbevolk land. En als men roept vol=vol, staat men op de achterste poten.
  Een taboe dus.
  Je ziet de vergrijzing als een probleem .. Hmm
  Veel ouderen hebben recht op een uitkering (pensioen), dus inomen. Ze maken dus plaats voor de jongeren….
  Heb je toch een banengenerator ?
  En dan in aanstaande recessie is dat zeer welkom.
  Allochtonen die de Nederlandse economie gaan helpen ?
  Hallo ! Waar kom jij vandaan ? Wat is de gemiddelde opleiding van een allochtoon ? Dat is niet erg richting HBO maar VMBO. Het is jammer, maar dat zijn wel de feiten hoor.
  Hoog tijd voor je om je eens in te lezen.
  Je zegt dat de vergtrijzing erg is. Misschien, maar dan is het wel tijdelijk.
  Jij wilt dit “probleem”(wat het volgens mij niet is) oplossen met nieuwkomers. Dat zouden er dus zo’n 32 miljoen worden die in Nederland werken en wonen. Das niet best voor de Natuur ! en nu zit je ipv 16 miljoen nu met 32 Miljoen Nederlanders. Maar dan permanent !
  Een grote bevolkingsgroep uit culturen die behoorlijk consservatief zijn ! Dat zou m.i. funest voor de Nederlandse cultuur zijn.
  Een heel goed plan (maar dan raak ik weer een dogma) is om mensen uit achterlopende culturen hier tijdelijk te laten werken. heeft veel voordelen.
  Ze doen werkervaring op. Nemen een bom geld meen naar huis (van mij mag zelf belastingvrij loon zijn ). Kunnen een beperkte studie/cursus volgen enkunnen die kennis mee naar huis nemen. Dat zou erg goed zijn voor de opbouw van hun land. Én, na vijf jaar kan de volgende groep komen. Kijk als dit nu geen ontwikkelingshulp is, weet ik het niet ! En na een tijdsje is die vergrijzingsgolf voorbij en hebben wij weer lekker de ruimte en de “allochonen” veel kennis en geld om hun land en bevolking verder te helpen.
  En dan nog een voordelig handelsverdrag afsluiten voor bepaalde landen… dan moet het toch goedkomen dacht ik zo.
  Maar ja, Ík ben een smerige rechts extreemist ! Dus fout !
  En wat betreft de SGP. Ik geloof niet dat men op grote schaal meisjes opjaagt vrouwen ontvoerd, kinderen vanmoerders scheidt dan de laatste jaren. Ik vind het, met alle respect, een stomme vergelijking.
  de Blijf van mij lijf huizen zijn overvol met islamitische meisjes en jij kijkt naar de SGP. Sorry hoor, maar dat vind ik onbehoorlijk, zo kun je alles wel goedpraten.

  Immigratie geen bron van apartheid ?
  Dan ben je niet op de hoogte hoe de antillianen hun vrouwen behandelen. Als ze 16 zijn worden ze “volgestopt” en verdwijnen de Kerels. Bij je nu voor of tegen vrouwenemancipatie ? Idem bij moslims.
  Vrouwen worden gedwongen door een andere deur naar de moskee te gaan, hoofddoek te dragen, anders worden ze voor hoer uitgescholden, Homo’s worden in elkaar geslagen.
  Wil je dit ontkennen of zit ik nu te liegen ? Vertel het maar hoor.
  Maar ik denk dat je er ver ver naast zit.
  Maar ja, ik ben een smerige rascist, toch ? En jij hebt toch altijd gelijk ?

  Steeph,
  Ik snap niet hoe ik mijn dialoog veranderen moet.
  Ik ben open en eerlijk, ik scheld niet, maar wordt voor gek versleten door figuren zoals ALO, DP, Larie. Ik heb altijd jouw vragen beantwoord, jij die van mij niet altijd. Ik had drie of meer tegenstanders, maar ben altijd correct geweest.
  En jij hebt daar kritiek op ?
  Je zou beter kritiek kunnen hebbne op Dp, ALO of Larie. al was het alleen maar op hun inhoudloosheid en onfatsoen !

  En echt hoor Steeph, je moet dit boek niet lezen.
  Beter nog. je doet me een plezier om het juist Niet te lezen.

  Want jij hebt toch altijd gelijk ?

  Van mij part stik je in je zelfgeweven coccon van eigengelijk.
  Ik trek mijn conclusies, jij de jouwe !

  weeekend !

