Moddermeter week 21

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Het begint eindelijk op een campagne te lijken en daar mogen we nog anderhalve week van genieten. Is misschien ook wel genoeg, bovendien dient er dan een coalitie om oranje heen gevormd te worden, dus dan komt ’t best goed uit dat de verkiezingen voorbij zijn.

Tot nu toe hebben we relatief weinig ingegrepen in de comments en praktisch alles meegenomen, maar met het verblijf van ‘seven’ op Sargasso, afgelopen zaterdag tussen 20.05 en 03.10 uur is dat verandert. Uit een soort frustratie dat deze moddermeter niet onafhankelijk zou zijn – waar hij volkomen gelijk in heeft, je kunt het beter opgetelde subjectiviteit noemen – gaat hij even een paar uurtjes los. Daarbij veroordeelt hij graag alles in de grootst mogelijke termen, vooral van ‘links’, want Sargassobezoekers ‘besmeuren rechts al genoeg’. We hebben z’n comments natuurlijk gewoon meegenomen, althans voor zover er iets van modder te onderscheiden viel. Daar hij graag -10en geeft, niet in verhouding tot de rest van het publiek, hebben we die gevierendeeld. Tweets maximaal -1 (zoals iedereen al hanteert). Waar hij feitelijke beweringen van politici naar het land van de fabelen verwijst, zonder daarvoor zelf een link naar de ‘echte feiten’ aan te leveren hebben we het niet meegeteld – dan blijft ’t twee meningen tegenover elkaar – evenmin als modder zonder afzender (#49).

Naar ons oordeel – cumulatief subjectief – geeft dit de meest representatieve score van het aangeleverde materiaal.
Meegenomen comments: #2, 4, 5, 7, 9, 10, 11, 13, 14, 15, 16, 18, 20, 21, 23, 28, 30, 35, 36, 58, 60, 61, 62, 63, 67

Hoe werkt de moddermeter? Politieke vergezichten, oprechte complimenten en alles wat u verder wel aanstaat wordt gewaardeerd tussen de 0-10 (groen). Niet onderbouwde stemmingmakerij, misleidende of feitelijk onjuiste uitspraken, het op de man of vrouw spelen, of drogredeneringen, we rekenen het tot modder. Tussen de -10 en de 0. Bij meerdere cijfers nemen we het gemiddelde. De redactie rekent en geeft weer. Heel af en toe mengt ze zich in de becijfering, maar dan altijd met toelichting. Campagnefeiten ouder dan een week worden niet meegenomen, anders blijven we bezig met oude koeien.

De verzamelbak hieronder is weer van u.

Reacties (8)

#1 Anne-Marie Mineur

Zie nu commentaar nummer 60, waar Renske Leijten in een tweet een citaat van Cohen een waarheid als een koe noemt. Waarom is dat met modder gooien?

 • Volgende discussie
#2 Steeph

@Anne-Marie Mineur: Dat was een plus, geen min. Dus geen modder maar een compliment. Komt aan de groene kant :-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Crachàt

excuus, dat komp goed.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Steeph
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 AvdS

Moet toch even gemeld worden, want ’t is niet dat ze gestopt zijn met Campagnevoeren, maar de Telegraaf ziet de VVD graag groot worden ten koste van het CDA en bedrijft dan zelf maar weer eens politiek. -1 voor de kop en -1 voor de impact.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Petra

-1 voor de VVD.

@martijnvdam Die plaat voor jullie hoofd, wat is dat?

http://twitter.com/HanTenBroeke/status/15571923687

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Steeph

@Petra: Nee :-) Die zag ik ook. Maar je moet het twitteraccount van martijn van dam bekijken om te zien dat het een goede grap is.

 • Vorige discussie