1. 1

  Het mooiste detail van dit artikel is: Mladic wilde Nederland ook wel even komen bevrijden van de moslims. Grootspraak natuurlijk en er is nooit maar een kans geweest dat het zover zou komen. Voor Henk en Ingrid misschien toch een teleurstelling…

 2. 2

  Er kan niet hard genoeg geroepen worden dat Mladic een patriot is. Ten eerste omdat het waar is en ten tweede zodat mensen leren dat de term patriot een negatieve connotatie verdient.

 3. 4

  @Hanenwürger; Omdat ‘ie gelijk heeft, of omdat ‘ie zich met zo’n opmerking onsterfelijk belachelijk maakt ?

  Ik zit meer in het tweede kamp, weet je.

 4. 5

  Bismarck heeft natuurlijk gelijk. Patriottisme is gewoon een geestelijke ziekte. Net als schizofrenie of alcoholisme moet het in een zo vroeg mogelijk stadium worden onderkend, wanneer er misschien nog wat aan te doen is. Als het ongehinderd kan groeien dan leidt het tot het soort uitspattingen zoals we gezien hebben van Mladic en andere patriotten uit de geschiedenis.

 5. 6

  ‘Andere patriotten uit de geschiedenis’ ? Er zijn toch aardig wat heel populaire oorlogen en revoluties bemand geweest door mensen die zichzelf ‘patriot’ noemden.

 6. 7

  Het is dan ook een nogal wijdverbreide ziekte. Zoiets als religie, daar komen we ook maar niet vanaf.

  Ik geef toe dat de gevolgen soms mee kunnen vallen. Dan heeft men maar een milde vorm te pakken of men heeft voldoende tegengif gehad. In andere gevallen raakt de met patriottisme behepte patiënt totaal van het spoor. Het realiteitsbesef wordt aangetast, het geweten functioneert gebrekkig of helemaal niet meer.

  “My country, right or wrong.”

 7. 8

  @Olav; Ben jij wel goed bij je hoofd ? Niet om je standpunt, dat is nu eenmaal wijdverbreid, maar om je argumenten. En de manier waarop je ze verwoordt.

 8. 9

  die italiaan is in ieder geval niet goed bij zijn hoofd.. Mladic zal niet vervolgd worden omdat ie wel of geen patriot is, maar vanwege oorlogsmisdaden

 9. 10

  Beste KJ, ik ben naar mijn bescheiden mening prima bij mijn hoofd. Als je vindt dat er wat mis is met mijn argumenten of met de manier waarop ik ze verwoord (met opzet een beetje prikkelend) dan mag je dat natuurlijk wel toelichten.

 10. 13

  @Olav & @Bismarck, Mladic is helemaal geen patriot, Mladic heeft kans gezien om wraak te nemen voor het feit dat in WO2 praktisch zijn gehele familie is vermoord door bosnische moslims in dienst van de SS in Bosnie.

 11. 14

  Wisten jullie trouwens dat het Mladic was die Karadzic terugfloot toen die voorstelde om de servische gebieden te zuiveren van niet-serven (was nog redelijk vroeg in de oorlog).

  Waar Mladic bij die meeting iets zei in de trant van : “Mensen zijn geen wisselgeld in je zak, die kan je niet zomaar verplaatsen, wat u voorsteld is genocide”.

  Waarom die man dus ineens als een blad aan de boom omsloeg is dus nog steeds een raadsel (misschien heeft ie wel 1 of andere hersenziekte, 2 beroertes duiden daar wel op maar ik ben geen arts)

 12. 15

  @ Bolke: hadden die moslims eigenlijk een ding op hun jas genaaid ofzo? Ik bedoel: was er duidelijk wie wel of geen moslim was? Of werd er maar wat in het rond geschoten op basis van oude familievetes?

  wat dat laatste betreft: Ik heb ook wel eens gehoord dat Mladic voor zijn moordpartij juist de moslims uitkoos die bij de Serven bekend stonden om eigen oorlogsmisdaden.. dat zou dan neerkomen op wraak nemen

 13. 16

  @15: verdiep je er eens eerst in, er is genoeg literatuur. Hoeven wij je smerige gedachten niet te lezen (sorry hoor Steeph e.a., maar heb daar geen andere woorden meer voor).

 14. 18

  Klopt Sikbock, dat heb ik ook wel eens gehoord, dat de moslims eigenlijk de eersten waren, en dat het niets anders dan terechte wraak was. En dan heeft de linkse islamvriendelijke media ons een rad voor de ogen gedraaid. En onze broeders de Serven, de vervolgde christenen, de verdedigers van de westerse normen en waarden, zijn eigenlijk de slachtoffers. Maar ze hebben niet over zich heen laten gaan. Laten we daarom heel Srebenica herschrijven, en zeggen dat het eigenlijk terecht was. Een afrekening. Oog om oog, tand om tand. Geen gezeur meer. De Bosnische moslims waren de daders. Zij hebben zoals Bolke de big al meldt een langere geschiedenis.