 56. 104

  Voor deze keer ben ik verheugd op dezelfde inhoudsloze en onfatsoenlijke strontkar geplaats te worden als DP en ALO. Voorwaar een aangenaam gezelschap. Weeekend..jazeker en Fritzie als je je reacties geen “schelden” noemt ben je stekeblind en potticht en vrees ik dat je eens in je verdere groei vervuld zal worden van schaamte.

 57. 105

  Ik heb dit nu even aangekeken en ik geloof niet dat Fritzie’s burgeroorlog erg kansrijk is. En dat is op zich natuurlijk perfect nieuws; peace in our time !

  En ik denk ook dat dit virtuele zeepkistje voor Fritzie een geinige ervaring is geweest.

  Keiharde win-win situatie dus.

 58. 106

  @DP: Mocht je ooit in London zijn voor een uitje dan is het wellicht een aangenaam verpozen voor je om naar Hyde Park Speakers corner te gaan, of heb je dat al gezien? Malloten die met zwaaiende armen kommer en kwel c.q. burgeroorlogen staand op echte zeepkissies staan te verkondigen.

  “The end of the world is near” en dat al decennia lang..en maar wachten:)

 59. 109

  Beste Mensen,

  Naar aanleiding van hetgeen geschreven is het volgende;

  @Fritzie.

  Je ziet dat NL op weg is naar een burgeropstand of revolutie, zo meldt je. Een revolutie is een omverwerping van het staatsgezag en/of een omwenteling van sociale/politieke/economische verhoudingen. In dit opzicht kunnen de verkiezingen van mei 2002 ook een revolutie genoemd worden. Veeleer werd de verkiezingen gekarakteriseerd als een verandering van het politieke landschap. De gebeurtenissen in enkele van de voormalige Sovjetrepublieken worden ook bestemd als revoluties terwijl opvolger veelal allang klaar stond. De gebeurtenissen in Servië (2000) en Ukraine (2005) zijn mijns inziens dan ook groot genoeg om aan een revolutie te voldoen. Het waren gebeurtenissen die slechts volgden uit vervalste verkiezingen. In dit opzicht kan men de gebeurtenissen in het Tsaristische Rusland van 1905 en 1917 wel bestempelen als Revolutie. Het staatsgezag werd letterlijk omvergeworpen.
  Deze twee revoluties gedijen in een extreem(links?!) klimaat. De klassenstrijd zoals deze in Rusland plaatst vond aan het eind van de 19de eeuw ging niet over één nacht ijs. Tientallen jaren duurde het voordat extreem links grote groepen arbeiders kon charmeren. Na meer dan 50 jaar was het klimaat gunstig genoeg om een revolutie laten plaats vinden. Nu is deze parallel ook met Nederland te trekken ,maar dan omgekeerd (vanaf de jaren 70 een lineaire ruk naar rechts). Politiek links laat echter ook van zich spreken, zo zag ik gister in Nova dat GL en SP samen op 29 zetels staan. Zo’n ontwikkeling is tekenend voor Nederland. Polderen tot en met. Geen zijde kiezen. Een burgeropstand dan? Gezien de zwaarte van het woord, is dit echter waarschijnlijker. Edoch heeft Nederland geen traditie van revolteren tegen de Burgerij. Na de moord op Fortuyn stonden er een handje vol Fortuyn-aanhangers te schelden op het Binnenhof en dat terwijl er 1.6 miljoen mensen op hem stemden. Na moord op filmregisseur Theo van Gogh was de reactie heviger. Er stonden dezelfde avond nog ,maar liefst 20.000 mensen op de Dam (met het nodige keukengerei) om hun ongenoegen te uitten, en terecht. Demonstreren staat immers vrij, maar diezelfde 20.000 mensen gingen de volgende dag weer netjes aan het werk. De wereld draait gewoon door. Nederland heeft geen tijd voor een revolutie danwel een burgeropstand zo lijkt het.

  Nederland heeft geen echte revoluties achter de rug, maar kent echter wel een aantal roerige momenten zoals de Palingoproer in 1886 in Amsterdam waarbij enkele tientallen doden vielen. Toen greep de politie wel keihard in. Verder heeft Nederland nog grote staking gekend
  in 1903 ,maar daar redt je het ook niet mee.

  In @82 meldde je geweld tegen Homo’s. Ongekend dat Nederland nog homo geweld kent. De ruchtbaarheid en aandacht die Cris Crain heeft gekregen naar aanleiding van het incident welke plaatsvond vond op Koninginnedag 2005 is dan ook terecht. Mijnsinziens is de moord op Kerwin Duinmeijer op 20 augustus 1983 van een nog triester soort; een antilaanse jongen (15jr) wordt neergestoken door een skinhead. Kerwin vlucht naar de Dam een taxi in. De taxichaffeur wil echter geen bloed op zijn achterbank en sleept hem zijn taxi uit. Nog voor de ambulance arriveert overlijd de jongen.
  Geweld is niet van vandaag alhoewel wel zo’n beeld is ontstaan. Het geweld is echter ook niet voorbehouden aan slechts 1 groep. De lijst met namen als Meidert Tjoelker en Joes Kloppenburg is te lang voor woorden. Nederlanders die elkaar onderling door het putje rammen. Triest.

