Moskee Diemen provoceert met verbouwing vlakbij ?Ground Theo?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Elke week maakt GeenCommentaar ruimte voor een artikel van de satirische website de Speld! Nieuws zonder de ‘feitish’ van de reguliere media.

Nieuwe keuken verspreidt kwetsende etensluchtjes

Een keuken ergens (Foto:flickr/Geoff LMV)

Er dreigt een nieuwe internationale politieke rel te ontstaan nu een moskee in Diemen heeft aangekondigd haar keukenfaciliteiten te gaan renoveren. De moskee bevindt zich op 3,6 kilometer van de plaats waar in 2004 Theo van Gogh werd vermoord. Jihadwatchers en islamcritici zijn woedend en hebben een protestactie aangekondigd.

?Het is een schande, een duidelijke provocatie. Een halalkeuken renoveren op maar tien minuten fietsen van waar Theo werd afgeslacht? aldus Henk Poortwachter, voorzitter van het actiecomité ?Stop de verbouwing?. Poortwachter wijst in het bijzonder op de kwetsende luchtjes die een dergelijk grote keuken zal verspreiden. ?Nog even en het ruikt overal in Nederland naar couscous en Turkse pizza.?

Moskeeconciërge Yassin el Bahara is zich van geen kwaad bewust en ontkent op enigerlei wijze met de verbouwing te willen provoceren. ?Het keukenblad was gewoon helemaal versleten. Als we dat gaan vervangen kunnen we net zo goed het hele keukenblok meenemen. Bij Ikea kost dat helemaal niets, dus we dachten dan kan er ook nog wel een nieuwe magnetron vanaf?. El Bahara ontkent dat er achter de keuze voor een magnetron van het merk ‘Sharp’ een diepere bedoeling zat, zoals het comité beweert. ?Zo kan je overal wel wat achter gaan zoeken?, reageert hij.

Geert Wilders heeft al aangekondigd dat hij op 2 november, tijdens de herdenking van de moord op Van Gogh zal spreken, op speciaal verzoek van het comité. ?Het is toch van de zotte dat die moslimkolonisten zomaar een keuken kunnen verbouwen, zo dicht bij een plek waar ze met messen allerlei verschrikkelijke dingen hebben aangericht?, stelt hij in een verklaring. ?We zijn echt te tolerant geweest tegen al die vreemde etensluchtjes, je ziet nu wat er komt van die slappe houding van de elite?, briest de PVV-leider.

CDA-leider Maxime Verhagen wordt door een platform van actieve CDA leden onder druk gezet om de coalitie-onderhandelingen met de PVV onmiddellijk stop te zetten. Ruim 300 leden ondertekenden inmiddels al online het manifest ?Wij houden juist van vreemde etensluchtjes?. Willem de Kroon, initiatiefnemer van het manifest neemt het voor de Diemense moskee op: ?We moeten verder kijken dan elkaars etensluchtjes. We zouden gewoon vaker van elkaars eten moeten proeven, dan komt het allemaal vanzelf goed?, aldus De Kroon.

Reacties (3)

#1 Ben

De werkelijkheid op zijn kop en nog flauw ook.

  • Volgende discussie
#2 Joost

Leg het eerste deel van je reactie nog eens uit, @ben?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Henk van S tot S

;-)

  • Vorige discussie