  Waarom Mladic is omgeslagen is door de dood van zijn dochter, maar discutabel want door de islamvriendelijke linkse media naar buiten gebracht. Evenals dat het regende, dat hoeft natuurlijk helemaal niet, dat waren Arabische vliegtuigen die water sproeiden op bepaalde locaties om de indruk te wekken dat het regende. In dat water zat een speciaal ontwikkeld middeltje voor het verwekken van agressie, zodat ze later daarop de Serven konden pakken, en hun eigen slachtofferrol konden uitbouwen.

 15. 19

  @ joop: zo erg was de pagina die ik las nog niet, maar ik denk wel dat er grote groepen serven zijn die in die trant denken.. ik zit net nog even de engelstalige wiki te lezen.. Wat een smeerlapperij.. ook de rol van de Nederlanders.. my god

 16. 21

  AmsterdamPost is behoorlijk objectief. Na de Telegraaf toch wel de best geïnformeerde, onafhankelijke, kritische mediabron die we nog in Nederland hebben. Geen voor-oordelen. Geen verdraaiing. Geen selectieve weergave. Jammer, dat het zo gruwelijk wordt bepaald door de grote mediaconcerns die ons Nederlanders voor de gek houden, met een kluitje het riet insturen, sprookjes voorschotelen, en after all opladen met een trauma dat ons volk in een wurggreep houdt. Het klopt gewoon, dat heb je goed gezien Sikbock!

 17. 26

  @24: gaat het wel goed met je? Je zit nu al commentaar op jezelf te geven. Me dunkt jochie, nu echt kindertjesbedtijd, Toedeloe.

 18. 27

  @ DJ: Ik denk dat het strafrecht zijn werk wel zal doen.. ik denk dat mladic niet is vrij te pleiten – ook al hebben de moslims daar misschien ook de beest uitgehangen –

  je formuleert wel erg cryptisch trouwens DJ.. luie hond

 19. 38

  Oorlogsmisdadiger zijn is ook maar relatief, afhankelijk van wie er ‘wint’. Iemand gisteren nog de “Fog of war” gezien op RTL4?

 20. 39

  Je ziet “die beelden” weer eens terug he. Types als Mladic & leden moordbrigade zie ik hier op straat ook wel eens lopen. Hoeft alleen maar iemand te zijn die hen legitimatie geeft.

  Ik zeg: levenslange taakstraf voor dit aardvarken, uit de vele massagraven de nog ongeïdentificeerde resten van zijn slachtoffers bot voor bot kies voor kies afkuisen. Tot zijn eigen beenderen het begeven.

  Knochen wirden mit Knochen vergolden…

 21. 42

  @39; Mladic is inmiddels bijna zeventig. Aan een kant verlamd, heb ik begrepen.

  “Knochen wirden mit Knochen vergolden…”

  Beenderen worden met beenderen verguld?

  Je zult wel het werkwoord ‘vergelten’ bedoelen, en niet ‘vergolden’.

 22. 45

  @44 – Kun je lang wachten. Dan moet hij gaan uitleggen wat een “populaire oorlog” is. Nou, ik geef het je te doen….

 23. 46

  Een oorlog die door een groot deel van de bevolking gesteund wordt? Zo zeldzaam is dat nu ook weer niet hoor.

  “Wollt ihr den totalen Krieg?!”

  Daar was dan ook zo’n patriot aan het woord, als ik me niet vergis.

 24. 47

  @46 – Oorlogen die in het buitenland worden uitgevochten zijn altijd een stuk populairder als oorlogen in de achtertuin, maar dan nog….

  En als je zo’n uitzinige menigte de revolutie in ziet stormen, dan vraag ik me af of ze nou echt blij zijn, of dat ze dat doen om zichzelf moed in te juichen. En het heeft natuurlijk wel een zeker bevrijdend effect om over die geweldsdrempel heen te stappen.

  Als het eenmaal oorlog is, dan moeten we “onze jongens” wel steunen natuurlijk. Zeggen dat het gewoon om een stelletje pubers gaat die het eigenlijk best wel spannend vinden om op mensen te jagen, dat kan natuurlijk niet. Het gaat ze om “de goede zaak”.

  Maar zelfs Hitler vond een “false flag” operatie noodzakelijk om de inval in Polen te rechtvaardigen, dus zo populair was oorlog, ook in Duitsland in 1939, blijkbaar niet.

  Verder is het natuurlijk niet al te moeilijk om een zaal vol te krijgen met nationalistische hoera-roepers. Of de oorlog op dat moment, direct na de nederlaag bij Stalingrad, onder de gewone Duitse bevolking nog steeds populair was, dat waag ik te betwijfelen.

  Maar onder de streep zijn we het 100% met elkaar eens: patriotisme is gewoon een geestelijke ziekte, net als schizofrenie of alcoholisme.