  Verder meldde je dat Hans Teeuwen stopt met cabaret. Dat klopt. De voorstelling matten hem zo af dat het voorlopig wel even gehad heeft, zo meldde de Volkskrant. Indien je er moe van wordt dan stop je toch gewoon, net zo makkelijk.

 60. 111

  Salon,

  Klopt dat Nederland niet zoveel brugeropstanden kent. KLopt dat iedereen de volgende dag, na de demonstratie, weer naar het werk ging. En ook waar is, wat vergeten bent te melden, dat die1,6 mil. Bij de volgende verkiezingen weer op een andere partij (pvda ?) stemden dan de LPF.
  Maar waar jij over praat is Geschiedenis en gebeurtenissen. Niet de onderliggende fundamenten.
  Ik beweer dat die fundamenten behoorlijk aan het rotten zijn (zie nienke). Ik beweer dat de politiek het belang van de bevolking niet ziet. En ik beweer dat de politiek op ramkoers zit met de bevolking.
  Indien bestuurders niet van koers veranderen, zal dat inderdaad uitmonden in een ongeluk. Geef jij dan maar eens aan dat het allemaal zo lekker loopt ?

  Het is tamelijk facsistisch dat jij de ene moord erger vindt dan de andere, dor het zo specifiek naar voren te halen. Voor mij zijn alle mensen gelijk. Verder vergeet je, in jouw overzicht van toenemend geweld, de stijging van de onderdrukking van vrouwen en de toenemende vrouwonvriendelijkheid. Dat is opmerkelijk te noemen.
  Jij noemt dat “van alle dag”. Ongeloofelijk ! Het is dat laatste 20 jaar enorm gestegen. Er is nog nooit zoveel ontvoerd, gestoken, geslagen, verkracht na de ww2 als nu. Minderjarigen die in de prostitutie zitten, mensensmokkelaars kwamen 20,30 jaar geleden vrijwel niet voor.

  Het is zo typisch van een organisatie zoals AFA wél de mond open doet tegen “racsistisch”geweld, zielige tegendemonstraties zoals die bij het slavenmonument en “genoegisgenoeg” organiseert, terwijl het oorverdovend stil is, als het gaat om vrouwenonderdrukking, uithuwelijking, ontvoering en verkrachting in naam van de islam.
  Nog nooit heb ik kunnen vernemen dat het AFA een demonstratie voor gelijke vrouwenrechten bij de twee separate ingangen van Nederlandse Moskeeën.

  Dat selectivisme maakt ze zeer verdacht.

  Net als dat van jouw. De ene (Kerwin ) apart noemen terwijl de andere (Meidert ) daaraan gelijk is.
  ÓF maakt de kleur van het slachtoffer het ene geval zieliger ? Of je nu met een dronken kop of door frustraties iemand vermoordt, is even erg. Wat wél erger is, is dat men, bewust en georganiseert op jacht gaat naar slachtoffers. En islamieten beroven elkaar toch niet, enkel boeren en koelies.
  Over de instructies die kinderen ontvangen in Koranscholen, dat de Nederlandse grondwet ondergeschikt is aan de shaira, hoor ik jou, alswel AFA niet protesteren. En als dat geen onversneden facsisme uit de koude bodem is…

  Maar ja, er gebeuren ook goede dingen …. toch ?
  En om je vannacht wakker te houden.
  Inflatiecijfers van de laatste drie jaar waren, volgens de regering ongeveer 1,5 tot 2 %. De monetaire inflatie (dus de echte) was 7% ! Drie jaar lang = 20 % geld ontwaarding.

  Zo, zet je roze brilletje maar op, want er zijn geen problemen.

  @bis110,

  Hmm, ik ?
  Vertel.
  Ik heb die SP punten gelezen. De ene keer is het erg algemeen: “we willen…” (tja wie niet) en de andere keer is het weer tè gedetailleerd voor een samenvatting: “We willen dat er een einde komt aan het afschermen van de eigen markten door de Verenigde Staten, de Europese Unie en Ja…”
  De knulligheid ervan valt zo op. “We willen dat de usa zijn import beleid aanpast ” .
  Dat men dat wilt voor de EU, kan prima zijn, tenslotte zijn we daar burgers van. Maar dat men zich buiten de grenzen beweegt,… krijgt “willen” iets heerlijk naïefs.

