Mo B. schiet tekort voor officiële QdJ

Een beetje beteuterd kwam Theodor Holman, fulltime dikke vriend van Theo van Gogh, uit de rechtszaal gestapt. Na de start van het proces tegen Mohammed B. vorig jaar, had hij reikhalzend uitgezien naar de motivatie van de moordenaar. Maar nadat bleek dat Mo B. zijn daad nogal magertjes motiveerde, speet het Theodor dat Theo niet door een wat charismatischer persoon was afgeslacht. Of woorden van gelijke strekking.

Vandaag kreeg Mohammed opnieuw airtime, ditmaal in het proces rond de Hofstadgroep. De tribune van de extra beveiligde rechtszaal in Amsterdam-Osdorp zat voor het eerst bomvol. Wie zouden daar op afkomen en moeten die mensen niet werken? Als ik op een vrije dag door een volle winkelstraat loop, heb ik ook zo’n gevoel. Heeft iedereen net als ik toevallig vrijgenomen op deze druilerige dinsdagochtend? Zou de rechtszaal vol zitten met typende pers, of met bloggers die vastberaden zijn om met het definitieve rechtbankverslag Sargasso’s blogbattle te winnen? Of zouden het koeienschijtbommenknutselaars zijn die naar hun grote idool komen kijken? In dat laatste geval raad ik de AIVD aan om even goed op te letten en tenminste ieders IP-nummer te vragen.

“Dat u Osama Bin Laden met mij vergelijkt, doet die man veel te kort en u verleent mij daarmee te veel eer die mij niet toekomt. Maar dat u mij ziet als de zwarte vaandeldrager van de islam in Europa, vervult mij met eer, trots en blijdschap.”

Dat heeft Mohammed vandaag gezegd, na een lange Arabische preek. Nounoupoepoe. Ik denk dat Theodor Holman wederom niet onder de indruk is. Zelf heb ik sowieso al weinig fascinatie voor zogenaamde intrigerende persoonlijkheden van moordenaars. Tenzij ze ECHT spectaculair en (dus) fictief zijn zoals Hannibal Lecter of Mickey&Mallory. Dus helaas geitenkaas, geen Qoute du Jour-predikaat voor Mohammed B. Het enige waar ik nog benieuwd naar ben, is hoe groot de woede van de moslimgemeenschap zal zijn dat hun (?) Islam met moord en terrorisme wordt vereenzelvigd.

 1. 1

  Ik ben dan weer niet onder de indruk van Theodor Holman. Ik vind hem bijna pathetischer dan M.B., maar dat heb ik meestal bij figuren die dwepen met ‘overleden vrienden’. Het doet me denken aan een tienermeisje in tranen als ze hoort dat haar favoriete boyband uit elkaar gaat. Misschien kunnen we wel een kleine competitie houden in deze thread. Welke tienermeisjes huilen – net als Holman – het liefst zo vaak mogelijk op tv als hun idool niet meer ademt? Ik begin alvast:

  Mat Herben
  Bart Chabot

 2. 6

  ehh..Katja ? Schuurmans ja, Schuurmans.

  Dame Wilders, hij mist het cabaret onder begeleiding van een allochtonenorkest.

  D’66 al zo lang er op JF Kennedy graf wordt gepist en het onderhoud niet in hun handen ligt.

  CDA voor obvious reasons de Here.

  VVD is moeilijk, die zijn in theorie niet zo nostalgisch maar om Charlie Chaplin’s Modern Times wordt niet echt hard gelachen. Dus ja, Charlie Caplin is bij deze hun kandidaat. Maar dan als tranentrekker die omhoog huilt.

 3. 8

  en hoe zat het ook alweer met die moordenaar van Lennon?

  zo gaat het altijd…

  ik durf te wedden dat als de rechter aan Mohammed had gevraagd: ‘Hee, noemt u nou eens Theo z’n bekendste film’, dat ‘ie dan met Turks Fruit of zo zou aankomen…

  Zappa vroeg ooit: ‘What is the most evil part of your body?’

  Juist ja…

 4. 10

  De Christenen, met Jezus.

  Maar goed, nu heeft dus de Nieuwe Revu geluidsopnamen gemaakt (zie nieuwerevu.nl) en kan iedereen op z’n Holman’s teleurgesteld zijn in het lage niveau. Het mooiste was een hoogleraar islamologie oid die ik net op Radio1 hoorde die zei erg teleurgesteld te zijn. Hij had namelijk de schrijfsels van Mohammed gelezen en die zaten dermate goed in elkaar, dat hij vandaag hoge verwachtingen had gehad…….