1. 2

  @1: Ik sta versteld dat je meer vertrouwen in Amerikaanse en IJslandse banken hebt dan in Europese. Waarom zou je het niet hier op een spaarrekening zetten. Of doe eens exotisch, een willekeurig niet ISK, US$, of € land (China, Noorwegen, Rusland, Australie?).

  Als je dan toch een advies wilt, vraag dan ook om het hele palet.

 2. 4

  @Bismarck, ik volg uw advies Noorwegen.

  “The value of Norwegian kroner compared to other currencies varies considerably from one year to another, mainly based on changes in oil prices and interest rates.”
  Olieprijs is laag dus de NOK staat ook laag.?

  Zojuist mijn €50k omgewisseld tegen een koers van 8,52 NOK/€ in NOK 426.000,- en daarvoor 10yr NO Goverment Bonds gekocht (Effective yield 4,78%).
  bron: norges-bank.no

 3. 5

  @4: Ik ben benieuwd. De Noorse staat lijkt me in ieder geval een sterkere garantie dan de VS (of IJsland of de EU). Wel is de Noorse economie dubbel afhankelijk van de olieprijs, zowel in verband met olie/gasverkoop direct, als ook in verband met hydro-electriciteit (beide in staatshanden). Een gok op Noorwegen is daarmee ook een gok op stijgende energieprijzen.

  Persoonlijk ben ik niet zo’n gokker dus ik spreid mijn geld liever, maar ik ben toch benieuwd hoe je dat doet (Noorse schuldpapieren kopen).

 4. 6

  De Akbank is mijn/onze bedoel ik dan optie. Zojuist kreeg ik nog de kwartaalcijfers met de mail (omhoog) en de verzekering dat ze niks in de USA hebben staan alsmede nada afschrijvingen op “slechte” leningen.

  Uitstekende rente en het gaat “ze” zo goed dat ze binnenkort gaan verhuizen naar de Rembrandtoren in amsterdorp. Dus als je wat over hebt voor ff:

  http://www.akbank.nl/

 5. 7

  Rembrandtoren in 020amsterdorp; dat zal wel snel leiden tot een Rentewijziging in uw nadeel.
  “Het rentepercentage is variabel en kan dagelijks veranderen afhankelijk van de marktontwikkelingen”

  Ik blijf in Os(lo)dorp.

 6. 8

  Ach joh..dorp of dorp..wat de hek…overigens in oslodorp gister Norges Bank min een procent van 5 naar 4 en dat in tegenstelling tot m’n verhoging tot 5,98% :)

 7. 9

  @6: Sorry Akbank valt af om principiële reden. Ik weet, een goede belegger kent beter geen principes, maar ik ben dan ook geen belegger, maar iemand die gewoon een appeltje voor de dorst wil, voor als de euro instort.

 8. 11

  @10: Zo zou je het kunnen omschrijven. Ik sta niet te springen om een bank die deel is van een megaconglomeraat die het onder andere mogelijk maakt om granaten op Irak af te schieten.

 9. 12

  ok ok ik doe ook wat de sns reaal…ying/yang zeg maar. Koerden en alevieten zijn de liefste Turken voor zover mijn beperkte ervaring rijkt.