  Het is allemaal zo eenvoudig en voor de hand liggend dat zelfs het CDA dit in haar programma kan opnemen.
  OOPS, nu lieg ik. Onder de O van ontwikkelingshulp, staat er bij het CDA niets. opmerkelijk.
  We willen allemaal aan een betere prachtige wereld bouwen, maar de cruciale vraag (en dus het probleem) is hóe.
  Wie gaat voor wensen van anderen de rekening gepresenteerd krijgen ?
  Als men in de politiek ook de nadelen van de voordelen erbij vertelt, wordt men geloofwaardiger.
  Nu niet.

 61. 112

  “Immigratie geen bron van apartheid ?
  Dan ben je niet op de hoogte hoe de antillianen hun vrouwen behandelen. Als ze 16 zijn worden ze “volgestopt” en verdwijnen de Kerels. Bij je nu voor of tegen vrouwenemancipatie ? Idem bij moslims.
  Vrouwen worden gedwongen door een andere deur naar de moskee te gaan, hoofddoek te dragen, anders worden ze voor hoer uitgescholden, Homo’s worden in elkaar geslagen.
  Wil je dit ontkennen of zit ik nu te liegen ? Vertel het maar hoor.
  Maar ik denk dat je er ver ver naast zit.
  Maar ja, ik ben een smerige rascist, toch ? En jij hebt toch altijd gelijk ?”

  Hier kwam natuurlijk mijn reactie op dat je zat te liegen: Moslimvrouwen worden nergens toe gedwongen, die willen zelf een hoofddoek en een andere ingang (anders zijn het immers geen moslimvrouwen). Homo’s worden in mijn omgeving zelden in elkaar geslagen en als dat gebeurt is dat altijd door blanke kaalgeschoren LPF-stemmers in zwarte jassen.

  Verder weet ik niet waar ik ver naast zit (je bent nogal vaag in waarop je reageert, zoals ook uit de volgende zinnen blijkt).
  Ik hoop dat je geen smerige racist bent (lieg je dus ook over) en ik heb neit altijd gelijk (nog een leugen).

  Geizen je me de keus gaf je hele verhaal te ontkennen of tew stellen dat je liegt (volgens mij komen beiden min of meer op hetzelfde neer), koos ik natuurlijk voor de stelling dat je liegt, hetgeen ik hierboven dus ook heb aangetoond.

 62. 113

  Overigens zou ik je graag wijzen op een aantal kort door de bocht opmerkingen en vreemde rekenwijzen:

  Je stelt dat alle grijsaards een pensioen krijgen en dus een inkomen hebben. Helaas zijn de pensioenfondsen/overheid niet de centjes van de vroegere betalers gaan sparen en moeten dus de huidige werkers de pensioenen van de grijsaards betalen. Met weinig werkers die dat moeten doen zul je moeten inzien dat daar toch een schoen hard wringt. Vandaar dat ik vergrijzing dus wel degelijk als een probleem zie. Tijdelijk ja, maar wel tijdelijk voor een tijd van een jaar of 30-50.

  Je noemt ook de lage opleiding van allochtonen: Allereerst heb je ook laag-opgeliden nodig (en dan vooral allochtone laag-opgeliden, aangezien nederlanders voor de corresponderende beroepen hun neus ophalen). Daarnaast betekent dit dat er hier een uitdaging ligt: Probeer allochtonen aan hogere opleidingen te helpen! Ze zijn heus niet dommer, dus er zijn andere redenen waarom ze niet op HBO en universiteit terecht komen. Wat betreft die banengenerator: Ik verwacht dat zo gauw de economie aantrekt we weer hetzelfde probleem hebben als een jaar of 5 gelden: Een arbeidstekort, oftewel meer banen dan banenzoekers.

  Het rekensommetje van de 32 miljoen mensen is ook erg vaag. Zonder immigratie zou het nederlandse bevolkingsaantal al dalen. Zoals je in Rusland kunt zien (1 miljoen inwoners er jaar verlies) is dat redelijk funest voor de economie. Een nederland zonder immigratie zou er over 30-40 jaar eerder uitzien als 14 miljoen mensen waarvan meer dan helft boven de 60 is.

  Wat is trouwens die nederlandse cultuur waar jij het over hebt? Ik hoor daar iig zowiezo niet bij. Dorpjes als Urk en Volendom blijven heus wel en de mensen zullen er, al was het maar voor het tourisme, ook op klompen blijven rondlopen om een functieloze molen aan het draaien te brengen.